סיכום: כל המניות בישראל – 2019-2020

[עדכון: 17.2.2. אני מתכוון לבצע מעתה והלאה עדכונים בפוסט זה מדיי פעם עם המחקר והלמידה שלי על חלק מהחברות שעברו או אפילו שלא עברו שלב, אני שוקל לעשות מעין עדכון תקופתי תוך סיכום השינויים]

1. אאורה – שווי שוק 480 מ’. עוסקת ביזמות ובנייה למגורים בישראל ובמזרח אירופה, ובנדל”ן מניב. במבט מהיר היא עלתה השנה לא מעט, וזאת למרות שבמחצית הראשונה היא הציגה הפסד. אני חייב לומר שבשל ניסיון עבר לא מוצלח במיוחד עם חברות בניה למגורים אני צריך באמת “משהו נוסף” כדי להתעמק בהן (בזמנו השקעתי בחברת בוני התיכון במכפיל 1.5, ובכל זאת לא עשיתי שם שום תשואה משמעותית). עוד הטיה שלי מגיעה מהעבודה כעורך דין וטיפול במאוד מקרי חדלות פירעון. אני אסכם זאת במשפט שאמר לי מנהל מחלקת אשראים מיוחדים בבנק פועלים – בחברות בניה ובמסעדות פשיטת רגל היא לא שאלה של “אם” אלא “מתי”. בחברת בנייה למגורים אני מצפה לראות הון עצמי גבוה בהשוואה לשווי שוק כדי להתעניין, ובמכפיל הון 1.7 בחברה שמציגה הפסד – אני לא רואה מקום להתעמק. Pass.

2. אבגול – שווי שוק 960 מ’. עוסקת בייצור בדים לא ארוגים (מגבונים למשל) בארץ ובחו”ל. הציגה במחצית הראשונה רווח של 23 מיל’, עליה של 15% מהמחצית המקבילה שנה שעברה. זה שם אותה בקצב של מכפיל 20, אבל לפחות צומחת. אולי יש משהו שמסתתר מתחת לפני השטח שיהפוך אותה לשווה השקעה.עוברת שלב. מחליף ל-Pass. חברה לא זולה בתחום גנרי וללא ערך מוסף.

3. אבוג’ן – שווי שוק 143 מ’. עוסקת במחקר ופיתוח להשבחת צמחים באמצעים ביוטכנולוגיים. הפסידה 28 מיליון בחצי שנה ראשונה, שזה לפחות יותר טוב מהפסד של 37 מיליון במחצית מקבילה 2018. הכנסות אפסיות. הון עצמי לא רע אבל עדיין.. Pass.

4. אביב ארלון – שווי שוק 94מ’. חברת נדל”ן מניב בסרביה וארה”ב. עקבתי אחריה בזמנו לפני שנתיים, כשמשקיע בערך כתב עליה. מאז לא נראה שדברים זזו ואפילו ב-2017 משקיע בערך כבר התייאש מהם – ואני מבין למה. אני לא מת על חברות נדל”ן – בשורה התחתונה זה עסק שעושה תשואה חד ספרתית נמוכה, שכל הרווחים היפים שם מגיעים ממינוף בריבית עוד יותר נמוכה. זה יחד עם מכפילי הון לא נמוכים במיוחד (0.75) – לא נראה לי מספיק מעניין. Pass.

5. אביב תעשיות בנייה – שווי שוק 191 מ’. עוסקת ביזום ובניה למגורים, נדל”ן מניב ובעיבוד אבן ושיש (?!). עם הון עצמי של 262 מ’ ורווחיות במחצית הראשונה (גם אם רק 3 מ’) – עוברת שלב.

6. אביליטישווי שוק 13 מ’. עוסקת בפיתוח וייצור טכנולוגיות לניטור,אכיפה וסייבר עבור גופי בטחון ואכיפת החוק. הון 13 מיליון, הפסידה 38 מיליון במחצית.. Pass.

7. אברבוך – שווי שוק 177 מ’. עוסקת בייבוא ושיווק פורמייקה,לבידים ומוצרי עץ. הרוויחה 130 אלף שקל במחצית, הון עצמי נמוך. Pass.

8. אברות – שווי שוק 56 מ’. עוסקת בייצור, ציפוי ועטיפת צינורות מתכת ואביזרי צנרת. נסחרת מתחת להון העצמי (67 מ’), אבל בקושי רווחית. אני רואה גם ירידה בהכנסות של 20% ממחצית ראשונה מקבילה. Pass.

9.אגוד – שווי שוק 1,266 מ’ (לצורך עיקביות אכתוב תמיד שווי שוק במיליוני ש”ח). הגענו לבנק הראשון ברשימה, והתחלנו עם בנק קטן. במחצית הראשונה אגוד עשה רווח של 71 מ’, קצת נמוך מהרווח במחצית הקודמת. נסחר בסביבות חצי מההון העצמי, אך תשואה להון נמוכה מאוד – כ-2.5%. שווה להתעמק ולראות אם יש אפשרות סבירה שהם ישפרו את הנתון הזה. עוברת שלב. מאז הפוסט אושר מיזוג מזרחי אגוד, מה שהופך את הסיפור למורכב ולא רלוונטי עבורי. מחליף ל-Pass.

10. אדגר השקעות ופיתוח – שווי שוק 1,137 מ’. מחזיקה בנדל”ן מניב בישראל ובחו”ל. הון עצמי קרוב לשווי השוק ורווח נקי גבוה ב-200% מהמחצית המקבילה – למרות שנראה שההכנסות לא זזו כל כך. שווה התעמקות. עוברת שלב .עם הסטנדרט שנוסף בדרך -סיכוי להכפלה תוך שנתיים – מחליף ל-Pass.

11. אדרי-אל ישראל ונכסים – שווי שוק 23 מ’. עוסקת בייזום,פיתוח וניהול נדל”ן מניב. שווה לציין שיש לי “נקודה רכה” לחברות כל כך קטנות – השוק לעתים קרובות מפספס אותן לחלוטין. לא צריך הרבה כדי שאני אעביר חברה כזו לבדיקה לעומק. אדרי-אל נסחרת בהנחה קטנה על ההון העצמי. שנה שעברה היא הייתה הפסדית מאוד, אך השנה נראית דיי מאוזנת. אני זוכר שראיתי שיש שם איזו מעורבות של עדי צים. גבולי אבל עוברת שלב .עם הסטנדרט שנוסף בדרך -חברות שמתאימות לפוזיציה של 20% ומעלה – מחליף ל-Pass.

12. או.פי.סי אנרגיה- שווי שוק 4,125 מ’. עוסקת בייזום,פיתוח,הקמה ותפעול של תחנות כח ומתקני ייצור חשמל בישראל. מכפיל רווח 41 (…) והרווח אפילו יותר נמוך משנה שעברה. ההכנסות בקושי יותר גבוהות באחוז. ככה נראה Hype. כמובן ש-Pass.

13. או.אר.טי טכנולוגיות– שווי שוק 144 מ’. כתבתי על או.אר.טי בעבר– ומאז אכן מדובר בהשקעה שהצליחה יפה וחילקה המון דבידנד. או.אר.טי עדיין רוכשת מניות של עצמה ועדיין נסחרת בהנחה גדולה לנכסיה הפיננסיים (הון עצמי 212 מ’). חברה מעניינת. עוברת שלב .או.אר.טי היא סולידית וכנראה תניב תשואה נאה בשנתיים הקרובות, אבל לא תשואה ברף של 40% ומעלה – מחליף ל-Pass.

14. אוברסיז קומרס שווי שוק 190 מ’. עוסקת במתן שירותים לוגיסטיים ע”י מסופי מכולות ומטענים, מחסני ערובה ומחסנים לוגיסטיים – תחום שצפוי לפרוח בעתיד הנראה לעין עם ריבוי תרבות המשלוחים מחו”ל. נסחרת בסביבות ההון העצמי, מכפיל רווח לא רע (גם אם הרווח אכן נמוך יותר במעט במחצית הראשונה). עוברת שלב. לא מספיק זולה ולא מספיק צומחת – מחליף ל-Pass.

15. אודיוקודס – שווי שוק 2,144 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מוצרים להעברת קול ונתונים ברשתות תקשורת. אמנם במבט ראשון המכפיל הוא 35, אך אני כן רואה צמיחה מסוימת ותחום העיסוק שלה נשמע לי מעניין ועלול להפתיע לטובה. עוברת שלב. יקרה – מחליף ל-Pass.

16. אופטיבייס – שווי שוק 235 מ’. עוסקת בנדל”ן מניב בארה”ב ובמערב אירופה. יש המון חברות נדל”ן מניב בישראל, ובגלל שאני בכל מקרה לא מת על הענף ומרגיש שהוא מוצף – הסטנדרטים שלי דיי גבוהים מלכתחילה. כדי להתעניין אני מצפה לראות הנחה נאה להון העצמי כדי בכלל לתת מבט שני. במבט מהיר נסחרת מעל ההון העצמי ב-20% ובקושי רווחית. Pass.

17. אופל בלאנס – שווי שוק 318 מ’. עוסקת במתן שירותים פיננסיים: נכיון צ’קים,המרת מט”ח ושיווק כרטיסי אשראי נטענים. את אופל, כמו את שאר החברות בענף האשראי החוץ בנקאי, אני מכיר היטב, וישבתי עם גורמים מאופל ממש השבוע. אופל מראה צמיחה והתמחור שלה לא רע. ספוילר אלרט – אני פחות אוהב אותה משוהם ואס.אר בענף, אבל בכל זאת אם נדמיין שאני רואה אותה לראשונה. עוברת שלב. לא תכפיל את עצמה בשנתיים-שלוש. מחליף ל-Pass.

18.אופקו – שווי שוק 2,831 מ’. משקיעה במחקר ופיתוח בתחום הביו-פארמה והדיאגנוסטיקה. זאת חברת הפארמה הראשונה שאנחנו פוגשים והיא, כמו המקרה הקלאסי, מאוד הפסדית – חצי מיליארד הפסד בחצי שנה. כעקרון אני לא מתעסק עם חברות פארמה הפסדיות ועד עכשיו זה שירת אותי היטב. Pass.

19. אופקטרא – שווי שוק 37 מ’. עוסקת בייזום,הקמה וניהול תחנות דלק,ובניהול,תכנון ופקוח פרוייקטי נדל”ן. אופקטרא הפסידה גם ב-2018 וגם במחצית הראשונה של 2019. נסחרים מעל ההון. לא רואה משהו מעניין. Pass.

20. אורביט – שווי שוק 132 מ’. עוסקת בייצור ושיווק מוצרי אלקטרוניקה לתחומי התקשורת והתעופה. אמנם מכפיל 20 אבל לפחות מראה צמיחה של סביבות 20% משנה שעברה בהכנסות. עוברת שלב.

21. אורד – שווי שוק 51 מ’. עוסקת בביצוע פרוייקטי מתח נמוך,מערכות שליטה ובקרה, מערכות גילוי וכיבוי אש ואנרגיה סולארית. הפסידה חזק ב-2018 אבל עברה לרווח מחצית ראשונה של 2019. מה שכן – ההכנסות ירדו וההון העצמי לא משהו. עדיין – אני רוצה לבחון אם יש כאן איזה Turnaround מעניין. עוברת שלב. הייתה הפסדית 2017-2018. לא מתאימה לפוזיציה גדולה. מחליף ל-Pass.

22. אורון קבוצה – שווי שוק 195 מ’. החברה עוסקת בתחומי התשתיות,הנדסה אזרחית,תעשייה וייזום בנייה למגורים. אורון גם הפסדית וגם נסחרת הרבה מעל ההון העצמי. מצד שני יש עליה בהכנסות במחצית לעומת מחצית מקבילה. זה מספיק מבחינתי כדי לתת מבט שני. עוברת שלב אחחח איזה נחמד הייתי באות א’.. מהסיבות שמוזכרות בתיאור – מחליף ל-Pass.

23. אוריין ש.מ. – שווי שוק 243 מ’. החברה עוסקת בשילוח בינלאומי ושירותים לוגיסטיים. משום מה אוריין עברה להפסד השנה אחרי רווח יפה שנה שעברה. בכל זאת התחום נשמע מעניין ואולי הירידה זמנית? שווה בדיקה. עוברת שלב . מחליף ל-Pass.

24. אורמד – שווי שוק 200 מ’. חברה זרה העוסקת בפיתוח טכנולוגיה למתן אוראלי של תרופות. פארמה – צ’ק, הפסדי – צ’ק. נקודת בונוס – חברה זרה. Pass.

25. אורמת – שווי שוק 13,717 מ’. עוסקת בפיתוח וייצור טורבינות כח להספקת אנרגיה חשמלית, ובפיתוח פרויקטי אנרגיה חילופית. מכפיל סביבות 40, חברת ענק שאני מרגיש שזה לא סוג החברות בהן יש לי יתרון יחסי. Pass.

26. אזורים – שווי שוק 1,382 מ’. עוסקת ביזמות לבניית פרויקטים למגורים בישראל. מכפיל סביבות 12, נסחרת קצת מעל ההון העצמי. דיי גבולי אבל לא מספיק מעניין לדעתי – במיוחד כי אין לי זמן וסבלנות ליזמיות נדל”ן אלא אם יש שם משהו בולט – הן לא פשוטות לניתוח. Pass.

27. אטראו שוקי הון – שווי שוק 831 מ’. מחזיקה מחצית מבית ההשקעות ילין לפידות. השקעה באטראו היא למעשה השקעה בילין, שאני דיי מחבב. מכפיל 10, צמיחה יפה ברווח הנקי אך יש לציין שההכנסות דווקא ירדו. עוברת שלב.

28. אי.אל.די – שווי שוק 15 מ’ – כבר נקודה לזכותה. עוסקת בפיתוח תוכנות מחשבים והקמת מערכות איכות ואמינות. הפסידה מיליון במחצית הראשונה, לעומת רווח של 600 אלף מחצית מקבילה. נסחרת סביבות ההון העצמי. בחברה כל כך קטנה לא צריך הרבה כדי שאני ארצה לחקור לעומק, והתחום נשמע מעניין. מדברים על תוכנית התייעלות. עוברת שלב.

29. אי.בי.אי בית השקעות – עוסקת בעסקי נירות ערך,בנהול קרנות נאמנות,תיקי השקעות וקופות גמל ומחזיקה ב”פועלים אי.בי.אי” ו”הלמן אלדובי השקעות”. נסחרת מתחת להון, מכפיל על פניו סביבות 5. שווה התעמקות. עוברת שלב.

30. איי.אי.אס – שווי שוק 1,281 מ’ ש”ח. עוסקת בנדל”ן להשקעה בישראל,יזום פרויקטי נדל”ן בחו”ל, ובהקמת תשתית לענף התעופה. מכפיל לא נמוך, חברה מעל מיליארד ש”ח, הכנסות ורווח נמוכים יותר במחצית מאשר מחצית מקבילה. Pass.

31. איידיאו – שווי שוק 2,725 מ’. עוסקת בנדל”ן מניב בגרמניה. מחד התמחור נראה דיי זול מבחינת מכפילים, מצד שני אני לא מת על הרעיון של “נדלן בגרמניה”.בכל זאת ניתן מבט. עוברת שלב נדל”ן בגרמניה חשוף לרגולציה ופחות נגיש להבנה עבורי. מחליף ל-Pass. .

32. איידיאיי ביטוח – שווי שוק 1,841 מ’. גם עליה כתבתי בעבר. הבעיה כאן היא התחרות מהביטוח ה”דיגיטלי”, אבל יש בסיס לטענה שזה כבר מתומחר אחרי הירידה החדה במחיר והמניה – בטח כאשר הרבעון האחרון היה לא רע. עוברת שלב כל עוד תחרות המחירים בביטוח נמשכת אני לא רואה את איידיאיי מכפילה את עצמה. מחליף ל-Pass.

33. איילון אחזקות – שווי שוק 385 מ’. עוסקת בביטוח כללי,ביטוח חיים ובריאות ובשוק ההון. נסחרת בחצי מההון ובמכפיל מתחת ל-10. שווה בדיקה. עוברת שלב.

34. אייסקיור מדיקל – שווי שוק 63 מ’. פארמה – צ’ק. הפסדית – צ’ק. נקודת בונוס: דילול גדול. Pass.

35. איירפורט סיטי – שווי שוק 8,726 מ’ ש”ח. עוסקת בייזום,בנייה,השכרה וניהול של פרוייקט נדל”ן ליד נתב”ג,וכן ייזום והשכרת פרוייקטי נדל”ן למסחר,משרדים ומגורים. פשוט לא נראית זולה. Pass.

36. אימקו– שווי שוק 51 מ׳. מפתחת מייצרת ומשווקת מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, מכניקה ואלקטרומכניקה לשימושים צבאיים. הון עצמי 91 מ׳ – הנחה משמעותית על ההון, ואפילו רווחית. עוברת שלב.

37אינטר תעשיות – שווי שוק 39 מ׳. עוסקת בייצור לוחות חשמל, תכנון והקמת מערכות חשמל, ומערכות פיקוד ובקרה. נסחרת בפחות מחצי ההון העצמי. הרווח ירד אבל בעיקר בגלל הוצאות פחת שצריך לבחון. עוברת שלב.

38. אינטרגאמא – שווי שוק 174 מ׳. החברה עוסקת בייבוא ושיווק מוצרי צילום ובנדל״ן – בקיצור, חברת אחזקות הנשלטת ברובה המוחלט על ידי משפחת תנחום. עקבתי אחריה בעבר ואף יותר לעומק אחר חברות הבנות. אני אוהב בסה״כ את הניהול של משפחת תנחום ומעולם לא הרגשתי שהם ״דפקו״ את המשקיעים הקטנים. זה מספיק עבורי כדי לבחון לעומק.  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

39. אינטרנט זהב – שווי שוק 13 מ׳. לפי הרישומים שלי במעבר הלפני קודם של שווי השוק היה מעל 200 מ׳, אז לפחות מהבחינה הזו – וואו. אינטרנט זהב שולטת בבי קומיוניקיישנס ששולטת בבזק. אני אומר את האמת – לא התעמקתי ממש בעניין בזק למרות שאני מכיר רבים שאוהבים אותה כהשקעה. הסיבה לכך היא היא שחברת ענק, עם סיקור תקשורתי לא פוסק, היכרות ציבורית רחבה ביותר, עשרות אלפי עובדים והכי גרוע – המון חוב – זה לא מקום בו יש לי יתרון יחסי. כדי שיהיה לי יתרון יחסי בבזק על השוק, שהוא חכם כמעט כמו המשקיע הכי מיודע בשוק, אני אהיה צריך לעבור במחקר בזק פול טיים במשך שנים, ואז אסגור את הפער אולי. העניין הוא שגם במצב כזה, כשאני אדע כמו המנכ״ל לצורך העניין – אני עדיין לא אדע אם בזק תשרוד, ובטח ובטח שלא בי קומיוניקיישנס או אינטרנט זהב שהיא בכלל משחק ממונף על משחק ממונף. בקיצור: Pass.

40. אינטרקיור – שווי שוק 511 מ׳. אינטרקיור עוסקת בתחום הקנאביס ומשקיעה בחברות ביומד. אני חייב לומר שהמספרים שלה באופן מפתיע עבורי לא ״מזעזעים״ יש הון עצמי של 275 מ׳ והחברה אפילו הציגה רווח במחצית.עם זאת, עיון של 2 דקות בדוח מראה שההון מורכב בעיקר ממוניטין חשבונאי בחברות קנאביס והרווח הוא חשבונאי לגמרי בשל ״עליה לשליטה״ בחברת קנאביס. אולי זה הזמן לציין שאני לא מתלהב מענף הקנאביס – לא רק בגלל שיש המון הייפ בתחום הזה, אלא עקרונית – אני חושד שבטווח של שנים הענף הזה יישלט על ידי מספר מצומצם של ״מותגים״ – שיהיו אגב כנראה בתחרות עזה זה עם זה – בנוסף להמון חברות שהקנאביס שלהם הוא ״קומודיטי״. אני לא רואה את היתרון של חברה ישראלית בתחום המוצף הזה ש יהיה ככל הנראה בתחרות מול ענקיות עולמיות עם יתרונות רבים. Pass.

41אינפימר – שווי שוק 23 מ׳. עוסקת במחזור אשפה עירונית לחומר גלם לתעשיית הפלסטיק. יצא לי במסגרת עבודתי בעולם חדלות הפרעון לעסוק בחברת וו.טי.פי- חברה ציבורית שעסקה בתחום דומה ונכנסה לפירוק. היינו המפרקים של החברה, ועסקתי באופן ישיר אף בדיווחים עבורה ובניהול אסיפות כאשר היא הייתה בפירוק. גם טיפלתי במכירת המפעל שלה, ופגשתי אנשים רבים מהענף שבאו להתעניין ולראות. וו.טי.פי הייתה בשווי שוק של מאות מיליונים, למרות שככל הנראה בשום שלב היא לא הייתה שווה דבר -ויש הטוענים אף שהיה מדובר בתרמית והמפעל עצמו לא היה מסוגל כלל לייצר את מה שנטען. בקיצור, מהניסיון שלי אני מסתכל על התחום הזה בחשדנות. בגלל שהחברה מפסידה ואין לה הון עצמי משמעותי: Pass.

42. אינטליקנה –שווי שוק 107 מ׳. עוסקת בריבוי וגידול קנאביס. אין הון, הפסד כבד. Pass.

43. אינרום – שווי שוק 1,455 מ׳. עוסקת בייצור ושיווק מוצרים לענפי הבנייה והתעשיה ע״י איטונג, כרמית ונירלט. מכפיל סביב 12, לא ממש מראה צמיחה ככל שאני רואה. לא מספיק מעניין. Pass.

44. איסתא – שווי שוק 878 מ׳. עוסקת בניהול סוכנות נסיעות קמעונאיות וסיטונאית, הפעלת בתי מלון בארץ ובחו״ל, חבילות נופש ונדל״ן מניב. מציגה קפיצה יפה ברווח למחצית בהשוואה למחצית מקבילה ועל פי המחצית נסחרת במכפיל 9 – שווה התעמקות.עוברת שלב.

45. איתמר -שווי שוק 327 מ׳. עוסקת בפיתוח ושיווק מכשירים רפואיים לא-פולשניים ותוכנה לטיפול בתחומי רפואת השינה והקרדיולוגיה. חברת פארמה הפסדית – לא התחום שלי. Pass.

46. אל-על – שווי שוק 673 מ׳. את אל-על לא צריך להציג. הרכוש העיקרי של אל-על הוא מטוסים, והיא נסחרת קרוב להון העצמי. אני לא אוהב חברות תעופה, גם בקונספט וגם לאור החוויות שלי בפלייבי. אלה חברות שדורשות המון רכוש כדי, במקרה הטוב, בקושי להרוויח וכל כמה שנים לחטוף מכה רצינית. אל על הציגה הפסדים של 200 מיליון במחצית הראשונה וכך גם בשנת 2018. דיל ברייקר מבחינתי. Pass.

47. אלביט הדמיה – שווי שוק 28 מ’. עוסקת בהדמיה ומוצרים רפואיים ע”י “אלביט מדיקל”, מלונאות בחו”ל ומחזיקה ב”פלאזה סנטרס”. הפסידה 68 מיליון במחצית וההון העצמי הוא מינוס  125 מ’. נראה רע. Pass.

48. אלגומייזר – שווי שוק 78 מ’. עוסקת בתחום התוכנה לפרסום באינטרנט. נראה שענף הפרסום באינטרנט הוא “מומחיות” ישראלית, שכבר מימי בבל (בבילון) מייצאים טולברס מעצבנים לארצות נכר. זה שהמוצר הוא מעצבן זה לא אידיאלי. זה, יחד עם הסיכונים בענף והשליטה של גוגל ומיקרוסופט שמהווים מעין רגולטור נוסף, שהוא גם מתחרה, זה בכלל מצב ביש, אבל בתמחור מתאים גם עסק כזה יכול להיות מעניין. 
אלגומייזר הציגה הפסדים בשנה וחצי האחרונות, אבל אפילו עם התאמות ה-Non-Gaap שאלגומייזר עושה בדוח (שעם חלקן איני בטוח שאני מסכים, אבל לא נכנס לזה כרגע) לא מגיעים לרווח מרשים במיוחד. יחד עם הון עצמי מאוד נמוך והנפקת מניות ואופציות – לא מרגיש עם זה בנוח. Pass.

49. אלומיי – שווי שוק 529 מ’. אלומיי משקיעה בתחנות פוטו-וולטאיות באירופה ובתחנת הכח הפרטית “דוראד” באשקלון. אלומיי מציגה הפסד בשנה וחצי האחרונות, ואני לא נמשך במיוחד לתחום הפעילות.Pass

50. אלוט – שווי שוק 940 מ’. דואלית. עוסקת באספקת פתרונות לספקי תקשורת בפס-רחב. אלוט אמנם הפסדית, אבל לפחות מראה צמיחה בהכנסות וצמצום ההפסד. גם התחום נשמע על פניו תחום שיכול לצמוח.  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

51. אלון גז – שווי שוק 302 מ’. עוסקת בחיפושי נפט וגז ומחזיקה ב-4% משדה הגז “תמר”. במבט מהיר אני רואה רווחיות גבוהה ומכפיל נמוך של סביבות 3.  עוברת שלב.

52. אלוני חץ – שווי שוק 8,780 מ’. קת בהחזקת נדל”ן מניב בשווקים מערביים, כולל ישראל, ושולטת ב”אמות” וב”אנרג’יקס”. כבר במבט בתחום הפעילות ובשווי השוק אני מבין שכנראה לא נמצא כאן מציאה גדולה. אלוני חץ נסחרת ב-50% מעל ההון העצמי ומכפיל 13 על רווח שכולל שערוכים וכו’. פשוט לא מעניין. Pass.

53. אליום מדיקל – שווי שוק 42 מ’. עוסקת במחקר,פיתוח ויצור סטנטים רפואים ובתחום הכירורגיה הזעיר פולשנית. עוד חברת ביופארמה הפסדית – Pass.

נקודה למחשבה – אני עובר על המניות כשמולי פתוח הקובץ הקודם בו עברתי על כל המניות בסיבוב הקודם, ואי אפשר שלא לשים לב בכמה צנח השווי של חברות הביופארמה מהפעם הקודמת. אם הייתי חייב לעשות שורטים הייתי בוחר סל מגוון של מניות ביופארמה הפסדיות. קודם כל – ככל הנראה התוחלת של השקעה בחברה כזו היא שלילית. בנוסף, אין כמעט סיכון סיסטמטי בשורט כזה – זה לא שיקרה אירוע מאקרו שיגרום לכל הענף להצליח לקבל אישורים על תרופות מצליחות.  

54. אלמור – שווי שוק 215 מ’. עוסקת בהקמת פרוייקטים ואחזקת מתקני חשמל ואנרגיה. הציגה גידול יפה בהכנסות במחצית הראשונה של 2019, אך הרווח כמעט ולא זז. מצד אחד זו חברה פרויקטאלית, אך מנגד אני מניח שאלמור מבצעת תחזוקה לרבים מהפרויקטים שהיא מקימה, שזה מקור הכנסה מעולה.  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

55. אלספק – שווי שוק 52 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מוצרים לשיפור איכות החשמל. מראה שיפור משמעותי בתוצאות המחצית בהשוואה למחצית המקבילה. שוחחתי לפני מספר חודשים ההנהלה והתרשמתי שתחום העיסוק שלהם נמצא בתחרות לא פשוטה מול ספקים סיניים זולים. בנוסף, קשה למצוא עובדים המבינים בתחום החשמל הספציפי הזה בישראל (חשמל במתח גבוה מאוד) , אך יש תקווה מהכיוון של פיתוחים טכנולוגיים בהם אלספק השקיעה בשנים האחרונות. שווה להתעמק. עוברת שלב.

56. אלקו – שווי שוק 2,929 מ’. חברת השקעות השולטת ב”אלקטרה”,”אלקטרה צריכה” ו”אלקטרה נדל”ן”.  אלקו היא לא חברה קטנה ולא זולה במיוחד, אבל לפחות היא מציגה שיפור בתוצאות בתקופה האחרונה.  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

57. אלקטרה – שווי שוק 4,554 מ’. רבים מתבלבלים בין ה”אלקטרות” השונות.  אלקטרה בלי תוספות עוסקת בבניה ותשתיות, ונשלטת על ידי אלקו. התמחור של אלקטרה נראה יקר, עם מכפיל רווח של בערך 25 ומעט הון עצמי. Pass.

58. אלקטרה נדל”ן – שווי שוק 1,400 מ’. נשלטת על ידי אלקו ועוסקת ברכישה וניהול של מקבצי דיור בארה”ב ובנדל”ן מניב בישראל ובחו”ל. מכפילים גבוהים מאוד בתחום הנדל”ן – Pass.

59. אלקטרה צריכה -שווי שוק 1,315 מ’. עוסקת בייבוא,יצור ושיווק מוצרי צריכה חשמליים,מפעילה את רשתות “שקם אלקטריק” ו”מחסני חשמל” ושולטת ב”גולן טלקום”. אנו רואים שיפור בתוצאות משנה שעברה, ושווה לבחון אם יש סיכוי לשיפור ברווחיות.  עוברת שלב עברתי שוב על המספרים – ההדרדרות הרווח התפעולי בשנים האחרונות לא מוצאת חן בעיניי. Pass.

60. אלקטריאון -שווי שוק 753 מ’. עוסקת בפיתוח טכנולוגיית “כביש חכם”.חברה עם אפס הכנסות, הון עצמי אפסי ושווי שוק של 750 מיליון נראי כמו מועמדת מצוינת לשורט. בתור השקעת לונג – Pass.

61. איי.אפ.אפ – שווי שוק 49,084 מ’. כיום איי.אפ.אפ היא החברה הגדולה בבורסה בישראל, וכולנו חשופים אליה באמצעות גופי הפנסיה – זאת למרות שהיא נמצאת בבורסה כמעט במקרה. איי.אפ.אפ היא זרה העוסקת בייצור ושיווק חומרי-גלם לתעשיית הטעם והריח.
ההכנסות של איי.אפ.אפ קטנו משנה שעברה, כך גם הרווח הגולמי, התפעולי והנקי. נראה שהרווח השנה יהיה קצת מעל מיליארד מה ששם את איי.אפ.אפ על סביבות מכפיל מעל 40 לחברה מתכווצת. לא ברור לי איך איי.אפ.אפ מקבלת תמחור כזה, אבל זה בדיוק משקף את אי הנוחות שלי בקניית תעודות סל. למעשה – אולי תופעה כזו אפילו נגרמת על ידי תעודות סל שמזרימות ביקושים “טיפשים” למניות. בכל אופן – Pass.

62. אלרוב נדל”ן – שווי שוק 3,602 מ’. עוסקת בייזום,בניה ורכישת נדל”ן מניב:משרדים ומלונאות, בנייה למגורים והשקעה בחברות. מכפיל הרווח ומכפיל ההון נראים לא רע.  עוברת שלב. לא עומדת ברף התשואה. Pass.

63. אלרון – שווי שוק 211 מ’. חברת אחזקות בתחומי מכשור רפואי והסייבר. בניגוד לציפיות שלי, נראה שיש סיבות להתעניין באלרון. במבט מהיר במצגת האחרונה נראה שיש לחברה לא מעט נכסים פיננסיים בנוסף להשקעות:

למרות הסלידה שלי מפארמה -נראה ששווה התעמקות. עוברת שלב.

64. אמות – שווי שוק 9,318 מ׳. עוסקת ביזמות נדל״ן, השכרה וניהול נדל״ן. חברה כזו הייתי מתמחר, בשלב ראשון, לפי ההון העצמי, ובמקרה של אמות מכפיל ההון הוא כמעט 2. לא נראה מעניין. Pass.

65. אמיליה פיתוח – שווי שוק 371 מ׳. משקיעה בחברות שירותים לתעשייה, שוטלת במנדלסון תשתיות ובאוברסיז. מראה צמיחה בהכנסות משנה שעברה ונסחרת עמוק מתחת להון העצמי.  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

66. אנדימד – שווי שוק 30 מ׳. עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מכשור רפואי אסתטי לטיפול מקצועי וביתי להצערת העור, הצרת היקפים והסרת שיער. אמנם יש ירידה מסוימת בהכנסות, אך אנדימד היא רווחית ונסחרת במכפיל 4 בלבד על רווחי 2018. עוברת שלב.

67. אס.אר אקורד – שווי שוק 680 מ׳. עוסקת במתן אשראי חוץ בנקאי. סוף סוף הגענו לפוזיציה משמעותית שלי, שעשתה תשואה נאה מאוד של סביבות 150% בחודשים בודדים. אני מעריך שאס.אר נסחרת במכפיל סביבות 10 על הרווח השנה, והעסקה האחרונה עם אייפקס והפחתת הקובננט של אחד הבנקים מעידים על המשך מסלול צמיחה. עוברת שלב.

68. אסטיגי – שווי שוק 75 מ׳. עוסקת ביבוא ושיווק רכיבים ומיכשור אלקטרוני. נסחרת מעט מעל ההון, מכפיל רווח סביבות 12 אבל צמיחה משמעותית משנה שעברה. עוברת שלב.

69. אספן גרופ – שווי שוק 498 מ׳. עוסקת בנדל״ן מניב ובהשקעה בחוות סולאריות. נסחרת ב-15% מתחת להון. מכפיל רווח נמוך, ככל הנראה בשל רווח משערוכים.  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

70.אפ.סי גלובל – בהשעיית מסחר. לא מעניין. Pass.

71. אפולו פאוור – שווי שוק 27 מ׳. עוסקת בפיתוח טכנלוגיות לתחום האנרגיה הסולארית. אפס הכנסות, הפסדית. Pass.

72. אפוסנס– נמחקה מאז המעבר האחרון שלי. מצער לאבד עוד חברה ישראלית קטנה. Pass.

73. אפיו אפריקה – עוסקת באספקת שירותי תקשורת במוזמביק. נכנסה להשעיית מסחר. Pass.

73. אפליי – שווי שוק 13.8 מ’. עוסקת בפיתוח ערוצי שיווק והפצה של אפליקציות סלולריות. כידוע אני חובב של חברות כל כך קטנות, אבל אפליי היא מאוד הפסדית ואין לה למעשה הון עצמי. גם תחום העיסוק לא להיט. Pass.

74. אפקון החזקות – שווי שוק 906 מ’. אפקון עוסקת בביצוע פרויקטי תשתית,מערכות אלקטרומכניות,תקשורת, בקרה ואוטומציה. לא ברור לי למה היא נסחרת בחיר כזה. אמנם ההכנסות גדלו ממחצית קודמת אבל הרווח הגולמי צנח ב-20% והנקי ב-60%. גם אם הרווח היה חוזר למה שהוא היה שנה שעברה המכפיל היה 20. מוזר. Pass.

75. אפריקה ישראל השקעות – שווי שוק 21 מ’. הנה נכנסנו ל”קומפלקס” נוסף כמו אלקטרה. אפריקה השקעות היא חברת השקעות השולטת ב”אפריקה מגורים” ו”אפריקה תעשיות”. דיי מצחיק לראות חברה של 21 מיליון מציגה בחצי שנה הפסד של מעל מיליארד. ההון העצמי שלילי מאוד (מינוס 600 מיליון) וכל הסיפור נראה מורכב פלוס הרבה חוב. Pass.

76. אפריקה מגורים – שווי שוק 1,210 מ’. עוסקת ביזום פרויקטי בניה למגורים. נראית לא רע, אבל לא זולה במיוחד. Pass.

77. אפריקה תעשיות – בהשעיית מסחר. Pass.

78. אקויטל– שווי שוק 3,670 מ’. החברה עוסקת בחיפושי נפט ע”י “נפטא” ובנדל”ן ע”י “איירפורט סיטי”. הרווחים במחצית הראשונה שמים אותה בקצב של מכפיל 1.2 (?!) – שווה לבדוק. עוברת שלב.

79. אקס.טי.אל – שווי 25 מ’.  עוסקת בפיתוח תרופות,משקיעה בחברות ביוטכנולוגיה ומחזיקה ב”אינטרקיור”. אין הכנסות ולא התחום שלי. Pass.

80. אקסלנז ביוסיינס – שווי שוק 75 מ’. עוסקת בפיתוח ושיווק מערכות לאיבחון מחלות כבד ודרכי העיכול. ביופארמה הפסדית. Pass.

81. אר.אס.אל – שווי שוק 19 מ׳. עוסקת בפיתוח יצור ושיווק מוצרי אלקטרוניקה לתחומי התעופה והארטילריה. נסחרת מתחת להון פלוס הרוויחה 6 מיליון במחצית (!). אולי משהו חד פעמי? שווה בדיקה. עוברת שלב. גלעד רוזבן הפנה את תשומת ליבי שהרווח במחצית היה חד פעמי ובלעדיו אראסאל הפסדית. .

82. ארד– שווי שוק 1,307 מ׳. עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מערכת למדידת מים. נשמע כמו עסק טוב. הערת אגב -את ארד אני מכיר מכיוון אחר- כחלק מתיק צווארון לבן בו השתתפתי בו ארד וכמה מעובדיה הואשמו (הואשמו – כי זה תיק פלילי – כולל כנגד החברה עצמה) בתיאום מחירים. בלי קשר – נראה שארד לא זולה אבל כן צומחת – בהכנסות אבל לא ברווח. שווה בדיקה.  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

83. ארית תעשיות – שווי 153 מ׳. עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מרעומים ומוצרי אלקטרוניקה צבאיים. את ארית אני מכיר היטב וחקרתי אותה לעומק מוקדם יותר השנה כששווי השוק היה 100 מיליון. נכנסתי אליה במחשבה לכתוב פוסט אך תוך זמן קצר מאוד היא עלתה ב-50% והפכה להיות ״גבולית״ (לפחות בסטנדרטים שלי) ומכרתי. הסיפור המרכזי בארית הוא מכרז גדול שייקח שנים עד שיושלם, ויש עליו מספר מתחרים. עוברת שלב.

84. ארן מחקר ופיתוח – שווי שוק 70 מ׳. עוסקת במתן שרותי תכנון ופיתוח מוצרים, ייבוא ציוד, אנרגיה סולרית והשקעה בחברות. מראה ירידה בהכנסות משנה שעברה ולא נראית זולה. Pass.

85. ארנה גרופ– שווי שוק 45 מ׳. עוסקת בנדלן מניב מסחרי וקניונים בישראל ובחו״ל. הון עצמי שלילי, ירידה מהכנסות משנה שעברה (למרות רווח יפה במחצית משערוכים). בחברת נדל״ן זה מספיק כדי שאתרחק. Pass.

86. ארקו אחזקות – שווי שוק 1,161 מ׳ משקיעה בתחנות דלק וחנויות נוחות בארה״ב, נדל״ן ופיננסים. לא אוהב את תחום העיסוק, אם הייתי רוצה חברה של מעל מיליארד בארה״ב הייתי מחפש אותה בארה״ב – אני מעדיף להיות קרוב לבית. זה פלוס הפסד בשורה התחתונה נותן לי תירוץ. Pass.

87. אשטרום נכסים– שווי שוק 1,984 מ׳. עוסקת בנדל״ן מניב לתעשיה, מסחר, מלונאות ומשרדים, וביזום פרוייקטי נדל״ן למשרדים ומסחר. נסחרת במכפיל הון 1.25, מכפיל הרווח לא גבוה (7.5) אבל פשוט ״לא בא לי״ להתעסק עם חברה כזו – ענקית, מסובכת, נדלן ונסחרת מעל ההון.
זה לא מקום שאני אעשה בו את הרווחים שאני מחפש למרות שאני מודה שיכול להיות שחברה כזו תעשה תשואה נאה עבור משקיע אחר. Pass.

88. קבוצת אשטרום – שווי שוק 3,385 מ׳. חברת האם של אשטרום נכסים ואשדר. עוסקת בקלבנות בנין ותשתיות, יזום בנייה למגורים, נדל״ן מניב, יצור חומרי גלם לבנייה. למרות הסלידה כאמור לעיל, קבוצת אשטרום קצת יותר מגוונת ואני רואה עליה יפה ברווח משנה שעברה ומכפיל 6.3. גבולי אבל שווה מבט נוסף.  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

9. אייביטרנס – מחוקה.

90. אירונאוטיקס– מחוקה.

91. אם.אר.פי– שווי שוק 48.6 מ׳. משקיעה בחברות ביוטכנולוגיה, טכנולוגיה ובנדל״ן בהולנד. נסחרת בחצי מההון ורווחית.  עוברת שלב לא אוהב את התחום. מחליף ל-Pass.

92. אמנת -שווי שוק 140 מ׳. עוסקת ביעוץ, ניהול פרויקטים, לוגיסטיקה מחשוב ותוכנה. אני רואה קצב של מכפיל 3 על המחצית השנה והתחום נשמע טוב. עוברת שלב. היה רווח חד פעמי ממכירת אג”ח. מחליף ל-Pass.

93. אמת מחשוב – שווי שוק 554 מ׳. עוסקת ביבוא, שיווק, הפצה ומכירה של מחשבים, ציוד היקפי, תוכנות ובמתן שירותי יעוץ למחשבים. מראה צמיחה בהכנסות שלא תורגמו לעליה ברווחים. גבולי אבל לא מספיק מעניין. Pass.

94. אנקיאנו – מחוקה.

95. אנליסט אי.אמ.אס– שווי שוק 223 מ׳. עוסקת ביעוץ וניהול תיקי ניירות ערך, ניהול קרנות נאמנות וקופות-גמל. לא מוצאת חן בעיניי ההדרדרות בתוצאות משנה שעברה,. תחום העיסוק גם דיי בעייתי בעיניי (ממה שאני שומע קשה בענף הזה כרגע). Pass.

96. אנרג׳יקס – שווי שוק 3,941 מ׳. עוסקת בהקמה, ניהול ומכירת חשמל ממערכות אנרגיה סולארית ומטורבינות רוח. נראית מאוד (מאוד) יקרה. Pass.

97. אייביטרנס – מחוקה.

98. אנג׳ל שלמה– שווי שוק 246 מ׳. בעלת מאפיות העוסקת באפיה ושיווק לחם ומוצרי מאפה. למרות שכולנו מכירים את המותג אנג׳ל, כנראה שעסקי הלחם לא קלים כי אנג׳ל מפסידים כסף דיי בעקביות. Pass.

99. אנלייט אנרגיה – שווי שוק 2,550 מ’. עוסקת בייזום,הקמה והפעלה של פרוייקטים לייצור חשמל מאנרגיה סולארית ואנרגית רוח בישראל ובאירופה. אנרגיה סולארית זה תחום צומח, אבל חסמי הכניסה אליו נמוכים. במקרים שכאלה הצמיחה בענף לא מועילה מאוד לחברות. בנוסף, במונחים הקלאסים של רווח או הון עצמי אנלייט נראית לי יקרה מאוד – רווח שנתי של 20 מיליון על שווי שוק של 2.5 מליארד – מה הולך פה? Pass.

99. ב.יאיר – שווי שוק 113 מ׳. עוסקת בייזום ושיווק פרויקטי בניה למגורים ובנדל״ן מניב. נסחרת ב-60% מההון העצמי אך הפסדית. דיבידנדים גבוהים.  עוברת שלב לא מרגיש בנוח עם חברה הפסדית. מחליף ל-Pass.

100. באטמ תקשורת מתקדמת – שווי שוק 857 מ׳. עוסקת בפיתוח וייצור מערכות תקשורת וסייבר, ומכשור רפואי לבדיקות מעבדה. הרווח אפסי וכמעט אין הון עצמי. פשוט לא מעניין. Pass.

101. בבילון– שווי שוק 79 מ’. עוסקת בפרסום באינטרנט,השקעות הון סיכון ובהשקעות פיננסיות ומימון. אני קצת המום שבבילון עדיין קיימת בכלל. נסחרת משמעותית מתחת להון העצמי ועברה מהפסד במחצת המקבילה לרווח במחצית הראשונה של 2019. שווה מבט.  עוברת שלב במבט שני הרווח הוא חד פעמי בטבעו ומגיע ממכשירים פיננסיים. לא מרגיש בנוח עם חברה הפסדית. מחליף ל-Pass.

102. בזק– שווי שוק 7,905 מ’. עוסקת במתן שרותי תקשורת ברשת כלל ארצית, במתן שירותי תקשורת בינלאומיים ואינטרנט ושולטת ב”פלאפון”,”בזק בינ”ל” וב”יס שרותי לווין”. האמת? בזק פשוט בלאגן מדיי בשבילי, עם הון עצמי שלילי, לא מעט חוב ונכסים שחשופים להפרעה טכנולוגית. לא בא לי להיכנס לזה. Pass.

103. בי קומיוניקיישנס – שווי שוק 208 מ’. מחזיקה ב-26% מבזק, אל מול ערימה של חוב. בקצרה – בי היא כמעט בדיוק אופציה על מניית בזק. אין לי בעיה עם אופציות כאשר אני חושב שיש לי איזה יתרון בהבנת נכס הבסיס. זה לא המקרה. Pass.

104. ביג מרכזי קניות – שווי שוק 4,917 מ’. עוסקת בייזום,תפעול והשכרה של מרכזי קניות פתוחים, ע”י “קניאל” בייצור קופסאות פח,ומחזיקה ב”אפי נכסים”. מכפיל רווח 20, מכפיל הון 1.3. פשוט לא נראית מעניינת. Pass.

105. ביוליין– שווי שוק 93 מ’. עוסקת בפיתוח תרופות למגוון מחלות. פארמה, הפסידה 42 מ’ במחצית. Pass.106. בנק דיסקונט – שווי שוק 18,275 מ’. בנק מסחרי, שולט בבנק מרכנתיל. נסחרת פונקט על ההון העצמי (מכפיל הון 1.01), תשואה על ההון 10%. קלאסי לבנק ישראלי.
בנק דיסקונט גורם לי לחשוב על אילו חברות צריכות לעבור שלב. מצד אחד אני יכול לראות את עצמי משקיע בדיסקונט כחלק מסל עם בנקים אחרים, מצד שני אין לי שום כוונה לבצע ניתוח לעומק של בנק דיסקונט – אני לוקח את הבנקים כמו מה שהם – במידה רבה קופסה שחורה. משכך – Pass.

107. הבנק הבינלאומי – שווי שוק 9,920 מ’. בנק מסחרי המספק מיגוון שירותים בנקאיים,ושולט ב”אוצר החייל”, “בנק פאג”י” ו”בנק מסד”. מכפיל הון 1.18, תשואה על ההון 9.6%. סטנדרטי. Pass.

108. בנק הפועלים – שווי שוק 38,532 מ’. מכפיל הון 0.98, תשואה להון סביבות 7%. ענייני תביעות בארה”ב. סתם לא מעניין. Pass.

109. בנק ירושלים – שווי שוק 578 מ’. שוק להון 0.62 ותשואה להון 9.7%. נראה שונה מהתמחור הקלאסי. עוברת שלב.

110. בנק לאומי – שווי שוק 38,248 מ׳. מכפיל הון 1.07, תשואה על ההון 10.3%. פרווה. Pass.

111. בנק מזרחי טפחות – שווי שוק 20,385 מ׳. מכפיל הון 1.3 ותשואה על ההון 11%. מזרחי נחשב לבנק עם התשואה הגבוהוה ביותר על ההון, ולכן הוא נסחר במכפיל הון גבוה, אבל בואו נגיד שאני לא ממש רואה את זה במחצית הראשונה השנה. גם אם יש תירוצים – זה לא שיש כאן איזו בוננזה במחירים האלה. Pass.

112. בריינסווי– שווי שוק 375 מ׳. עוסקת במחקר ופיתוח של מכשיר רפואי לטיפול בהפרעות בתפקודי המוח. על בריינסווי הסתכלתי לפני רבעון או שניים. המוצר שלהם נשמע מעניין אבל יש לו תחרות רצינית בענף. בריינסווי מציגה הפסדים וההון העצמי לא גבוה (יספיק ל3-4 שנים בקצב ההפסדים הנוכחי – מקסימום). לא השקעה שמתאימה לי. Pass.

113. ברנד תעשיות – שווי שוק 73 מ׳. עוסקת ביצור, עיבוד והרכבת מתקנים ממתכת וכלי רכב יעודיים. נשמע כמו עיסוק קפיטל אינטנסיב פלוס מדובר בחברה הפסדית. עדכון: היות והרבעון האחרון רווחי – אני אתן בכל זאת מבט. עוברת שלב.

114. בריל תעשיות נעליים שווי שוק 33.5 מ׳. עוד מתקופת הצבא לבריל יש מקום מיוחד בלב (וביבלות ברגל) שלי. בריל עוסקת בייצור, ייבוא ושיווק נעליים, בגדים ואביזרי אופנה, ובהפעלת רשתות חנויות גלי וסולוג. אמנם מפסידה אבל נסחרת ברבע מההון העצמי. לפעמים סיטואציות כאלה מהוות השקעות מצוינות. עוברת שלב.

115. בתי זיקוק לנפט – שווי שוק 5,693 מ׳ תשלובת זיקוק ופטרוכימיה (?) העוסקת בזיקוק נפט גולמי ומכירת דלקים, פולימרים, חומרים ארומטיים, שמנים ושעוות. תלויה מאוד במחירי סחורות – החל מנפט, גז ועד פלסטיק. מספקת ערך מוסף נמוך (הופכת קומודיטי לקומודיטי אחר) והכי חמור – פשוט לא זולה. Pass.

116.בוני תיכון – שווי שוק 68 מ׳. עוסקת בייזום ובניית פרויקטים של בניה למגורים. זו החברה הראשונה שהייתי אצלה באסיפת בעלי מניות בתור נער בן 17 (וכן, גם אז הייתי לבד באסיפה ולא ידעו מה אני רוצה). אני חייב להודות לבוני תיכון בתור נער לפני 13 שנים היא לימדה אותי שחברה יזמית, גם מתחת להון העצמי, במכפיל רווח 2 ובום מטורף בשוק הנדל״ן, עדיין מסוגלת להיות השקעה מחורבת. מאז ועד היום קיים בי בוז כללי כלפי חברות בנייה, שאולי קלטתם בין השורות (או בשורות עצמן).
האמת? עד היום אני לא מבין איך החברה לא עשתה שום תשואה כבר עשור. כיום היא נסחרת ב-62% מההון העצמי והיא הפסדית. אני לא אתיימר להיות אובייקטיבי – אין לי שום אמון שבוכי התיכון יבנו ערך – Pass.

117. בי.ג׳י.איי השקעות (בשימור)– שווי שוק 28.5 מ׳. מחזיקה ב״בי.אס.די״. שולטת ב״וילי פוד״. במבט מהיר אני רואה מכפיל 5 – בטח בגלל דיסקאונט של חברת אם. למרות שהיא חברה בשימור – עוברת שלב.

118. ברימאג – שווי שוק 135 מיליון. עוסקת בייבוא ושיווק מוצרי חשמל ואלקטרוניקה ביתיים, טלפונים ניידים ומערכות מיזוג אוויר. כתבתי על ברימאג פוסט לפני קצת יותר משנה בו התבססתי על הורדת מכסים ועל הרכישה של יורוקום כדי להיות שורי על ברימאג. כמה חודשים לאחר מכן יואב אורון שוחח עם ההנהלה (בדרך הכי פשוטה – הלך לאסיפת בעלי מניות והיה לבדו) וגילה שהם עצמם לא חשבו שיורוקום או המכסים משמעותיים. כיום ככלל לא בונה פוזיציה של יותר מאחוזים בודדים בלי לפחות לשבת עם ההנהלה.
לענייננו – למרות שההכנסות עלו מעט משנה שעברה הרווח צנח ב-60%. בכל זאת, ברימאג היא ב-60% מההון העצמי ומחלקת דיבידנדים משמעותיים (שנה שעברה 20 מיליון). עוברת שלב הסיכויים של ברימאג להכפלה תוך שנתיים שלוש נמוכים מאוד. מחליף ל-Pass.

119. ביו ויו – שווי שוק 36 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מערכת הדמייה ממוחשבת. אמנם הפסדית, אבל ההכנסות גדלו משנה שעברה ועכשיו היא כמעט מאוזנת. שווה מבט נוסף. עוברת שלב.

120. ביולייט–  שווי שוק 40 מ’. משקיעה בחברות מחקר ופיתוח של תרופות ומוצרים רפואיים, ושולטת ב”מיקרומדיק”. אני קצת סקרן כי שנה שעברה היא הציגה רווח ועברה להפסד אבל בגלל תחום העיסוק – Pass.

121. ביומדיקו (בשימור)– שווי שוק 17.6 מ’. חברת מעטפת – אם אין איזה מידע קונקרטי על רוכש למשל אין מה להתעסק עם חברה כזו. Pass.

122. בירמן עצים ופרזול – שווי שוק 152 מ’. עוסקת בקנאביס… סתם! כפי שניתן ללמוד משמה בירמן עוסקת בייצור,יבוא ושיווק לוחות עץ,מוצרי פירזול, וכן בייבוא מוצרי חשמל למטבחים. מבחינה עסקית נראה שבירמן קצת מתקשה- ההכנסות יורדות וכך גם הרווח, אך התמחור בכל זאת על הצד הגבוה. Pass.

123. ברם תעשיות – שווי שוק 57 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מוצרי פלסטיק בשיטת ההזרקה. בקושי רווחית אבל לפחות צומחת.  עוברת שלב לא צומחת מספיק כדי לעמוד ברף התשואה. מחליף ל-Pass.

124. בית הזהב – שווי שוק 241 מ’. מנהלת ומפעילה בתי דיור מוגן בישראל ובאנגליה,עוסקת בנדל”ן מניב ומחזיקה ב”רבד”. בתי אבות הם פוטנציאלית עסק טוב – מקבלים כסף מראש (כמו float בעסקי הביטוח), אבל זה עובד רק אם יודעים מה לעשות עם הכסף. בית הזהב לא זולה ובקושי צומחת. Pass.

125. מנועי בית שמש אחזקות – שווי שוק – 1,295 מ’. עוסקת בייצור ושיפוץ חלקי מנועי מטוסים אזרחיים וצבאיים. תחוק עיסוק שדורש המון הון ומנועי בית שמש נראית יקרה, בטח לחברה שההכנסות שלה התכווצו משנה שעברה. Pass.

126. בראק אן.וי – שווי שוק 2,916 מ’. העוסקת בנדל”ן מניב למסחר ולמגורים בגרמניה. תחום עיסוק לא מעניין בעיניי וכך גם התמחור. Pass.

127. ברנמילר אנרגי’ – שווי שוק 44 מ’. עוסקת בפיתוח טכנולוגיה לאגירת אנרגית חום. נשלטת על ידי אברהם ברנמילר (63.88%). הפסדית בקצב מסחרר – 20 מיליון בחצי שנה כאשר ההון העצמי שנותר הוא 21 מיליון. דילול קרוב נראה בלתי נמנע. לא מתקרב. Pass

128. גלוברנס– שווי שוק 426 מ׳. עוסקת ביבוא ושיווק מוצרי עישון ממתקים וחטיפים. אני מקווה שהעילום ייכחד מהעולם, אך זה ייקח זמן.
לגלוברנס יש כבר דוח רבעון שלישי (ידעתי שזה יתחיל לקרות תוך כדי הכתיבה, אך זה לא מטריד אותי במיוחד, אם יהיה משהו בולט שמשנה את המצב בחברה כלשהי – מוזמנים לכתוב). הרווח ברבעון השלישי היה 18.5 מ׳ שזה שיפור של כמעט מיליון בהשוואה לרבעון המקביל ומשקף מכפיל 5 – נראה טוב. למרות התחום –  עוברת שלב לא רואה סיכוי טוב להכפלה. מחליף ל-Pass.

129ג׳י וואן פתרונות אבטחה – שווי שוק 474 מ׳. עוסקת במתן שירותי שמירה ובטחון, הפעלת מוקדי סיור ופיקוח ואספקת שרותים טכנולוגיים למערכות שליטה ובקרה. יצא לי לעבוד עם ג׳י וואן (או בשמם הקודם – ג׳י פור אס) ואני מתרשם שמדובר באחלה מוצר, עם יתרונות מסוימים לגודל ולמותג. אבל היא פשוט לא זולה ובקושי צומחת בשנים האחרונות. Pass.

130. גיבוי איתן – שווי שוק 139 מ׳. המצטרפת האחרונה לענף האשראי החוץ בנקאי. אני מבלה בשנה האחרונה כל כך הרבה זמן בתוך הדוחות של הענף ועם השוואות ביניהן, שכשאני פוגש חברה בענף קל לי למקם אותה בהשוואה לחברות האחרות.
מה שבולט לי זה הפסד במחצית הראשונה של 2019 (שוהם ואס.אר היו רווחיות כמעט מייד לאחר שהחלה הפעילות), ההון העצמי הנמוך (מכפיל הון 5.5 – גבוה אפילו יחסית לחברות שכן מרוויחות יפה) ונסחרת קרוב לתיק האשראי. נקודת בונוס – משכורות גבוהות מאוד לכולם כאשר החברה אפילו לא רווחית. אם אני מחבר את זה לפוסט הקודם על הנהלה – זו התנהלות לא אמינה לדעתי. Pass.

131. גב -ים – 5,079 מ׳. עוסקת בייזום, הקמה, ניהול פארקים לתעשיות עתירות מדע, מבנים לתעשיה, מסחר, משרדים ומגורים. מכפיל הון 2.1, מכפיל רווח 13. לא בולטת לי משום בחינה. Pass.

132. גבעות עולם חיפושי נפט – שווי שוק 193 מ׳. השותפות המוגבלת עוסקת בחיפושי נפט וגז. הפסדית, הון עצמי שלילית, מבנה מוזר של שותפות. Pass.

133. גזית גלוב – שווי שוק 6,575 מ׳. עוסקת ברכישה, פיתוח ונהול נדל״ן מניב ברחבי העולם, ומתמקדת במרכזים מסחריים מעוגני סופרמרקטים. נסחרת מתחת להון (מוזר) במכפיל הון 0.78. מכפיל רווח 20 ושנה שעברה הציגה הפסד. לא מעניין. Pass.

134. גאון קבוצה – שווי שוק 214 מ׳. עוסקת בייצור ובשיווק של צנורות פלדה ופלסטיק, מגופים, מדי מים וברזים לתשתיות הזורמות. נסחרת בחצי מההון והרוויח 9 מיליון במחצית. מספיק מעניין לשלב זה. עוברת שלב.

135. גאון אחזקות– שווי שוק 115 מ׳. שולטת ב-68.29% מקבוצת גאון – כלומר שווי השוק של האחזקה עצמה הוא 146 מ׳ נכון להיום. מכיוון שזו בסך הכל חברה שמחזיקה במניות של גאון קבוצה, כנראה נסחרת בדיסקאונט נוסף, ומכיוון שהעברתי את גאון קבוצה שלב – גאון אחזקות עוברת כמעט אוטומטית. עוברת שלב.

136. גבאי מניבים – שווי שוק 155 מ׳. עוסקת בהחזה, ניהול ותפעול נדל״ן מניב ובניה למגורים. נסחרת קצת מתחת להון העצמי בכ-12% אבל לא מספיק מעניין. Pass.

137. גו.די.אם – שווי שוק 12.3 מ׳. חברת מעטפת. ריקה מפעילות ואפילו מנכסים. Pass.

138. גולד בונד – שווי שוק 462 מ׳. עוסקת בהפעלת מסוף מטענים ומחסנים חופשיים באשדוד, ומחזיקה בכ-25% ממספנות ישראל. נשמע כמו תחום פעילות מסקרן, אבל אני לא אוהב את המספרים – הכנסות ורווח נמוכים ומתכווצים. Pass.

139. גולן מוצרי פלסטיק – שווי שוק 208 מ׳. עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק צינורות מפוליאתלן ופרופילים מפלסטיק. תחום עם ערך מוסף מועט. גם לא ממש זולה.
נקודת בונוס – נשלט על ידי קיבוץ – עובדה שלעיתים קרובות מעידה על ממשל תאגידי רעוע – שילוב מוזר בין קפיטליזם לסוציאליזם (ראו כתבה שפרסמתי בזמנו על פלרם וקיבוץ רמת יוחנן ששולט בה). Pass.

140. גולף – שווי שוק 119 מ׳. עוסקת בעיצוב ושיווק מוצרי הלבשה, טקסטיל וכלי בית ברשתות גולף, כיתן ופולגת. שולטת בעדיקה. לא מת על ריטייל, בטח לאור מה שאני רואה שקורה שם כבר עשור בארה״ב וזה רק עניין של זמן עד שיגיע אלינו. מצד שני. – נסחרת בחצי מההון העצמי ויש עליה מסוימת במכירות. אין ברירה – עוברת שלב.

141. ג׳י.אף.סיגרין – שווי שוק 95 מ׳. חסרת כל פעילות עסקית. אז מאיפה שווי השוק?! אני רואה שיש לחברה הון עצמי של 136 מיליון – כבר נשמע לי חברה מספיק מעניינת כדי להכיר לעומק. במקרים כאלה השאלה אולי הכי חשובה היא מי שולט בחברה. אני רואה ש-82% מהמניות הן אצל גרין פורסט ששייכת לאלכס ושגית רבינוביץ. בגוגל מהיר – אלכס הוא משקיע בתחום האנרגיה הירוקה. נמשיך להתעמק בסיבוב הבא.  עוברת שלב גם אם תעלה להון העצמי – אין כאן הכפלה. מחליף ל-Pass.

142. ג׳י.פי גלובל פאוור – שווי שוק 164 מ׳. עוסקת בתכנון, פיתוח הקמה ופתעול תחנות כח לייצור חשמלל ואנרגיה תרמית. הפסדית. Pass.

143. גילת רשתות לוין – שווי שוק 1,445 מ׳ עוסקת בפיתוח ייצור ושיווק תחנות לוין זעירות לתקשורת. תחום מעניין זה בטוח. תוצאות פיננסיות קצת מוזרות – ירידה בהכנסות עם עליה ברווח. בין כה וכה גם עם הרווח היותר גבוה גילת יקרה מאוד. Pass.

144. גלובל כנפיים ליסינג – שווי שוק 218 מ׳. עוסקת ברכישה, החכרה ומכירת מטוסי נוסעים. מבחינתי תחום העיסוק הזה לא שונה מהותית מהשכרת נדל״ן – אך חייבים לזכור שבניגוד לנדל״ן פחת על מטוסים הוא הוצאה אמיתית מאוד. נסחרת בחצי מההון העצמי וזה מספיק. עוברת שלב.

145. גלילאו טק – שווי שוק 12 מ’. גלגול של השלד הבורסאי של וו.טי.פי לשעבר, שטיפלתי אישית במכירתו למשקיע שנראה שהכניס לשם פעילות פינטק הקשורה לביטקוין. הון עצמי שלילי והפסדית. Pass.

146. גן שמואל – שווי שוק 468 מ’. עוסקת בייצור חומרי גלם לתעשיית המשקאות הקלים, ובייצור מיצים טבעיים ומוצרי עגבניות. נסחרת בההון העצמי, מכפיל רווח 9 והמון דיבידנד (מעל 10% בשנה).  עוברת שלב אין סיכוי להכפלה. מחליף ל-Pass.

147. גניגר -שווי שוק 231 מ’. עוסקת בייצור ושיווק יריעות פוליאתילן לחקלאות ולתעשיה. לא מת על התחום ולא זולה. לא מספיק מעניינת עבורי למרות שהגרמני אולי היה מעביר אותה. Pass.

148. ג’נריישן קפיטל – שווי שוק 830 מ’. קרן השקעה בתשתיות ואנרגיה. שותפה 50% ברפק אנרגיה במסגרת עסקה שכתבתי עליה כאן. אהבתי את העסקה שהם עשו עם רפק – הרגשתי שרפק הם אלו שקצת נדפקו בעסקה. בא לי לתת מבט שני. עוברת שלב.

149. ג’רוסלם השקעות – בהשעיה. Pass.

150. דולומיט אחזקות – שווי שוק 8 מ׳. משקיעה בחברות ביומד וקלינטק. הפסדית. ברשימת שימור. Pass.

[תיקון: בעקבות תגובה מאביעד עברתי שוב על דולומיט – קיימת עסקת מיזוג עם חברת אקסל שנראה ששמה את דולומיט בתמחור מעניין מאוד –עוברת שלב]

151. דור אלון – שווי שוק 1,190 מ׳. עוסקת בפיתוח,הקמה ותפעול תחנות דלק,ובשיווק מוצרי דלק ושולטת ברשת החנויות AM:PM. תמחור גבולי. לא מספיק מעניין. Pass.

152.דוניץ– שווי שוק 562 מ׳. עוסקת בייזום,בנייה ומכירת פרוייקי נדל”ן למגורים. כאמור בבוני התיכון אני לא מת על הענף. זה יחד עם העובדה שדוניץ לא זולה נותן לי תירוץ אלגנטי ל- Pass.

153. דורסל – שווי שוק 306 מ׳. עוסקת בנדל״ן במניב (שעמום). מרק הזכיר את דורסל בפוסט לאחרונה. לדעתי דורסל עצמה לא זולה מספיק כדי להיות מעניינת בעצמה. Pass.

154. די.אן.איי ביומדיקל – שווי שוק 16.5 נ׳. עוסקת תחום האולטראסאונד לבדיקת צפיפות העצם ובפיתוח מתן אוראלי של תרופות. הפסדית מאוד (20 מיליון בשנה). מעניין שהיא נסחרת הרבה מתחת להון העצמי, אבל זה לא שווה הרבה כשהיא תאבד את כולו דיי מהר בקצב הזה. Pass.

155. דלק קבוצה – שווי שוק 5,980 מ׳. חברת השקעות השולטת ב”דלק ישראל”,”דלק קידוחים”,ו”כהן פיתוח” ומחזיקה ב”דלק רכב”,”דלק תמלוגים” וב”רציו פטרוליום”. אני לא רואה משהו שמעניין אותי במיוחד וככלל אני מחפש חברות קטנות יותר. Pass.

156. דלק רכב – שווי שוק 1,175 מ׳. החברה עוסקת ביבוא ושיווק מכוניות “מאזדה”,”פורד” ו”ב.מ.וו.” וכן בתחומי איכות הסביבה,התפלת מים ואנרגיה. רווחיות תנודתית והתחום לא מושך אותי. Pass.

157. דלק תמלוגים – שווי שוק 172 מ’. בעלת זכות לקבל תגמולי-על משדות הגז “תמר” ו”דלית”. מעולם לא התעמקתי באמת בחברות התגמולים/קידוחים. אופטית אני רואה מכפילים מאוד נמוכים. אולי אני אשתמש בדלק תמלוגים כחברה קטנה יחסית המתאימה כנקודת כניסה להכיר מעט את התחום. עוברת שלב.

158. דלתא-גליל  שווי שוק 2,330 מ’. עוסקת בייצור ושיווק הלבשה תחתונה, גרביים, חולצות ובדים. איני חובב גדול של תחום הקמעונאות- אני עוקב אחרי מה שהתחום עובר בארה”ב בשנים האחרונות מול אמזון וחברותיה וזה לא פשוט. מעבר לכך – דלתא ממש לא זולה ועל אף צמיחה קלה בכנסות – דווקא השורה התחתונה ירדה. Pass.

159. דמרי – שווי שוק 1,679 מ’. החברה עוסקת בבנייה למגורים,ייזום פרוייקטים ונדל”ן מניב. חברה גדולה ויציבה. שיעור מכובד של הון למאזן. דמרי אינה יקרה, אך גם אינה זולה. Pass.

160. דן מלונות – שווי שוק 2,703 מ’. מנהלת ומפעילה רשת בתי מלון ברחבי הארץ. אני רואה צמיחה של 15% מהמחצית המקבילה שנה שעברה שהובילה לעליה של כ-50% ברווח. הבעיה היא שגם עם הרווח הגבוה יותר מכפיל הרווח הוא 24 ואני לא מצפה שצמיחה של 15% יכולה להימשך בתחום המלונות לזמן ארוך. Pass.

161. דנאל – שווי שוק 1,385 מ’. עוסקת באספקת שירותי כח אדם,שירותי סיעוד והפעלת מוסדות לחוסים. לדנאל אין בעל שליטה – דיי חריג בנוף הישראלי. כל עולם הגמל והפנסיה מחזיק בה נתח יפה – הפניקס, הראל, אלטשולר, ילין, אקסלנס, מגדל, הפניקס, מנורה ועוד.
העסק של דנאל הוא דיי טוב ובצמיחה סקולרית שתמשיך שנים רבות, אך איני בטוח שניתן להגיד שיש להם יתרון תחרותי משמעותי על המתחרים. במכפיל 20 דנאל יקרה מדיי לטעמי. Pass.

162. דקמא קפיטל – שווי שוק 48 מ’. עוסקת בנדל”ן בחו”ל. נשלטת על ידי נתנאל לורנצי. הנפיקה לאחרונה מניות וכתבי אופציות בבורסה. לדעתי סימן שלילי מאוד בחברה שסך הכל עוסקת בנדל”ן. Pass.

163. דיסקונט השקעות – שווי שוק 858 מ’. חברת אחזקות השולטת בחברות תקשורת-“סלקום”;נדל”ן-“נכסים” וביומד-“אלרון” ומחזיקה ב”שופרסל”. נסחרת מתחת להון אך מציגה הפסדים. ככלל אני לא אוהב חברות אחזקה חוץ ממקרים מיוחדים. Pass.

164. דלק קידוחים – שווי שוק 10,119 מ’. השותפות המוגבלת עוסקת בחיפושי נפט וגז,ומחזיקה כ-45% משדה הגז “לויתן”,כ-22% משדה הגז “תמר” וכ-48% משדה הגז “ים תטיס”.
קודם כל העובדה שמדובר בשותפות מוגבלת זו בעיה – זה מבנה “לא דמוקרטי” – השותף הכללי יכול לעשות מה שהוא רוצה. דבר שני, המיסוי הוא אישי לפי מס שולי שזו בעיה. בנוסף לכל אלה – לא רואה שהשותפות הזו זולה. Pass.

165.הבורסה לניירות ערך – שווי שוק 1,270 מ’. עוסקת במסחר וסליקה של ניירות ערך. מרגיש קצת Meta לבחון את המניה של הבורסה עצמה. רוב הכנסותיה של הבורסה מגיעות מעמלות שונות שהיא גובה מחברי הבורסה (גופי השקעות, בנקים וכו’), שירותי מידע ודמי משמורת .
הבורסה מציגה צמיחה איטית מאוד בהכנסות בשנים האחרונות, אך כן מראה שיפור בשורה התחתונה. גם עם השיפור – הבורסה נסחרת במכפיל רווח 65. וואו. יש איזו צמיחה בבורסה שאף אחד לא אמר לי עליה? לי בכל אופן התמחור הזה נראה תמוה. Pass.

166. הדסית ביו – שווי שוק 49 מ’. משקיעה בחברות מחקר ופיתוח בתחום הרפואי וביו-טכנולוגיה ומחזיקה ב”אנלייבקס”. עוד חברת פארמה הפסדית. Pass.

167. הולמס פלייס – שווי שוק 332 מ’. עוסקת בהפעלת רשת מועדוני כושר ובריאות. הולמס טוענים במצגת שלהם שענף הכושר הישראלי צומח כ-6-8% בשנה. באופן כללי המצגת מראה על אופן חשיבה מעט.. מוזר:

לא ברור כיצד עוזרת לי השוואה בין מספר סניפי ארומה לסנימי הולמס פלייס ולמה המספרים אמורים להיות דומים, אבל ניחא.
היעד המוצהר של הולמס פלייס הוא 100 מיליון EBITDA תוך 4-5 שנים- כפול מהיום. הרווח הנקי לשנת 2018 היה כ-20 מיליון, ונראה שהרווח השנה יהיה כ-25 מיליון. יישום IFRS 16 הוסיף למאזן של הולמס פלייס חתיכת משקולת – התחייבות חכירה בסך 631 מיליון. למרות זאת, נראה ששווה מבט נוסף. עוברת שלב.

168. הכשרה התחדשות עירונית – שווי שוק 33 מ’. עוסקת בהתחדשות עירונית. הפסדית ועם הון עצמי שלילי. Pass.

169. הכשרת הישוב– שווי שוק 1,023 מ’. עוסקת בנדל”ן מניב,ייזום ובנייה בישראל ובחו”ל,שולטת ב”הכשרה התחדשות” ומחזיקה ב”סקייליין”. בקיצור – נדל”ן. נסחרת ב-50% מעל ההון העצמי ובמכפיל רווח 15. Pass.

170. הלמן אלדובי בית השקעות – שווי שוק 166 מ’. עוסקת בניהול קופות גמל,קרנות פנסיה והשתלמות ותיקי השקעות. הלמן אלדובי עוסקת בתחום תחרותי, עם יתרון לגודל. הלמן הפסדית, אבל לפחות ההפסד מצטמצם ואולי עם השנים היא תגיע לאיזון. נאחל לה בהצלחה, אך לא בתיק שלי. Pass.

171. המ-לט – שווי שוק 943 מ’. למרות השם השייקספירי, המלט עוסקת בייצור ושיווק אביזרי צנרת,מחברים,ברזים ושסתומים. הרווח של המלט ירד בתקופה האחרונה והיא הציגה בחציון האחרון הפסד. בכל זאת, משום מה זה לא מפריע לה להיסחר במחיר שנראה לי גבוה מאוד. להיות בהמלט? לא להיות. Pass.

172. המשביר 365– שווי שוק 92 מיליון. מפעילה את רשת “המשביר לצרכן” ועוסקת בניהול מועדוני לקוחות. נשלטת על ידי המנכ”ל ה…מעניין רמי שביט. הסתכלתי עליהם לפני כמה חודשים כשהם נכנסו לויכוחים עם מעריך השווי (הערכת השווי דיי משעשעת לקראת הסוף). מעריך השווי העריך את החברה ב-220 מיליון ורמי חשב שהוא פסימי מדיי. לפי המחיר בשוק נראה שהשוק חושב ששניהם היו אופטימיים מדיי.
למשביר יש חוב גדול, היא מציגה הפסדים, הון עצמי מצומק (26 מ’) ועסק שמיועד לסבתות ולעובדים מסכנים שקיבלו שובר. למשביר יש תמחור של אופציה ממונפת, אך אני לא מאמין בנכס הבסיס. Pass.

173.הפניקס – שווי שוק 5,224 מ’. חברה לבטוח העוסקת בבטוח כללי ובטוח חיים ושולטת ב”אקסלנס”. במבט ראשון אני רואה מכפיל סביר באופן מפתיע – 7.5 בלבד, וזאת בחברת ביטוח שהייתי מצפה לצמיחה עקבית יחסית בהכנסותיה. מבט מהיר במצגת של הפניקס מהרבעון הקודם מבהיר לי שזה לא המצב. הרווח של הפניקס מצייר גרף סינוס דיי יפה:

רווח כולל, הפניקס


זה, יחד עם העובדה שמדובר במעין “קופסה שחורה” והתחרותיות הגוברת בעולם ביטוחי הרכב עם כל הביטוחים הדיגיטליים שיצרו דיסרפציה בכל הענף – Pass.

174. הראל השקעות – שווי שוק 6,167 מ’. חברת השקעות המחזיקה בחברות הביטוח “הראל”,”דקלה” ו”בססח” ועוסקת בתחומי הפנסיה, שוק ההון ונדל”ן מניב. מצב דומה לפניקס רק קצת יותר יקר במבט ראשון. לא מעניין במיוחד. Pass.

175. וואיטסטון גרופ – שווי שוק 9.4 מ’. עוסקת בנדל”ן יזמי ובנדל”ן להשקעה בארה”ב. חסרת הכנסות, הפסדית ועם הון עצמי אפסי. Pass.

176. וואן טכנולוגיות – שווי שוק 1,714 מ’. עוסקת בפיתוח ושיווק תוכנה,מתן שרותי תוכנה ושיווק מערכות מחשבים. וואן מציגה קפיצה פתאומית ברווח התפעולי והנקי ב-9 החודשים הראשונים אחרי שנים של קפאון.אני רוצה לראות צמיחה קצת יותר עקבית כדי להיכנס לחברה במכפיל 20. בינתיים אני צופה מהצד. Pass.

177. וויטסמוק תוכנה– שווי שוק 16.5 מ’. עוסקת בפיתוח ומכירת תוכנות כתיבה לשפה האנגלית. הפסדית ומתכווצת. Pass.

178. ווי-בוקס נדל”ן– שווי שוק 157 מ׳. עוסקת בבביצוע פרויקטי נדל״ן. הפסדית במהלך השנתיים האחרונות. למרות שנסחרת במכפיל הון 0.88 – Pass.

179. וונטיז -שווי שוק 8.4 מ׳. בהשעיית מסחר. עוסקת באספקת שירותי תוכן לצפייה על פי דרישה. נמצאת בהקפאת הליכים. הון עצמי מינוס 32 מיליון. Pass.

180. ויז׳ן סיגמא – שווי שוק 51.5 מ׳. עוסקת בנדל״ן מניב בישראל ובהשקעות פיננסיות. נסחרת בחצי מההון והציגה רווח במחצית. זה יותר ממספיק לשלב זה. עוברת שלב.

181. ויטלה קפיטל – שווי שוק 10 מ׳. בהשעיית מסחר. חברת מעטפת, מונה מפרק זמני. Pass.

182. וילאר – שווי שוק 2,211 מ׳. עוסקת בבניית מבני תעשיה והשכרתם, בניית מבני מגורים ומתן שירותי ארכיבאות. אני פותח דוח שנתי שורב ההכנסות הן מהשכרת מבנים (133 מ׳), תחום שצומח לאט. גם תחום הקמת המבנים משמעותי, וב-2018 ההכנסות מהקמת מבנים היו חצי ממה שהיו ב-2017.
דווקא מה שמשך אותי זה תחום הארכיבאות, שנשמע שעלול להיות פוטנציאלית משעמם וטוב, ואכן הוא צומח אבל הוא עדיין קטן יחסית – 83 מ׳. במחצית הראשונה של 2019 יש שוב קפיצה בהקמת מבנים, אבל נראה שזו לא ממש צמיחה אלא יותר סייקל. במכפיל 15 (כולל הקפיצה במחצית 2019 בהנחה שהיא מייצגת לשאר השנה) לא מספיק מעניין. Pass.

183. וילי פוד – שווי שוק 402 מ׳. עוסקת בייבוא, ייצור ושיווק מוצרי מזון. נשלטת (שוב) על ידי האחים ויליגר הידועים (יש שיגידו לשמצה). מכפיל 10 וצמיחה נאה בשנה האחרונה. נעביר הלאה עם גבה מורמת בכל הקשור לאחים ויליגר. עוברת שלב.

184. ויקטורי – שווי שוק 738 מ׳. מפעילה רשת מרכולים ברחבי הארץ. ההכנסות קצת עלו מהמחצית המקבילה ב-2018, אבל כאשר הרווח ירד ב-30% מה זה שווה? המכפיל לפי הקצב של המחצית הראשונה עומד על 26 בתחום שהתחרות בו רק מחמירה ואין לו לאן לצמוח. לי זה לא נראה מפתה. Pass.

185. ויתניה -שווי שוק 1,042 מ׳. עוסקת בפיתוח, ייזום בנייה והשכרה של נדל״ן בארץ ובחו״ל. ירידה ברווח התפעולי מהמחצית המקבילה. נסחרת משמעותית מעל העצמי של 710 מ׳. שום דבר לא בולט לי לחיוב. Pass.

186. זנלכל – שווי שוק 241 מ׳. עוסקת בייצור ושיווק של שימורי פירות וירקות, כולל המותגים ״יכין״ ו״פרי זה״. מותגים מוכרים, אך אני לא בטוח עד כמה חזקים. האם קונים רסק של ״יכין״ למרות שהוא יותר יקר למשל? דורש בדיקה.
במצגת ניכר שזנלכל מאוד גאים במותג יכין, והם מוסיפים קווי מוצר נוספים כל הזמן:

חייב לומר שבתור אדם שכישורי הבישול שלו מסתכמים בחביתה (אבל חביתה ברמה! תודו לי אחר כך) אני חושב שרוטב השקשוקה המוכן הוא לא פחות מגאוני, אבל לראות את המותג של “יכין” על פטל לא עושה לי טוב. בכל אופן, המכירות של זנלכל בקושי זזות, למרות קווי המוצר החדשים:

לי זה מראה שזנלכל רצה מהר מאוד כדי להישאר במקום. חברה יציבה, אבל עם מכפיל 14 ובלי צמיחה לא מספיק מעניינת בעיניי. Pass.

187. חברה לישראל – שווי שוק 5,252 מ׳. חברת החזקות השולטת ב״כיל״ וב״בתי זיקוק״. חברה כבדה מאוד, שאפילו חברות הבת שלה גדולות בכפולות רבות מטווח הגודל המועדף עליי (פחות מ-500 מ׳, כמה שיותר נמוך יותר טוב).
קצב הרווח השנה משקף מכפיל רווח 6.8 אבל תאכלס, לא ״בא לי״ להעביר אותה שלב. אני לא סובל תחומים מבוססי קומודיטיס – ראיתי מספיק חברות כריה, זיקוק ושות׳ במכפיל 2 הופכות בין רגע למלכודות מוות לכסף. Pass.

188. חג׳ג׳ – שווי שוק 619 מ׳. עוסקת בארגון קבוצות רכישה, נדל״ן יזמי ושולטת ב״רג׳נסי״. ההון העצמי הוא רק 450 מיליון . בחברת נדל״ן זה הפוקוס העיקרי שלי. Pass.

189. חד-אסף – שווי שוק 155 מ׳. עוסקת בייצור, עיבוד ומסחר במוצרי ברזל, רשתות מרותכות, ברזל לבנין ובייבוא ושיווק עץ ומוצריו. אמנם הפסדית אבל נסחרת במכפיל הון 0.3- ההון העצמי הוא חצי מיליארד. עוברת שלב.

190. חילן – שווי שוק 3,217 מ׳. אחת ההצלחות הגדולות בשוק ההון בשנים האחרונות. עוסקת במתן שירותי מחשב לניהול משאבי אנוש ושכר, ושיווק והטמעת מוצרי טכנולוגיית מידע (IT). על פי המצגת האחרונה 50% מהרווח התפעולי מגיע מ״שכר ומשאבי אנוש״ ו-40% מ״פתרונות עסקיים״. ממש לפני כמה ימים חילן הוציאה מצגת עדכנית. ההכנסות במגזר השכר נראות כך:

במגזר הפתרונות העסקיים:

כבר ניתן לראות שמדובר בעסק איכותי. שני המגזרים הגדולים צומחים באופן עקבי וניכר. במבט כולל יותר על תוצאות החברה:

הרווח התפעולי והנקי כולו צמח בכ-15% משנה שעברה והרווח הנקי הוא בקצב של 114 מיליון השנה – מכפיל 28. נניח והקצב צמיחה ימשיך כך בחמש השנים הקרובות – נמצא את עצמנו ב-31 למרץ 2026 מקבלים דוח שנתי שמראה חברה במכפיל 14 – אחלה מכפיל לחברה צומחת אבל עדיין –
Ain’t nobody got time for that!

יכול שהמניה תישאר במכפיל 28 ומעלה כל התקופה, ואז נקבל תשואה של 15% בשנה- הבעיה היא שאני לא סומך על השוק מספיק כדי שייתן לי כזה מכפיל גם עוד שנה שנתיים, ואני חשוף למכה רצינית עם כל פספוס. Pass.

191. חירון – שווי שוק 876 מ׳, עוסקת בהחזקת נדל״ן מניב (כמה יצירתי) ובייבוא ושיווק עצים. נראה לי שעוד מאה חברות ככה כשהסבלנות תרד אני אעשה פאס אוטומטי כשאני רואה את המילים ״נדלן״ ו״מניב״ יחד. לפחות בשלב הסינון הבא לא נצטרך לחוות את זה שוב.
הדוחות מראים על חלוקה כמעט שווה בין מגזר ההשכרה למגזר העצים, כאשר מגזר העצים הפסדי ברוב השנים האחרונות. אז אם ניתן למגזר העצים שווי אפס נישאר עם עוד חברת נדל״ן מניב שנסחרת משמעותית מעל להון שלה (680 מ׳). Pass.

192. חלל תקשורת – שווי שוק 275 מ’. עוסקת בשיווק שירותי תקשורת ע”י לווייני “עמוס”. קודם כל זה שתחום העיסוק הוא לא נדל”ן מניב (לפחות לא על כדור הארץ) זו נקודת זכות.
אמנם מציגה הפסד במחצית האחרונה אבל בעבר היו תוצאות טובות (ב-2018 חלל הציגה רווח של 55 מ’) ונסחרת מתחת להון. עוברת שלב.

193. חממה סחר – שווי שוק 39 מ’. עוסקת בייבוא,מסחר ושיווק מוצרי מזון יבש. הפסדית, מעט מתכווצת אבל נסחרת בחצי מההון. בגלל שזו חברה קטנה מאוד, יכול להיות שעם קצת חפירה נגלה יהלום שמתחבא בבוץ (בידיעה כנראה נגלה רק עוד בוץ).  עוברת שלב חברה מתכווצת – גם מוריד מהבטחון וגם מציפיית התשואה. מחליף ל-Pass.

194. חמת – שווי שוק 338 מ’. עוסקת בייצור ושיווק של מוצרים בענף מוצרי הבניה- כלים סניטריים,ברזים ומוצרי אינסטלציה מפלסטיק. חמת אמנם נשלטת על ידי יואב גולן, אך מחזיקים בה גם כמה גופים מוסדיים כבעלי מניות, חלקם אף הצטרפו לאחרונה (הפניקס ואקסלנס). למה אני מציין את זה? מכיוון שאני שם לב שכל פעם שחברה מוחזקת על ידי כמה מוסדיים, גם אם היא קטנה, היא לא עוברת סינון. נראה אם הדפוס הזה מתקיים בחמת.
כבר במבט מהיר חמת היא לא עסק טוב אלא עסק שחשוף למחירי חומרי גלם (כל הדוח השנתי מלא בגרפים על מחירי נחושת וכו’), עם ערך מוסף נמוך וחשיפה קלה לתחרות – ברז הוא מוצר קטן שקל מאוד לייבא. חמת למעשה התייאשה מלהתחרות על ייצור ברזים מול טורקיה והחליטה בעצמה, לפני מספר שנים, לפתוח מפעל בטורקיה גם כן.
מזה שנים מחכים שחמת תתחיל להפעיל את המפעל בטורקטיה, מה שקרה בסוף 2018 (אני לא מוצא תאריך מדויק) אך לא נראה שזה “שינה את המשחק” יותר מדיי- גם אם אני רואה עליה של כמה 4% במכירות במחצית לעומת מחצית מקבילה, אפילו הרווח הגולמי נמוך יותר משנה שעברה ובמחצית האחרונה חמת אפילו הציגה הפסד. אני לא מבין מדוע חמת מעניינת את המוסדיים, אולי הם רואים משהו שאני לא, אבל אולי מרוב דיבורים על מפעל חדש מפספסים את העיקר. Pass.

195חנן מור – שווי שוק 343 מ’. עוסקת בייזום והקמת פרוייקטי בנייה למגורים ולמסחר בארץ ובחו”ל. אני רואה בבעלי העניין כמה מיני גופים מוסדיים ואת קרן הגידור ספרה קפיטל. ההון העצמי של חנן מור הוא רק 190 מיליון – מכפיל הון כמעט 2 וזה מבחינתי המדד הכי חשוב בחברת נדל”ן. Pass.

196. טאואר – שווי שוק 8,086 מ’. דואלית. עוסקת בפיתוח וייצור מוליכים למחצה לתעשיית האלקטרוניקה. תחום המוליכים למחצה ידוע לתחום סיקלי מאוד. כך נראות התוצאות של טאואר בשנים האחרונות:

אנו רואים תוצאות סיקליות מאוד. הייתי שוקל להיכנס לטאואר במחיר נמוך גם לרווח נמוך בסייקל, אבל לפי הקצב הנוכחי אנחנו במכפיל 20, ויש מצב שאנחנו עדיין לא בשפל. Pass.

197. טבע – שווי שוק 39,337 מ’ ש”ח או 11,336 מ’ דולר (הדוחות בדולרים). דואלית. מניית העם. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק של תרופות,חומרי-גלם לתעשיית התרופות, מוצרים רפואיים מתכלים ומוצרים וטרינריים. אני לא מתכוון להיכנס למחקר של מאות שעות על שוק הפארמה העולמי וניתוח התביעות שהוגשו נגד טבע אלא נסתפק במבט מהיר. כפי שנראה, לא צריך יותר מזה.
ההון עצמי של טבע הוא 14,925 מ’ דולר. נשמע לא רע – אפילו נסחרת מתחת להון העצמי. אלא מה? 36,400 מ’ דולר מתוך הנכסים הם נכסים לא מוחשיים. חלק מהנכסים הלא מוחשיים בוודאי שווים כסף רב (פטנטים וקניין רוחני אחר) אך חלק אחר ממנו בוודאי ניתן לייחס לרכישות בזבזניות שנעשו בעבר. כלומר, מבחינתי ההון העצמי שאפשר ללכת איתו לבנק עלול להיות שלילי ביותר. זה, יחד עם 26,500 מיליון דולר בחובות – לא נעים.
אולי מכיוון התוצאות העסקיות תבוא הישועה? בתשעת החודשים הראשונים של 2019 המכירות היו 4,264 מ’ דולר, לעומת 4,529 מ’ דולר בתקופה המקבילה. ירידה של 6%. אנו אמנם רואים התייעלות מסוימת בהוצאות ההנהלה והכלליות, אך גם הורדה של 23% בהוצאות המחקר והפיתוח. מראה לי על חשיבה לטווח קצר ועל מצב הישרדות. הריבית לבד היא 240 מיליון דולר ברבעון השלישי.
בהערכה – אם ניקח את הרווח הגולמי הרבעוני – (1,830 מ’ דולר), נוריד ממנו הוצאות מו”פ מופחתות (240 מ’), הנהלה וכלליות אחרי קיצוצים (595 מ’) נתעלם מהפחתות נכסים לא מוחשיים והוצאות משפטיות (למרות שבוודאי יש להם משמעות), נוריד הוצאות קפקס (שאני בטוח שהן המינימום של המינימום כרגע – 135 מ’. נישאר עם 860 ברבעון ואחרי תשלום ריבית ניוותר עם 620 מ’ דולר ברבעון או 2,480 מ’ דולר בשנה לפני מס (אל תדאגו, אין לטבע שום כוונה לשלם מס) – מכפיל רווח תפעולי להון עצמי של 4.6 – נמוך מאוד.
אלא מה? למרות שהמכפיל הזה נראה מפתה – אסור לשכוח שהוא מסתיר חוב עצום. אם נסתכל למשל על מכפיל EV/EBIT שמתחשב גם בחוב נגיע למספר אחר לגמרי – מכפיל 16. טבע גם חשופה מאוד לעליות ריבית ול”סחרור” ריביות – כל ירידה בתוצאות הפעילות יובילו מלווים לדרוש ריבית יותר גבוהה, שיפגעו עוד יותר בתוצאות וכן הלאה. מצב כזה יכול להוביל אפילו ענקית כמו טבע לפירוק.
למצוא חברות עם סיכוי לרווח גבוה יחד עם סיכון גבוה זו לא חוכמה – החוכמה היא למצוא רווח גבוה עם סיכון נמוך. Pass.

198. טוגדר – שווי שוק 205 מ’. עוסקת בריבוי,גידול,ייצור ושיווק מוצרי קנאביס רפואי. אני חושב שהתחום הזה בעייתי מאוד. אולי עוד עשור יתבררו כמה ווינריות בתחום הזה בעולם כולו, אך אין לי סיבה לחשוב שהן יהיו ישראליות. לטוגדר יש הון עצמי שלילי והיא הפסדית. טוגדר כיום היא רבע משווי השוק שהיא הייתה לפני שנה וחצי, ועדיין לא מעניינת.. כשחגיגת הקנאביס תיגמר אני בספק שהיא תחזיק מעמד חודשיים עד שתקרוס. Pass.

199. טופ מערכות – שווי שוק 77 מ’. עוסקת בפיתוח ושיווק מוצרי ושירותי תוכנה לניהול עסקים. כתבתי על טופ מערכות בעבר. העסק של טופ איכותי בעיניי וקשה להחלפה. רוב משרדי הממשלה והקבלנים הגדולים משתמשים במוצרי טופ בענף הבניה, ושאר הקבלנים נאלצים להתאים את עצמם – אפקט רשת חזק. גם הרכישות של טופ בשנים האחרונות התבררו כמוצלחות. הבעיה בטופ היא שקשה להבין מהו הרווח המייצג שלה מ-2 סיבות – הראשונה היא פחת והפחתות שמסתירות את הרווח האמיתי, והשניה היא העובדה שטופ לא משלמת מס וקשה להבין בדיוק למה או מתי היא תחזור לשלם מס. זו הסיבה שבעיניי טופ היא גבולית כהשקעה, אך לסיבוב ראשון היא מספיק טובה.  עוברת שלב אין סיכוי להכפלה. מחליף ל-Pass.

200. טיב טעם – שווי שוק 278 מ’. מפעילה רשת מרכולים ועוסקת בייבוא וייצור מוצרי מזון, ושולטת ברשת חנויות לכלי בית. אני יודע שכאשר צריך את טיב טעם ושאר החנויות סגורות – מוכנים לשלם כמעט כל מחיר. המבחר שלהם מאוד מושך בעיניי והמוצרים ברמה גבוהה – טיב טעם נוקטת באסטרטגיית בידול כאשר רוב מתחרותיה מנסות להוביל במחיר. אני מכיר אנשים שפחות רגישים למחיר וקונים רק בטיב טעם בשל חווית קניה טובה בהרבה.
במחצית הראשונה של 2019 טיב טעם מצהירה שהיא מתמקדת בפעילויות רווחיות (סניפי “סיטי”) ויוצאת מפעילויות לא רווחיות (סניפי עדן שנסגרו). לכן, על אף ירידה במכירות, הרווח התפעולי עלה משמעותית. צריך להתחשב גם ב”סיכון השבת”- בטח לאחר שטיב טעם הפסידה לפני שלושה חודשים בעתירתה לבית המשפט.
חגי שלום, בעל השליטה, קונה מזה שנים מניות בבורסה באופן קבוע במחירי שוק. מניסיון עבר למדתי שרכישות בבורסה של בעל שליטה הן כמעט סיבה מספקת להשקעה, אך במקרה של טיב טעם – היות וחגי עושה זאת מזה זמן רב (חזרתי עד 2013 ועדיין אז לא מצאתי מתי הוא התחיל) בלי שהמניה עשתה יותר מדיי אין סיבה לחשוב שדווקא עכשיו יבוא השינוי. בכל זאת יש לזה משמעות מסוימת. אם כבר עוסקים בבעל השליטה, לא ניתן להתעלם מהאלמנטים הצהובים שהתגלו בטיב טעם לפני כמה חודשים- שניתן לשער שהשפיעו גם על התוצאות.
בשורה התחתונה במבט איכותני טיב טעם היא שחקן קצת שונה בשוק המזון ואני מאוד שמח שהיא קיימת, גם בשוק וגם בבורסה. עכשיו נשאר רק לראות איך משפרים את המספרים. עוברת שלב.

201. טכנופלס ונצרס – שווי שוק 23.5 מ’. עוסקת בהשקעות בחברות צמיחה בתחומי האינטרנט,תקשורת, מכשור רפואי,תוכנה ואלקטרוניקה. נסחרת ב-2/3 ההון העצמי אך חסרת כמעט כל פעילות. לאחרונה פנתה לבית המשפט כדי לבצע רכישה מחדש של מניות בהיקף של עד 2 מיליון ש”ח. רכישה מחדש היא מהלך מצוין במקרים בהם קיימת הנחה על ההון העצמי, כפי שהסברתי בפירוט בפוסט על או.אר.טי. זה מראה לי שמי שמנהל את טכנופלס “לא פראייר”. במקרים בהם אתה קונה ערימת מזומן בהנחה גדולה- חשוב מאוד מי מנהל את הערימה בשמך. במקרה שלנו השמות הבולטים לי הם יניר קפיטל של יוסי ארד ותומר פומרנץ. את יניר והשולטים בה איני מכיר אישית, אך אני זוכר כמשקיעים מוקדמים בשוהם ביזנס – אכן לא פראיירים. גם “אתו ניהול 2015” של תומר חפץ וארז רוזנבוך חזקים בטכנופלס. אותם אני לא מכיר, ונחקור יותר לעומק בסיבוב הבא. בינתיים עוברת שלב.

202. טלדור – שווי שוק 197 מ’. עוסקת בפיתוח ושיווק תוכנות מחשבים; ניהול פרויקטים למיחשוב; יבוא ושיווק מחשבים וציוד היקפי. נשלטת על ידי די.בי.אס.איי של יוסי בן שלום וברק דותן ששולטים גם בשגריר. עברה לאחרונה מהפסד לרווח. אמנם הרווח לא גדול אבל עובדה זו כשלעצמה מצדיקה התעמקות. עוברת שלב.

203. טלסיס – שווי שוק 476 מ’. עוסקת בייבוא ושיווק רכיבים ומיכשור אלקטרוניים ובפיתוח וייצור מודולים למחשבים. מפנה לבלוג המצוין של מרק שזיהה את טלסיס כבר לפני שנה פלוס. לטלסיס יש שני מגזרים – מגזר הפצת הרכיבים האלקטרוניים עם תוצאות פושרות ומגזר ה-SOM (בתוך וואריסייט) שצומח במהירות מסחררת. נתעמק קצת יותר בסיבוב הבא אך כבר ידוע לי שטלסיס שווה מעקב. עוברת שלב.

204. טלרד – שווי שוק 67 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור מכירה ותחזוקה של ציוד תקשורת. נשלטת על ידי קרן פורטיסימו. טלרד נפגעה בתקופה האחרונה מרגולציה חדשה בארה”ב בתחום ה-Broadband Wireless Access שהעבירה את תחום זה להפסד ניכר, ולפני כחודש פורסמה תוכנית התייעלות בתחום ה-BWA.
ההון העצמי של טלרד הוא 144 מ’ – נראה מדהים אך לצערנו 130 מיליון ש”ח הם נכסים לא מוחשיים ומוניטין. אנו לא נותרים עם הרבה שארית, ובחברה שהיא הפסדית (גם אם היא בהתייעלות) אני לא מרגיש בנוח עם המצב הזה. Pass.

205. יוטרון – שווי 187 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ואחזקה של חניונים אוטונומיים,ומחשוב פרוייקטים של מערכות לוגיסטיות. נשלטת על ידי פימי. יוטרון היא פיצול פעילות החניונים האוטומטיים שהייתה בתוך יוניטרוניקס.
אז יוטרון מדברת כמו חברת צמיחה ומנפיקה מניות כמו חברת צמיחה, אבל בשנתיים וחצי האחרונות לפחות אין הרבה צמיחה בהכנסות. במחצית הראשונה של 2019 המכירות היו אפילו פחות מהמחצית המקבילה. בינתיים יוטרון הפסדית עם דלק לכמה שנים קדימה. נעקוב מרחוק. Pass.

206. יונט קרדיט – שווי שוק 118 מ’. בשימור. עוסקת במתן שירותים פיננסיים. תיק האשראי של יונט הוא 11 מ’ ש”ח אל מול אגרות חוב לא סחירות של 11.2 מ’ והון עצמי של 1 מיליון בלבד.. אני לא מבין כיצד השווי של החברה מגיע ל-118 מיליון (מכפיל הון 118..) אבל בהחלט איני מעוניין להיות שם. Pass.

207. יוניבו – שווי שוק 94 מ’. החברה עוסקת בפיתוח,יצור ואספקת מוצרי קנאביס. הפסדית ועם הון עצמי נמוך. Pass.

208. יוניטרוניקס – שווי שוק 192 מ’. החברה עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק של בקרים לוגיים מתוכנתים. רווחיות נמוכה מאוד. קצב רווח של 14 מיליון שנתי לפי המחצית הראשונה בפעילות נמשכת (לאחר ההיפרדות מפעילות יוטרון). הצמיחה איטית יחסית. לא נראה מפתה. Pass.

209. יעקובי קבוצה – שווי שוק 103 מ’. עוסקת בהקמה וביצוע פרויקטים,אחזקה ותפעול מערכות ומבנים ובהקמה ותפעול מתקן טיפול בפסולת.
יעקובי הונפקה ב-2017 – ובדיוק בזמן כי מאז המניה נראית קצת כמו מטאור שצועק בדרך למטה.

אפילו האג”ח של יעקובי ידע לא מעט טלטלות – אבל נראה שבעוד שוק המניות פסימי לחלוטין ניתן למצוא בשוק האג”ח אופטימיות:

ליעקובי הון עצמי של 172 מ’, מתוכו 25 מ’ במזומן אך רובם המוחלט של הנכסים (340 מ’) מורכב מהתחייבויות לקוחות.
יעקובי רכשה את אורתם סהר לאחר שקרסה (יחד עם המרפסות שלה) ב-2016. נראה שעד עכשיו יעקובי סובלת מ”קשיי עיכול”.
ליעקובי שלושה תחומי פעילות, פרויקטים שעוד סובל מהכשלים של אורתם סהר, אחזקה וסביבה ירוקה – תחום שדווקא נשמע מעניין.

אין לנו הרבה עם מה לעבוד ביעקובי כי היא החלה להיסחר רק לפני שנתיים. אני רוצה לדעת מה בכוונתה לעשות עם אורתם סהר שממשיכה לדמם – האם לחתוך אותה וזהו? בינתיים- עוברת שלב.

210. יצוא חברה להשקעות– שווי שוק 236 מ’. חברת אחזקות השולטת ב”בנק ירושלים”,ועוסקת בנדל”ן. נסחרת ב-39% מההון העצמי ורווחית – מכפיל רווח 3.4. עוברת שלב.

211. ישראכרט – שווי שוק 2,654 מ’. חברה חדשה במחוזותינו. ישראכרט עוסקת בהנפקת וסליקת כרטיסי אשראי ובתחום המימון. ישראכרט מציגה צמיחה נאה בהכנסות מריבית מ-228 מ’ בתשעה החודשים הראשונים של 2018 ל-273 מ’. ב-2019. במקביל ההכנסות שאינן מריבית ירדו מ- 1,525 מ’ ל-1,421 מ’. בשורה התחתונה הרווח לפני מס ירד מ-336 מ’ תשעה חודשים ראשונים של 2018 ל-246 מ’ ב-2019, או 183 מ’ אחרי מס – קצב שנתי של 243 מ’ או מכפיל 11.
לישראכרט הון עצמי מכובד של 2,369 מ’ ונראה שהרווח הלאה ככל הנראה יחולק כדיבידנד.

לישראכרט יש למעשה שני עסקים – עסק הבסיס – כרטיסי אשראי או מה שאני מכנה ״פלסטיקים״, והעסק השני הוא -והלוואות צרכניות. איני יודע לחזות מה יעלה בגורלו של עסק הבסיס של ישראכרט. אני אמנם ספקן טכנולוגיה, אבל לא יאומן שאנחנו עדיין מסתובבים עם כרטיס מגנטי מפלסטיק שניתן להחליף בכמה ביטים של מידע שנמצאים לכל אחד מאיתנו בכיס.
לגבי עסק ההלוואות – מדובר בפעילות בעייתית מאוד – חצי מההכנסות מריבית הולכת על הפרשות להפסדי אשראי (בהשוואה למשל ל-2% בשוהם). על העסק הזה אני בוודאי לא סומך אם תהיה הרעה במשק – Pass.

212. ישראל קנדה – שווי שוק 1,547 מ’ החברה עוסקת בהקמת פרוייקטי נדל”ן וניהול קבוצות רכישה. פגשתי בעבודתי את הדמויות הפועלות בכמה תיקים בהם טיפלתי והן בהחלט… צבעוניות. לגופו של עניין – מכפיל הון של 2.5 ומכפיל רווח 15. נראה שהשוק אוהב את השואו. בשבילי – Pass.

213. ישרוטל – שווי שוק 3,194 מ’. מנהלת ומפעילה רשת בתי מלון ברחבי הארץ. מלון מבחינתי הוא בסך הכל תת-קטגוריה של נדל״ן, ולכן כמו כל נדל״ן המדד המתאים יהיה מכפיל הון. במכפיל הון 2.5 ישרוטל נראית יקרה מאוד – בטח עם הכנסות שצמחו ב-1% בשנה. Pass.

214. ישרס – שווי שוק 4,290 מ’. החברה עוסקת ביזום,בניה וניהול מבני תעשיה,מרכזים מסחריים, ובתי מגורים למכירה ולהשכרה ע”י “רסקו”. עוד חברת נדל״ן במכפיל הון גבוה – 1.55. Pass.

215. כהן פיתוח – שווי שוק 499 מ’. החברה עוסקת בחיפושי נפט וגז ע”י “דלק קידוחים” וכן בנדל”ן. מכפיל רווח 16, מכפיל הון 5.4. Pass.

216. כיטוב פארמה – שווי שוק 48 מ’. החברה עוסקת במחקר ופיתוח תרופות קומבינציה. פארמה הפסדית. Pass.

217. כיל – שווי שוק 20,500 מ’. חברת האם של חברות המפיקות אשלג,כימיקלים,פוספטים ודשנים. מכפיל 10 – לא זול, בטח לא בהשוואה לחברה שתלויה לחלוטין בקומודיטיס. Pass.

218. כלל ביוטכנולוגיה – שווי שוק 233 מ’. החברה משקיעה בחברות מדעי החיים,שולטת ב”מדיוונד” ומחזיקה ב”אנקיאנו” וב”גמידה סל”. עוד חברת פארמה הפסדית. Pass.

219. כלל משקאות – שווי שוק 431 מ’. מחזיקה כ-30% מ”יפאורה” העוסקת בייצור ושיווק משקאות קלים ומים מינרלים. מכפילים גבוהים וזה לא ששוק המשקאות צומח יותר מדיי. Pass.

220. כלל עסקי ביטוח – שווי שוק 2,970 מ’. חברת ביטוח העוסקת בביטוח חיים,ביטוח כללי וביטוח אשראי. הפסדית ונסחרת מ-60% מההון העצמי אבל הפסדית. גבולי אבל לא מספיק מעניין. Pass.

221. כן פייט ביופארמה – דואלית שווי שוק 34 מ’. עוסקת בפיתוח תרופות למחלות סרטניות ודלקתיות. פארמה הפסדית. Pass.

222. כנפיים – שווי שוק 285 מ’. שולטת בחברת התעופה “אל-על” ועוסקת בהחכרת מטוסים ע”י “גלובל כנפיים”. הפסדית מאוד (50 מיליון במחצית). Pass.

223. כפרית – שווי שוק 312 מ’. עוסקת בייצור של תרכיזים המשמשים כחומר גלם בתעשיית הפלסטיק. מכפיל סביבות 10. עליה בהכנסות משנת 2016 שלא מתורגמת לעליה ברווח, אך אולי במבט קדימה כן תתורגם? שווה להתעמק. עוברת שלב.

224. כרמית – שווי שוק 71 מ’.  עוסקת בייצור ושיווק של ממתקים – כבר קצת בעייתי כי נראה שעבור רבים סוכר הפך להיות כמו סיגריות. אפילו בגן של הבת שלי מנסים להימנע מסוכר (אז בשביל מה לחיות בכלל?!). כרמית מחלקת את תוצאותיה לתחום השוקולד, סוכריות, מאפה וגרנולה שנוסף לאחרונה. מתוך התחומים האלה תחום השוקולד, שכבר מהווה 60% מההכנסות, הוא היחיד שצומח. נראה שהמותג המוביל אצל כרמית הוא “אגו”.
כחלק ממחקר שוק מעמיק בחנתי הרבה מאוד שוקולד בשנים האחרונה. לדעתי הוופלים של אגו טובים בהשוואה למתחרים. השוקולד “פרימיום” הוא לא יותר מסביר בהשוואה לשוקולד היותר איכותי (70%+ קקאו), אך הוא זול יותר משמעותית – כ-7 ש”ח ליחידה בהשוואה לאחרים שמגיעים גם ל-15 ש”ח. נראה שכרמית מצאה לה מקום נחמד באמצע בשוק השוקולד.
כרמית מנצלת כיום כ-60% מכושר הייצור במפעל השוקולד שלה, מה שאומר שניתן להגדיל את מכירות השוקולד משמעותית וכמעט כל הרווח הגולמי ילך לרווח התפעולי.
במחצית הראשונה של 2019 הראתה כרמית גידול של 16% במכירות, שתורגם לעליה של 130% ברווח הנקי (!). יש פוטנציאל. עוברת שלב.

225. להב -שווי שוק 132 מ׳. עוסקת בנדל״ן מניב במערב אירופה וישראל ובעלת פעילות בתחום האנרגיה. שני התחומים מראים צמיחה ניכרת בשלוש השנים האחרונות. על פניה זו לא נראית כמו עוד חברת נדל״ן מניב ועל פי הרווח כרגע להב נראית זולה מאוד. עוברת שלב מאז שכתבתי על להב בסך הכל לפני כמה שבועות שווי השוק עלה ל-195 מ’ (!). לא סביר בעיניי שלהב תעמוד ברף התשואה שלי. מחליף ל- Pass.

226. לודזיה -שווי שוק 123 מ׳.עוסקת בנדל״ן מניב. הון עצמי 169 מ׳. התוצאות מדרדרות החל מ-2016, אז הרווח התפעולי היה 22 מ׳ וירד להפסד של 3 מ׳ ב-2018. לא מוצא חן בעיניי (גם אם יש עכשיו שיפור מסוים) Pass.

227. לודן – שווי שוק 70 מ׳. עוסקת במתן שירותי הנדסה, ניהול פרויקטים ותוכנה. שלושה תחומים דיי שונים זה מזה. לצערנו במבט בדוחות נראה שאף אחד מהתחומים לא צומח בעקביות. בשנת 2018 גם תחום התוכנה וגם מגזר האנרגיה עברו להפסד. מה שכן מושך את העין זה שההכנסות של לודן הן במאות מיליונים, אך שווי השוק הוא רק בעשרות. המכפילים נמוכים. שווה מבט לעומק. עוברת שלב.

228. לוזון נדל”ן – שווי שוק 43 מ׳. החל משנת 2017 על הנייר עוסקת במימון פרויקטי נדל״ן, אבל במבט בדוח זה לא נראה כך – נראה כי רוב המאזן מורכב מ״מלאי בניינים בהקמה״. נסחרת בחצי מההון אך הפסדית. בגלל מכפיל ההון הנמוך סוג של ״אין ברירה״ – עוברת שלב.

229. לוזון קבוצה – שווי שוק 72 מ׳. נסחרת בשליש מההון העצמי ובמכפיל רווח של 1.5 .בולט שהתוצאות והנכסים של לוזון קבוצה נמדדים במיליארדים, אך שווי השוק בעשרות מיליונים. על אף קוטנה לוזון קבוצה היא מורכבת מאוד (דוח שנתי – 380 עמ׳). זה הולך להיות מתיש – אבל עוברת שלב.

230. לוינסקי עופר – שווי שוק 95 מיליון. עוסקת ביזמות בניה ובנדל״ן. הון עצמי רק 30 מיליון והפסדית. Pass.

231. לוינשטיין הנדסה – שווי שוק 730 מ׳. עוסקת ביזום והקמת פרויקטי בניה למגורים, משרדים ותעשיה. שולטת ב״לוינשטיין נכסים״. נסחרת בהון -התמחור לא נראה לי אטרקטיבי במיוחד. Pass.

232. לוינשטיין נכסים – שווי שוק 1,381 מ׳. עוסקת בנדל״ן מניב למסחר ומשרדים. נסחרת ב-65% מעל ההון העצמי. Pass.

233. ליבנטל -שווי שוק 181 מ’. עוסקת בביצוע עבודות בניה,בפיתוח והשכרת נדל”ן ושולטת ב”לוינסקי- עופר”. הון עצמי של 5 מיליון ש”ח בלבד. Pass.

234. לידר השקעות – שווי שוק 290 מ’. עוסקת בנדל”ן ותעשייה ושולטת ב-45.85% מאטראו שוקי הון (ילין לפידות) שנסחר לפי 942 מ’- כלומר החלק של לידר שווה 432 מ’. אם נכניס את שווי השוק של החלק של לידר באטראו למאזן נקבל שלידר נסחרת לפי דיסקנאונט של כ-25% על ההון העצמי. הבעיה היא שהפעילויות הנוספות – נדלן ותעשיה – לא מלהיבות אותי, בנוסף לכך שיש גם חוב במאזן והוצאות הנהלה. בקיצור בלאגן. Pass.

235. לייבפרסון – שווי שוק 8,664 מ׳. עוסקת בפיתוח ומתן שרותי תוכנה לניהול צ’טים עם גולשים לאתרי אינטרנט עסקיים. הפסדית. Pass.

236. ליניאג’ תרפיוטיקס– שווי שוק 386 מ׳. מפתחת תרופות מבוססות תאי גזע. הפסדית (25 מ׳ הפסד ברבעון). Pass.

237. לכיש – שווי שוק 30 מ׳. מייצרת ומשווקת מערבלי מזון לענף הרפת. לפחות תחום מעט..שונה. מראה עליה במכירות בשנים האחרונות ותמחור לא גבוה אך גם לא נמוך במיוחד. גבולי בגלל העיסוק המעניין יחסית אבל זה לא שאני מצפה שזה תחום שיפרח במיוחד בשנים הבאות. Pass.

238. לסיכו – שווי שוק 225 מ’. עוסקת בהקמת פרויקטי תשתית, אנרגיה, צנרת, הנדסה ואיכות הסביבה. פועלת מזה 50 שנה – הישג מרשים מאוד בענף הבניה והתשתיות, עליו כתבתי לאחרונה. איך שורדים כל כך הרבה זמן בענף הזה? אנו מקבלים במבט מהיר כמה רמזים. ראשית, ללסיכו יש מאזן מפלדה עם מזומנים וניירות ערך בסך 128 מ’, משמעותי מאוד – בטח ביחס להיקף הפרויקטים.
אני מעז לומר שאם יהיה משבר כלשהו בענף לסיכו הם האחרונים שיפלו. בנוסף, בזמן משבר ה-100 מיליון במאזן יוכלו לעשות עבודה יפה ולרכוש חברות באגורות לכל שקל. לסיכו היא חברה שכמעט מקווה למשבר בענף שלה.
בנטרול המזומן לסיכו גם זולה משמעותית ממתחרותיה, בטח ביחס לתזרים החופשי. לסיכו עוברת שלב.

239. לפידות קפיטל– שווי שוק 919 מ’. עוסקת בביצוע קידוחי נפט ומים,מסחר בינלאומי,השקעות שונות ושולטת ב”לפידות חלץ”,”סאני תקשורת” ו”סאני אלקטרוניקה”.נשלטת ב-85% על ידי יעקב לוסנבורג -הידוע בשםלוקסי) קודם כל אני לא מת על חברות ההחזקות המבולגנות האלה (קשה להאמין שזה מה שהיה באופנה בשנות ה-80 – 90).
לאחרונה נוספה ללפידות הפעילות של אפריקה ישראל, רק ימים יגידו אם זו הייתה רכישה חכמה אך מכיוון שהשתתפו במכרז כמה גופים חזקים – לא מובן מאליו שמדובר בעסקה כדאית (אחרת מישהו היה מציע יותר).באופן כללי, ממי שניהל מכרזים ככונס – מכרזים הם דרך קשה לקבל דיל טוב.
בנוסף, לפחות לגבי סאני תקשורת – אני לא מת עליה בתמחור הנוכחי. הם עושים לדעתי קניבליזציה נוראית עם סדרת ה-A שנראית פשוט מצוין- יותר מדיי מצוין:

זה בנוסף לכך שלפחות ממבט במכפילים אני רואה תמחור על הצד הגבוה (2.4 מכפיל הון, 15.2 מכפיל רווח). Pass.

240. מבטח שמיר– שווי שוק 613 מ’. החברה משקיעה בחברות תעשיה,טכנולוגיה,תקשורת ונדל”ן,בהן”גילת”. הציגה הפסד ב-9 החודשים האחרונים וגם בשנה שעברה הייתה לא מאוד רווחית. לא אוהב כאמור את המודל של חברת אחזקות. Pass.

241. מבני תעשיה – שווי שוק 7,429 מ’. עוסקת בנדל”ן להשקעה לתעשיה,משרדים ומרכזים מסחריים, ייזום פרוייקטי בנייה,שולטת ב”דרבן” ומחזיקה ב”מירלנד”. מכפילי הון ורווח גבוהים מאוד. Pass.

242. מגדל ביטוח – שווי שוק 3,772 מ’.  עוסקת בביטוח חיים,ביטוח כללי ובפעילויות שוק ההון. נסחרת ב-66% מההון העצמי אך הפסדית. מציגה גידול מתמיד בהיקף הנכסים בשנים האחרונות:

אבל הרווחיות והתשואה על ההון הרבה פחות עקביים (וזה עוד לפני ההפסד השנה):

לא מספיק מעניין עבורי. Pass.

243. מגדלי הים התיכון – שווי שוק 1,663 מ’. עוסקת בייזום והפעלה של בתי דיור מוגן. עסק טוב ויציב אבל תמחור נדיב מאוד – מכפיל רווח ומכפיל הון 2.1 ומכפיל רווח מייצג של סביבות 30. Pass.

244. מגה אור – שווי שוק 2,864 מ’. עוסקת בייזום והשכרה של מרכזים מסחריים ולוגיסטיים, ומחזיקה ב”אפי נכסים”. סיכום נוח של התוצאות מהמצגת האחרונה למשקיעים:

יש לשים לב שעיקר הקפיצה ברווח הנקי קשורה לשערוכים, גם ה-NOI שאינו כולל שערוכים עלה יפה:

בשנים האחרונות אנחנו רואים האטה בצמיחת ה-NOI. בכל אופן מגה אור נסחרת לפי מכפיל NOI של 17.5. חברה מעניינת, אך לא במחיר הזה. Pass.

245. מגוריט – שווי שוק 696 מ’. קרן השקעות במקרקעין (REIT) למגורים. כבר מהתיאור של העסק הוא נשמע לי לא מעניין. למשקיעים פרטיים יש יתרון מובנה בהשקעה למגורים בשל פטור כמעט מלא ממס – גם בהשכרה עצמה וגם במכירה. זה, יחד עם העובדה שכל ישראלי עם כמה מאות אלפי שקלים בעו”ש ישר הולך וממנף לדירה להשקעה, גורם לכך שהתשואות על נדל”ן למגורים הן, לאחר הוצאות בסיסיות, פחות מ-3%. כאן יש בונוס נוסף בדמות “חברת ניהול” שלוקחת חלק ניכר מהתשואה המינורית בלאו הכי.
עד כמה המצב גרוע? בתשעת החודשים הראשונים של 2019 הוצאות ההנהלה לבדן יותר גבוהות מכל הרווח משכירות. הסיבה היחידה שמגוריט מציגה רווח בכלל נובעת מעליית שווי נדל”ן שהיא דואגת לשערך לעתים קרובות ככל האפשר.
אני לא מבין איך חברה כזו נסחרת במכפיל הון 2. לדעתי אין כל מקום להשקיע בחברה כזו בלי הנחה משמעותית על ההון. כנראה שעם מצגת מעניינת על שוק הדיור (באמת אחלה מצגת) אפשר להשיג לא מעט כסף. Pass.
[עדכון: אני מבין מהתגובות שבוצעה הנפקת הון לאחרונה. השוק כנראה לא תמים כפי שחשבתי ומכפיל ההון קרוב יותר ל-1. לאחר מבט שני – עדיין לא משנה את המסקנה]

246. מג’יק – שווי שוק 1,699 מ’. דואלית. עוסקת ביצור ושווק כלי תוכנה המשמשים לפיתוח ישומי מחשב. צמיחה איטית בשנים האחרונות ולא מעניינת במכפיל 18. Pass.

247. מדיגוס -שווי שוק 24.5 מ’. עוסקת במחקר ופיתוח של טיפול רפואי בדרכי העיכול, ומחזיקה ב”אלגומייזר”. הפסדית, ביופארמה ונסחרת בהון. Pass.

248. מדטכניקה – שווי שוק 220 מ’. עוסקת ביבוא,שיווק והפצה של ציוד רפואי,ציוד אופטי ומכשירי מדידה מדוייקים. צמיחה נאה בהכנסות משנה שעברה (15%) לאחר שלוש שנים של צמיחה של 5%. לפי התוצאות הנוכחיות הקצב הוא מכפיל סביבות 11. עם צמיחה זה לא רע. עוברת שלב. לא עומדת ברף התשואה. מחליף ל-Pass.

249. מדיוי – שווי שוק 33 מ’. עוסקת בגידול מוצרי קנאביס רפואי. קנאביס, הפסדית, הון עצמי 17 מ’. Pass.

250. מדיפאואר – שווי שוק 237 מ’. חברה זרה העוסקת בנדל”ן מניב מסחרי בארה”ב. תחום עיסוק לא מעניין ולא זולה. Pass.

251. מדלי קפיטל -שווי שוק 406 מ’. חברה זרה העוסקת במתן אשראי לחברות בגודל בינוני. נסחרת בחצי מההון אך הפסדית. אם היה מדובר בחברה שפועלת בישראל הייתי מעביר אותה רק על ההון אבל מכיוון שמדובר בחברה זרה שאין לי בה את יתרון הבית – Pass.

252. מהדרין – שווי שוק 417 מ’. החברה עוסקת בנטיעה,עיבוד,אריזה ושיווק של מטעים ופרי הדר, נכסים מניבים ומתן שירותי אחסנה בקירור. מעל 95% מההכנסות מגיע מחקלאות שתוצאותיו תנודתיות מאוד, וכך גם הרווח של מהדרין שנע בין 30-50 מיליון בשנים 2016-2018. 2019 מסתמנת בינתיים כפחות טובה, ואף בתוצאות של השנים הטובות יותר לא הייתי מעביר אותה. רק חסר לי שהשקעה שלי תהיה תלויית גשם במדינה אליה החורף לא מגיע. Pass.

253. מובייל מקס – שווי שוק 15 מ’. בשימור. ריקה מפעילות ומהון. Pass.

254. מור השקעות – שווי שוק 387 מ’. עוסקת בניהול תיקי השקעות,קרנות נאמנות ובנקאות להשקעות. אני לא מאמין כרגע בענף הזה. התחרות חזקה והלקוחות רוצים תיק פאסיבי (ובצדק). במכפיל 15 ועליה מינורית בהכנסות בזמן שהרווח התפעולי יורד ב-30% – לא מעניין. Pass.

255. מטומי מדיה גרופ – שווי שוק 12.8 מ’. דואלית. עוסקת בפרסום מבוסס ביצועים בערוצי מדיה דיגיטליים. במבט ראשון נסחרת בחצי מההון העצמי של 25 מ’ אך ההון כולל כ-100 מ’ של מוניטין כך שההון העצמי המוחשי שלילי מאוד. זה, יחד עם העובדה שמטומי הפסדית ותחום הפעילות קשה ונכחד – Pass.
[עדכון:9.12.19: בעקבות תגובה של אביעד נתתי מבט נוסף במטומי. בכוונת מטומי לפרוע את האגח שלה בקרוב בכפוף להשלמת עסקת מכירת Team Internet, שככל ותושלם תשקף הנחה משמעותית למניות מטומי – עוברת שלב]
[עדכון 25.12.19: העסקה הושלמה והשווי של מטומי עלה לסביבות 18 מ’, מה שהופך אותה לפחות רלוונטית קדימה. Pass.]

256. מטעי הדר ישראל – שווי שוק 34 מ’. עוסקת בנדל”ן מניב לחקלאות ותעשייה ואספקת שירותים לפרדסנים.תחום החקלאות קשה בישראל ומטעי הדר בקושי רווחית. Pass.

257. מטריקס– שווי שוק 3,851 מ’. החברה עוסקת באספקת פתרונות תוכנה ושיווק מוצרי חומרה ותוכנה. צמיחה יפה בשנים האחרונות, אבל עדיין יקרה בהשוואה לרווח. Pass.


258. מידאס – שווי שוק 20 מ’. עוסקת בהשקעות בנדל”ן מניב בישראל ובבריטניה. הפסדית באופן עקבי. Pass.

259. מחשוב ישיר – שווי שוק 518 מ’. עוסקת בתחומי התוכנה והמחשבים ע”י “וואן טכנולוגיות”. אחרי כמה שנים של צמיחה איטית השנה אנו רואים עליה יפה בתוצאות וואן טכנולוגיות אך לפי הרווח הרבעוני האחרון אנחנו בסך הכל בקצב של מכפיל 14. Pass.

260. מיטב דש – שווי שוק 904 מ’. עוסקת בניהול תיקי השקעות,קרנות נאמנות ופנסיה,קופות גמל והשתלמות,הנפקת קרנות סל ע”י “תכלית” ושולטת ב”פנינסולה”. החלק של מיטב דש בפנינסולה שווה 250 מ’ לפי שווי השוק ומשאר העסק אני לא מתלהב במיוחד – תחום תחרותי מאוד שצריך להתמודד עם שינוי בטעמי הצרכנים שמעדיפים דמי ניהול פחותים ותעודות מחקות. בתמחור הזה- Pass.

261. מרחביה אחזקות – שווי שוק 19 מ’. משקיעה בחברות ביומד. חסרת הכנסות ותחום לא חביב עלייי. Pass.

262. מיטרוניקס – שווי שוק 3,035 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק רובוטים אלקטרוניים לניקוי בריכות שחייה. מיטרוניקס היא חברה מצוינת שאני עוקב אחריה מזה שנים. זו אולי החברה היחידה שאני מכיר בשוק הישראלי שעורכת שיחות ועידה – ממש כמו בארצות הברית. חברה מעולה שצומחת כבר שנים ב-CAGR של 20% ומובילה את התחום שלה. ובכל זאת… מכפיל 26 על קצב הרווח הנוכחי..לא בשבילי. Pass.

[ממצגת המשקיעים של מיטרוניקס, 2018]

263. מיי סייז – שווי שוק 22 מ”. חברה זרה העוסקת בפיתוח תוכנה לאיסוף נתוני מידות של בני אדם לצורך התאמת פרטי ביגוד מחנויות אלקטרוניות. הפסידה 15 מיליון ב-9 חודשים ועם 6 מיליון בהון עצמי. Pass.

264. מיקרומדיק – שווי שוק 18.5 מ’. משקיעה בחברות מחקר בתחום הדיאגנוסטיקה והטיפול במחלות. הפסדית עם הון עצמי שלילי. Pass.

265. מיקרונט -שווי שוק 8.4 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מערכות מחשב ומסופונים לניהול ציי רכב ועובדי שטח. אני עוקב אחרי מיקרונט מהצד (עם פופקורן) והמצב שלה דיי קשה. היה שלב בו נראה שיש סיכוי למיקרונט לשרוד – מיקרונט הנפיקה לפני כמה חודשים מניות ובעל השליטה השתתף בהנפקה מה שהראה לי שהוא, לפחות, אופטימי. בדוח הרבעון השלישי מיקרונט אמנם הציגה הפסד ניכר בשורה התחתונה, אך לפחות עברה לרווח גולמי נראה של 2.5 מ׳. דווקא בגלל שמיקרונט כל כך קטנה אני מתעניין – עוברת שלב הפסדית מאוד, לא מתאימה לפוזיציה משמעותית. מחליף ל- Pass.

266. מירלנד – שווי שוק 19 מ׳. חברה זרה העוסקת ברכישת ויזום פרויקטי נדל״ן למסחר, משרדים ומגורים ברוסיה. כבר מרתיע וכנראה שאני לא היחיד שחושב כך – מירלד נסחרת ב-7% (!!) מההון העצמי שלה. עוברת שלב.

267. מישורים -שווי שוק 283 מ׳. עוסקת בייזום ונדל״ן מניב בישראל ושולטת בסקייליין. נסחרת ב-63% מההון העצמי. ביצועים יפים מבחינת NOI בשנים האחרונות. עוברת שלב.

ממצגת המשקיעים של מישורים

268. מכון חקר האינטרנט – שווי שוק 39.5 מ׳. משקיעה בחברות העוסקות בתחומי המידע, אינטרנט וסייבר. נסחרת ב-45% מההון העצמי. מאזן נקי מחובות, 11 מ׳ דולר במזומן במאזן. לא ציפיתי אבל עוברת שלב לא סולידית מספיק, מחליף ל-Pass.

269. מליסרון – שווי שוק 10,221 מ’. הבעלים והמפעילה של קניונים ושטחי משרד ברחבי הארץ. נסחרת ב-60% מעל ההון עצמי. Pass.

270. מלם תים – שווי שוק 1,379 מ’. עוסקת בשיווק,אחזקה ומתן שרותי מחשב,ובאספקת תוכנה. בין השנים 2016-2018 מלם בקושי צמחה ואפילו קצת ירדה ברווח הנקי, לכן לצמיחה שלה ב-9 החודשים הראשונים השנה לעומת שנה שעברה אני לא מייחס יותר מדיי משמעות. מכפיל רוח סביבות 10 בנטרול מזומן. ממש לא רע, אבל לא בשבילי- אני לא חושב שאעשה שם תשואה משמעותית. Pass.

271. ממן – שווי שוק 260 מ’. מפעילה את מסוף המטענים בנמל תעופה בן-גוריון, ונותנת שירותי קרקע ולוגיסטיקה בשדות תעופה. מציגה גידול עקבי בהכנסות, אך הרווח הגולמי לא מתקדם:

הרווח התפעולי אפילו מתכווץ. מצב מאוד מוזר שמעיד כנראה על תחרות חזקה על מחירים. בכל זאת – לפחות ב-9 החודשים הראשונים השנה אנו רואים שיפור ביחס לתקופה המקבילה. אנחנו בקצב של מכפיל 8. מאוד גבולי אבל עוברת שלב. מחליף ל-Pass.

272. מן הגורן – שווי שוק 60 מ’. למן הגורן יש למעשה בניין אחד- בית גמאטרוניק בו שוכנים משרדים החברה בהר החוצבים, ירושלים. זו מעין שארית של מכירת פעילות החברה הקודמת. אני רואה NOI מתואם של 3.6 מ’ בחצי שנה בסוף 2018. הבעיה היא כזו- עלויות ההנהלה ווהכלליות עומד של קצב שנתי של 1.7 מ’ (על חברה שהיא בסך הכל מפעילה בניין כן??) ובשל הוצאות כאלה ואחרות מן הגורן “מצליחה” להפסיד- על השכרת בניין אחד! אם הם ימכרו את הבניין ויחסלו את החברה הם יעשו הרבה טוב לבעלי המניות אבל בגלל שאני יודע שהנהלות לא אוהבות לחסל לעצמן את העבודה – לא מעניין. Pass.

273. מנדלסון תשתיות – שווי שוק 217 מ’. עוסקת במסחר ושיווק של מוצרים בתחום הובלת זורמים. בשנים האחרונות הייתה צמיחה מסוימת בהכנסות, אך בתשעת החודשים הראשונים של 2019 אנו רואים דווקא התכווצות קטנה במכירות ופגישה חזקה בשורה התחתונה – ירידה של 55%. לפי הקצב הנוכחי מנדלסון נראית יקרה מאוד. Pass.

274. מנורה מבטחים החזקות – שווי שוק 3,286 מ’. חברת בטוח העוסקת בביטוח חיים ובביטוח כללי,ושולטת בקרן הפנסיה “מבטחים”. חברה גדולה, מכפיל רווח 13.5 ומראה הירדרות בתוצאות משנה שעברה. Pass.

276. מניבים ריט – שווי שוק 887 מ’. קרן השקעות במקרקעין (REIT) המשקיעה בנדל”ן מניב. נסחרת ב-42% מעל ההון העצמי. פעילות משעממת. Pass.

277. מנרב – שווי שוק 515 מ’. עוסקת ביזום וביצוע פרויקטים בתחום הבניה והקבלנות,נדל”ן מניב ושולטת ב”מנרב פרוייקטים”. הון עצמי 709 מ’. גבולי אבל מטרידים אותי ההפחתות העקביות בשווי הנכסים ופעילות הביומד שמעורבבת בתוך מנרב וגוררת הוצאות “מחקר ופיתוח” גבוהות. Pass.

278. מנרב פרויקטים – שווי שוק 509 מ’. עוסקת בייזום פרוייקטים לבנייה למגורים ובהקמה ותפעול של מכוני טיהור שפכים. 262 מיליון במזומנים וניירות ערך מול אשראי 186 מ’. ירידה משמעותית בתוצאותד השנה בהשוואה לשנה שעברה- רווח תפעולי של 10 מ’ בלבד עד כה השנה. Pass.

279. מצלאוי – שווי שוק 79.6 מ’. עוסקת בפיתוח מקרקעין,קבלנות בנייה ונדל”ן מניב. מציגה הפסדית בתקופות האחרונות ואפילו הנפיקה הון ב-2018. Pass.

280. מר תעשיות – שווי שוק 78 מ’. עוסקת בביצוע פרוייקטים ואספקת שרותים בתחומי התקשורת, האבטחה והבטחון. מציגה הפסד תפעולי באופן עקבי בשנים האחרונות. Pass.

281. נאוי – שווי שוק 835 מ’. עוסקת בנכיון צ’קים ובמימון חוץ-בנקאי. נאוי היא מה שאני מכנה חברת אשראי חוץ בנקאי מהסוג השני – אשראי לעסקים לטווח ארוך בריביות של בין 7-9% והפרשות להפסדי אשראי של כ-8% מהכנסות המימון.
הכנסות המימון של נאוי צמחו ב-15% בשנה האחרונה בזמן שהתיק צמח ב-21% -אינדיקציה לכך שהאשראי הנוסף הוא בתשואה נמוכה אף יותר. ברבעון השלישי של 2019 נאוי הרוויחה 22 מ’ – מכפיל 9.5. יש לציין שאני לא חובב גדול של הממשל התאגידי בנאוי.
ייתכן שמי שישקיע בנאוי יעשה תשואה דו ספרתית נמוכה, אך קשה לי להאמין שהיא תעמוד ברף שלי להכפלה תוך שנתיים שלוש. תיק האשראי גדל אמנם בקצב של 20% בשנה, אך על חשבון תשואת התיק. גבולי אבל Pass.

282. נובה -שווי שוק 3,440 מ’. דואלית. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מערכות מדידה אופטיות לשימוש בתעשיית המוליכים למחצה. הרעה בתוצאות בהשוואה לתקופה המקבילה שנה שעברה – גם בהכנסות ובעיקר ברווח שירד ל-79 מיליון. בקצב הנוכחי נובה היא על מכפיל רווח 30. Pass.

283. נובולוג – שווי שוק 690 מ’. עוסקת במתן שירותי בריאות:לוגיסטיקה,טיפול ביתי ובריאות דיגיטלית. בקושי רווחית ומאוד יקרה. Pass.

284. נורסטאר – שווי שוק 1,834 מ’. חברה זרה (רשומה בפנמה) העוסקת ע”י “גזית גלוב” בהשקעות ונדל”ן מניב,בעיקר בצפון אמריקה ובאירופה. הדוח של נורסטאר מורכב מאוד אבל אפשר לפשט את הניתוח: שווי השוק של המניות של גזית גלוב בידי נורסטאר הוא 3,737 מ’ ואין חוב כמעט ברמת הסולו.. לא ברור לי על מה קיימת הנחה כל כך גדולה וזה מאוד מפתיע בעיני – עוברת שלב.

285. נטו מלינדה – שווי שוק 1,033 מ’. עוסקת בייבוא ושיווק מוצרי מזון,ביצור מוצרי דגים וייבוא שימורים ע”י “ויליגר” ויצור מוצרי בשר ועופות ע”י “טיבון ויל”.בשנים האחרונות ההכנסות של נטו מלינדה בקושי זזות, רק בשנה האחרונה אנחנו מתחילים לראות סימני צמיחה, אבל זה לא מספיק עבורי . Pass.

286. נטו אחזקות -שווי שוק 843 מ’. חברת אחזקות בתחום המזון השולטת ב”נטו מלינדה”. המניות של נטו בנטו מלינדה שוות, לפי שווי שוק נוכחי, 624 מ’ ש”ח. לאחרונה נטו אחזקות הודיעה על מכירת מניותיה בביכורי השדה ובגרין ארק תמורת 300 מ’ ש”ח.
אחרי המכירה תיוותר נטו אחזקות עם פאלאס, נטו מלינדה, נטו סחר מזון, שלושת האופים, המחסן חברה לקרור, דלידג ומאיר עזרא אחזקות. לנטו אחזקות בסולו אין חוב בכלל, כך שניתן להגיד שבקניה של נטו אחזקות משלמים על נטו מלינדה ועל ביכורי השדה וגרין ארק ואת כל השאר מקבלים בחינם. השאלה כמה “כל השאר” שווים -ואני לא רואה תשובה קלה. שווה התעמקות. עוברת שלב. לא נראה לי כמו סיפור שיוביל לתשואה גבוהה. גם חולק דיבידנד גבוה לאחרונה מה שמשנה את הניתוח. מחליף ל-Pass.

287. ניו הוריזון -שווי 10.5 מ’. עוסקת ביזמות נדל”ן במזרח אירופה. הון עצמי שלילי של 18 מ’. Pass.

288. נייס – שווי שוק 31,411 מ’. עוסקת בפיתוח וייצור תוכנות לניהול קשרי לקוחות וניהול סיכונים בגופים פיננסיים וביטחוניים.צמחה בקצב של 6% בהכנסות בשנה האחרונה שהובילה לעליה של 20% ברווח. קצב הרווח של נייס הוא 600 מ’ בשנה מה ששם אותה במכפיל 52.. Pass.

289. נייר חדרה – שווי שוק 927 מ’, עוסקת בייצור ושיווק נייר כתיבה והדפסה,אריזות קרטון ואיסוף ועיבוד פסולת נייר. תחום מעפן עם מעט ערך מוסף. ירידה במכירות בשנה האחרונה וצניחה ברווח ובנוסף לכל זה – פשוט לא זולה. Pass.

290. ניסן – שווי שוק 130 מ’. עוסקת בייצור בד לא ארוג ע”י “ספאנטק”. שווי השוק של מניות ספאנטק בידי ניסן הוא 190 מ’. על פניו נראה שיש הנחה נכון? אלא שלניסן בסולו יש חוב בנקאי של 20 מיליון והוצאות ההנהלה שלה מגיעות בסולו לכ-3 מיליון בשנה – מה שמבחינתי מוריד מהשווי לפחות 40-50 מיליון. נראה שהשוק מתמחר את ניסן בצורה דיי מדויקת. Pass.

292. ננו דיימנשן – שווי שוק 42 מ’. עוסקת במחקר ופיתוח מדפסת תלת-מימדית. תזכירו לי מתי היה ה-HYPE של מדפסות תלת מימד? זה היה לפני הביטקוין לא? בכל אופן מחיר המניה של ננו דיימנשן עוקב אחרי הפנטזיה די יפה, משיא של 710 אג’ למניה בשיא ל-20 אג’ כיום. גם כיום לא הייתי נוגע בננו דיימנשן שהפסידה ב-9 החודשים האחרונים בלבד 40 מ’ – דומה לשווי השוק כולו.Pass.

291. נכסים ובנין – שווי 2,257 מ’. עוסקת בנדל”ן מניב בתחומי הפארקים התעשייתיים,משרדים ומסחר,בנייה למגורים. נסחרת בהנחה קטנה של 8% להון העצמי, אך כאמור אני לא חובב של התחום. Pass.

293. נפטא – שווי שוק 1,941 מ’. עוסקת בחיפוש נפט וגז בישראל ע”י “ישראמקו” ובארה”ב ועוסקת בנדל”ן ומלונאות. אני נרתע מתחום הגז בישראל, ונפטא היא חברת החזקות מורכבת יחסית שאינה נראית זולה או מובנת מספיק כדי להתעסק איתה. Pass.

294. נקסט ג’ן – חברת מעטפת. Pass.

295.נקסטקום – שווי שוק 65.6 מ’. עוסקת בביצוע פרוייקטי תשתיות תקשורת אלחוטית ותשתיות תקשורת וחשמל. מראה שיפור בתוצאות משנה שעברה, ובקצב הנוכחי נקסטקום נסחרת במכפיל 5 על הרווחים השנה. עוברת שלב.

296. נתנאל גרופ – שווי שוק 188 מ’. עוסקת בייזום,תכנון והקמה של פרוייקטי מגורים. 13% מתחת להון העצמי. לא מספיק מעניין עבורי. Pass.

297. סאטקום מערכות – שווי שוק 38.6 מ’. עוסקת במתן שרותי תקשורת לווינית. . לינק למצגת. סאטקום שולטת בגילת טלקום. פעילות סאטקום מתמקדת בעיקר באפריקה. צמיחה בהכנסות ועל אף שמציגה הפסד בשורה התחתונה – משלמת לא מעט מס. יכול להיות שיש כאן משהו מעניין חבוי. עוברת שלב.

298. סאמיט – שווי שוק 2,974 מ’.  עוסקת בנהול והשכרת נדל”ן מניב-מבני תעשיה,מסחר ומשרדים. פעילות גם בגרמניה. לא אוהב את התחום, נסחרת במכפיל הון 1.2. Pass.

299. סאני אלקטרוניקה – שווי שוק 38.4 מ’. מחזיקה ב- 1.33% מ”פרטנר” ועוסקת בנדל”ן להשקעה ברומניה. שווי השוק של פרטנר כיום הוא 2,511 מ’ כך שחלקה של סאני אלקטרוניקה שווה 33.4 מ’ פלוס נכסי נדל”ן ברומניה בשווי של כ-40 מ’ ש”ח. על פניו נראה מפתה אבל יש עלויות לחברה עצמה, כולל “דמי ניהול” שמשולמים ללפידות קפיטל ובסה”כ עלויות של הנהלה וכלליות של 1.8 מ’ בשנה מה שמבחינתי מצדיק דיסקאונט של לפחות 25 מ’ ללפידות של לוקסי, וזה לא שאני כל כך רוצה להשקיע בפרטנר בלאו הכי. Pass.

300. סאני תקשורת – שווי שוק 358 מ’. עוסקת ביבוא,מכירה ושירות לטלפונים סלולארים “סמסונג”. כתבתי בעבר על סאני, ומה שהפריע לי אז היה בעיקר חידוש ההסכם עם סמסונג שהיה צריך להתרחש ב-2020. לאחרונה הבעיה הזו נפתרה כשההסכם חדש אך מאז צצה בעיה חדשה ולדעתי חמורה יותר.
לסמסונג יש כוח מותג חזק בישראל, וישראלים רבים קונים רק סמסונג. סמסונג החליטה, בתגובה לטלפונים הסיניים הזולים, להשיק את סדרת ה-A שלה – טלפונים שנראים פשוט מצוין (ואני אומר את זה בתור חובב אפל מוצהר) במחירים שמתחילים ב-700 ש״ח. זו לדעתי טעות אסטרטגית קשה מצד סמסונג, שמעריצים מושבעים שלה שהיו קונים מכשיר סמסונג ב-4,000 ש״ח יסתפקו במכשיר ב-800 ש״ח. זה ממש lose-lose – כי אם המכשיר טוב הם יישארו עם המכשירים הזולים ואם הוא גרוע- הם עלולים לעבור לאפל או לסינים הזולים. על הדרך סמסונג גם ממצבת את עצמה כמקבילה לסינים הזולים.

נראה שסמסונג לא מותירה לסאני ברירה אלא למכור את המכשירים הזולים גם בארץ. נראה שסמסונג מודדת את עצמה במדד לא רלוונטי -נתח שוק גם במחיר רווח. במספרים של סאני – זה משתקף במכירות עולות בזמן שהרווח הגולמי יורד. בונוס נוסף שקיבלנו לאחרונה בסאני הוא “סכסוך עבודה” עם ועד העובדים.. זה באמת מדהים שבחברות גרועות כמעט כל החדשות גרועות – ואני לא חושב שזה צירוף מקרים. Pass.

301. סאנפלאואר – שווי שוק 208מ’. עוסקת ביצור חשמל בטכנולוגית רוח בפולין ובנדל”ן מניב. לסאנפלאואר יש: מזומנים בסך 76 מ’, נדל”ן להשקעה בסך 77.75 מ’, חוות רוח בפולין שהרוויחו ב-2018 28 מ’ כרווח גולמי, כל זה מול חוב של 135 מ’. כמה שווה חוות הרוח?
נניח ששווה 230 מ’ (השווי המופיע בדוחות) – יוצא שיש לנו דיסקאונט מאוד קטן שבהחלט לא מצדיק בדיקה של התחזית בפולין – וכל זה עוד בזלוטי.. Pass.

302. סאפיינס – שווי שוק 3,947 מ’. חברה זרה העוסקת בפתוח ואספקת פתרונות תוכנה לתחומים הפיננסים.

לפני שניכנס לעניין צריך לעמוד על כך שיש כאן דפוס ברור – חברות זרות, חברות גדולות, חברות עם הרבה מוסדיים וחברות דואליות פשוט לא מצליחות לעבור שלב. אני אפילו לא בטוח שאחת כזו עברה למרות שהעברתי יותר מ-30% מהחברות בסך הכל. אולי זה נובע מהטיה שלי – אבל אני מתעקש שיש פער מהותי ברגע שיש הרבה “עיניים” המציאות נעלמות. בכל זאת אני ממשיך לשחק את המשחק ולעבור עליהן כאילו יש סיכוי שאני אצליח לנתח את סאפיינס יותר טוב ממיליון אחרים שמנסים כל יום.. אבל ההצגה חייבת להימשך!

לענייננו: מכפיל הון 5.5, מכפיל רווח 50… פשוט בזבוז זמן. Pass.

303. סולגרין – שווי שוק 152 מ’. עוסקת בייזום ותפעול פרויקטי יצור חשמל מאנרגיה סולארית.הפסדית ונסחרת במכפיל הון 3. Pass.

304. סומוטו – שווי שוק 94.6 מ’. חברה העוסקת בשווק מקוון בוידאו ומובייל ובהפצת אפליקציות. כתבתי על סומוטו לראשונה ביוני השנה, ומאז מרגיש כאילו עברו על סומוטו לפחות שבע שנים רעות.
נסכם: הייתה צפויה להיות עסקה למכירת סומוטו לבארינבוים, ואז ביוני פורסמה הודעה דרמטית על בעיה ב”חלק ממחכשירי ווינדוס”. לאחר מכן הייתה שתיקה רועמת של כמה שבועות לגבי העסקה ואז הוצג מתווה מתוקן לעסקה: בארינבוים קיבל הנחה של כ-15% והעסקה הייתה אמורה להקדם תוך זמן קצר.
ואז, באוגוסט שוב הפתעות- בארינבוים ביקש (וקיבל) דחיה של מועד השלמת העסקה. כמו שאומרים -“פה חשדתי”. לפי התנאים של העסקה בשלב הזה התזרים כבר שייך לרוכש – איך אפשר לתת לו להנות מתקופה נוספת לשבת על הגדר ולהתלבט כשהכל כבר סגור?!
מבחינתי היו שני הסברים – או שההנהלה לא מתפקדת או אמינה, או שהם יודעים משהו שהם לא חושפים. בכל אופן – לא רציתי להישאר שם. יצאתי מהפוזיציה אפילו ברווח קטן.
ואכן, בנובמבר יצא דוח רבעון שלישי שניתן להגדיר כגרוע. במקביל למדנו שהבעיה קיימת גם במחשבי מק פתאום (ממש החביאו את זה בין השורות באחת ההודעות לבורסה).
יכול להיות שהעסקה עדיין תושלם אבל אני פשוט מרוצה מההתנהלות בסומוטו -אני פשוט לא סומך על ההנהלה עם הכסף שלי (במיוחד כשהתוכניות לחברה, גם אם תהיה עסקה, מסתכמות ב”קנאביס” או “אוטו-טק”). Pass.

305. סיאי – שווי שוק 51 מ’. עוסקת בפיתוח,יצור,ושווק של מוצרים ומערכות בדיקה ומדידה אלקטרו-אופטיות מתקדמות. סיאי מחלקת את פעילותה לשתיים – תחום צבאי-מדעי ותחום המיקרו אלקטרוניקה. תחום המיקרו אלקטרוניקה מעניין במיוחד – סך הכל נכסי התחום הם 1.25 מ’ דולר וההכנסות רק בשנת 2018 מתחום זה עמדו על 4.37 מ’. בחלוקה לפי מוצרים:

המאזן של סיאי מרשים, 6.3 מ’ דולר במאזן ללא חוב. הבעיה היחידה, לצערי, היא שבשלושת הרבעונים הראשונים של 2019 אנחנו רואים הרעה בתוצאות כאשר הרבעון השלישי אף היה הפסדי תפעולית..

יש משפט ידוע שאומר “לא תופסים סכין נופלת“, בדרך כלל הכוונה היא שלא כדאי להשקיע במניה “יורדת”. אני חושב שזו שטות מוחלטת כשמדברים על מחירי מניות יורדים אבל המשפט הזה נכון לחלוטין כשמדברים על תוצאות עסקיות – אסור להשקיע בחברה כשהתוצאות שלה מידרדרות כי אין שום גבול תחתון עד כמה הדברים יכולים להשתבש.

עד שלא נראה התייצבות או שיפור – Pass.

306. סייפ-טי גרופ – שווי שוק 20 מ’. דואלית. עוסקת בפיתוח ושיווק פתרונות לאבטחת מידע ארגוני. על פי המצגת האחרונה של סייפ-טי, הם אופטימיים מאוד לגבי תחום הפעילות העיקרי שלהם:

בשנה האחרונה סיפטי התמקדה בהתייעלות ובצמיחה. ברבעון השלישי של 2019 ההכנסות היו פי 5.5 מההכנסות ברבעון המקביל ל-1.45 מ’ דולר. יש לזכור שהייתה גם רכישה של חברת NetNut בדרך.

אין בעל שליטה בולט – 97% מהמניות מוחזקות ע”י הציבור. מחזה מוזר במחוזותינו.
תשלום לא קטן מבוסס מניות. הפסד מתואם של 5 מיליון דולר ב-9 חודשים וקופת מזומנים רזה. אני רואה הנפקת מניות בעתיד הקרוב. אולי עם המשך צמיחה תהיה פה נקודה מעניינת בהמשך. Pass.

307. סקייליין – שווי שוק 450 מ׳. חברה זרה העוסקת בייזום ופיתוח נדל”ן,ניהול מלונות ואתרי נופש, ונדל”ן מניב בצפון אמריקה. מוחזקת ב-49% על ידי מישורים. נסחרת במכפיל הון 0.7. NOI בקצב של 48 מ’ השנה ושיפור נאה ב-NOI מנכסים זהים משנה שעברה. לא רע, אבל לא עומד ברף התשואה שלי. Pass.

308. סים קומרשייל – שווי שוק 1,756 מ’. קרן השקעות במקרקעין (REIT) זרה המשקיעה בנדל”ן מניב למשרדים בארה”ב, וכאילו זה לא היה מספיק – גם דואלית. NOI של 33 מ’ ש”ח ברבעון השלישי, כלומר אנחנו בקצב של מכפיל 13 ל-NOI, בנוסף לכך שנסחרת ב-55% מעל ההון העצמי. Pass.

309. סינאל – שווי שוק 234 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מערכות לאיסוף וניהול נתונים, ייבוא ושיווק מוצרי מתח חשמלי נמוך ושולטת ב”דורסל”. יש הסבר על סינאל בבלוג של מרק. מאז הוציאה סינאל דוח לא טוב וגם השווי של דורסל ירד ל-314 מ’.
השווי של החלק של סינאל בדורסל שווה כרגע 231 מ’. מה אנחנו מקבלים כבונוס? מגזר מערכות הנוכחות שמכניס 3.4 מ’ תפעולי (אני מבין שיש חלוקה פנימית בה הם מרוויחים בחלק מהאזורים ומפסידים באחרים אבל זה לא מעניין אותי) ומזומנים בסולו שכמעט זהים להלוואות אז אני מתעלם מהם. בקיצור, יש מצב שיש כאן הנחה נחמדה אבל אני לא רואה שום סיכוי שסינאל תעמוד ברף שלי של להכפיל את הכסף תוך שנתיים שלוש. Pass.

310. סלע נדלן – שווי שוק 1,998 מ׳. קרן ריט המחזיקה ומנהלת נדל״ן מניב. נסחרת ב-35% מעל ההון העצמי וכאשר כל מה שהיא עושה הוא לקנות נדל”ן ולהשכיר אותו – אין לזה הצדקה. Pass.

311. סלקום – שווי שוק 1,615 מ׳. דואלי. מפעילה רשת טלפונים סלולרית ומספקת ע”י “נטוויז’ן” שירותי אינטרנט וטלפוניה. הפסדית בשורה התחתונה ואפילו ברמה התפעולית בקושי רווחית. בחברה דואלית וענקית זה מספיק לי ל-Pass.

312. סנו – שווי שוק 2,834. החברה עוסקת בייצור ובשיווק מוצרי צריכה ביתיים בתחומי הניקוי, האחזקה,הנייר,הטואלטיקה וחיתולים חד-פעמיים. במכפיל 18 לסנו בתחום שלא נראה בו הרבה צמיחה – Pass.

313. ספאנטק -שווי שוק 315 מ׳. עוסקת בייצור בדים לא ארוגים המשמשים כחומר גלם בייצור מגבונים לחים. מכפיל 15, מראה סימני הדרדרות עם הכנסות ורוחים שהתכווצו משנה שעברה. Pass.

314. ספיר קורפ – שווי שוק 158 מ׳. עוסק בנדלן מניב ויזמות נדלן. נסחרת ב-20% מתחת להון העצמי והפסדית בקצב של 150 מ’ השנה. לא מעניין. Pass.

315. ספרינג – שווי שוק 54 מ׳. עוסקת במחקר ופיתוח טכנולוגיות ופטנטים בתחום האינטרנט, ובהשקעות בחברות ומיזמי טכנולוגיה. הפסדית בקצב של 3 מ’ השנה. הודיעה לפני כחודש על הסכם השקעה שצפוי להניב לספרינג רווח חשבונאי של 3 מ’ דולר.
המאזן של ספרינג כולל נכון לסוף הרבעון השני נכסים נזילים בסך 44 מ’ ש”ח ועוד 17 מ’ של השקעות בחברות טכנולוגיה – לא כולל הרווח החשבונאי של 3 מ’ דולר. אני מופתע לטובה מהמאזן היציב. נראה שספרינג מתנהלים בצורה אחראית יחסית. בכל זאת – זו השקעה ביכולת בחירת סטארט-אפים של ההנהלה. זה סיכון גבוה ומשיחות שקיימתי עם משקיעים בענף- קל לגייס עכשיו כסף אבל קשה למשקיעים להרוויח. Pass.

316. סקופ – שווי שוק 897 מ׳. עוסקת ביבוא ושיווק חומרי גלם ומוצרים מפלדה ומתכות. תחום עיסוק שהוא קומודיטי לגמרי במכפיל 12. אני רואה בהם עסק בסיכון גבוה. לפני כשנה חשבתי שכדאי לעקוב אחרי סקופ בגלל שאולי הנפילה של אפריקה תעשיות המתחרה בהם תשפיע על סקופ לטובה. אני לא רואה את זה במספרים.. Pass.

317. עדיקה סטייל -שווי שוק 94 מ’. עוסקת בעיצוב,ייצור ושיווק מקוון של מוצרי אופנה,הלבשה והנעלה. עדיקההחלה לפעול בעולם ה-E-Commerce בשנת 2014. נכנסה לבורסה בהצעה ראשונית לציבור (IPO) במרץ 2018. משנת 2017 לשנת 2018 כמות הלקוחות הפעילים עלה מ-102,000 ל-130,000 בזמן שהרווח הנקי עלה מ-2.6 מ’ ב-2017 ל-6.6 ב-2018.

בתשעת החודשים הראשונים של 2019 אנו רואים עליה בהכנסות לעומת התקופה המקבילה אבל ירידה ברווח התפעולי. יכול להיות שזה קשור לפתיחת חנויות פיזיות. אני לא אוהב את ההאטה בצמיחה, וכן את התשלומים הנדיבים יחסית במניות. עשיתי גם “מחקר שטח” בסיסי מאוד – שאלתי כמה ידידות וקיבלתי ביקורות פושרות. גם התמחור לא מושך במיוחד. Pass.

318. עזריאלי קבוצה – שווי שוק 32,743 מ’. עוסקת בייזום ,הקמה וניהול של קניונים,מרכזים מסחריים בניני משרדים,דיור מוגן ומשקיעה בחברות שונות.
כפי שיצא לי לציין לא מעט פעמים – אני לא חובב גדול של עולם הנדלן, בעיקר בגלל שאני מרגיש שאין בו הרבה ערך מוסף, אבל יכול להיות שעזריאלי היא חריג לכלל.
נניח שיש התמחרות על קרקע שאפשר לבנות עליה קניון. כבר מראש מעט חברות בארץ מסוגלות בכלל להרים פרויקט כזה. כל חברה כזו עושה תחשיב ומגיעה למסקנה שהקניון שהן יבנו יהיה שווה 2 מיליארד ש”ח, כולל מיליארד עלויות בניה -כלומר הקרקע שווה עבורם מיליארד ש”ח. בהחלט ייתכן שכאשר בונים קניון כזה ומדביקים עליו שלט “עזריאלי“- הוא מיד שווה מאות מיליונים יותר. אולי אף מיליארים.
אני יודע, כעורך דין עם חברים רבים בתחום, שלהגיד שאתה יושב ב”עזריאלי” ולא סתם “בקניון” שווה כסף, ותהיו מוכנים לשלם הרבה יותר בשכירות עבור הזכות. חלק מזה הוא המותג עצמו, וחלק מזה זו האיכות שמקושרת עם עזריאלי שאולי גם גוררת עלויות בניה ואחזקה נוספות.
כלומר, נראה שעזריאלי הם לא סתם עוד חברת נדל”ן, ולא סתם הם הגיעו לשווי כל כך עצום. זו נקודה שאולי כדאי לשים לב אליה בעתיד בחברות נדל”ן – האם יש חברות שהן לא רק עוד חברת בניה גנרית. בכל זאת בגלל התמחור הנדיב אני לא רואה סיכוי לתשואה גבוהה בזמן הקרוב(מכפיל 23 כולל שערוכים למעלה), Pass.

319. עילדב – שווי שוק 96 מ’. הגענו למניה נוספת הנמצאת בתיק שלי כבר משווי שוק של 60 מ׳ בתחילת אוגוסט. מה יש בעילדב כיום? ראשית, נכסים פיננסיים ונדל”ן להשקעה בסך של כ-40 מ’ ש”ח בסולו. שנית, 22.5% מחברת מלרן. כמה שווה מלרן? למלרן יש תיק אשראי של 307 מ׳ שמניב תשואה גבוהה. הבעיה היא שכרגע על פי התשקיף מלרן משלמת ריבית של 9-10% על החוב שלה .
מלרן תהיה צריכה לעבור את התהליך שעברו חברות אחרות כמו שוהם של הנפקת אגח והורדת עלויות המימון. בינתיים אני מעריך שמלרן תצמח יפה ולדעתי תוך שנתיים מלרן תהיה עם תיק של לפחות 500 מ׳ ותשלם הרבה פחות על החוב שלה. במקרה כזה מלרן תהא שווה בערך כמו תיק האשראי שלה והשווי של החלק של מלרן שבידי עילדב יהיה סביב 110 מ׳. מי שרוצה לקרוא עוד על מלרן – אני מפנה לפוסט המצויין של אייל ויצנר.
בנוסף, עילדב כוללת את קומסק שהיא החלק הקשה ביותר לתמחור. השווי של קומסק יכול לנוע בין 40 מ׳ כרף תחתון לבין 100 ואף 200 מ׳. קומסק עושה כמה שינויים ארגוניים לאחרונה וככל שהם יניבו פרי קומסק יכולה להיות שווה את ההשקעה כולה, אבל אני מודה שאני לא בונה על קומסק יותר מדיי.
לסיכום, לעילדב יש כמה דרכים להצליח והדאונסייד לא גדול. יש מקום להפתעות חיוביות בכל אחד מהסגמנטים. עוברת שלב.

320. על-בד – שווי שוק 217 מ’. עוסקת בייצור ושיווק מטליות לחות,ובדים לא ארוגים. ההון העצמי הוא 447 מ׳ ועד כה ב-2019 הציגה על בד הפסד של 22 מ׳ ש״ח ואביטדה של 96 מ׳. חובות בנקאיים בסך 550 מ׳. כלומר זו חברה ממונפת עם הכנסות מתכווצות – משחק מסוכן. Pass.

321. עמיר שיווק -שווי שוק 357 מ’. עוסקת באספקה ושיווק תשומות לחקלאות:חומרי הדברה,דשנים, תערובות,זרעים ואריזות והשקיעה בחברה העוסקת בתחום הקנאביס. רווח נקי של 40 מ׳ ב-2018 ונראה שהשנה בקצב דומה. אין יותר מדיי צמיחה (חקלאות בישראל), לא מספיק מעניין עבורי. Pass.

322. ענבר גרופ – שווי שוק 29 מ’. עוסקת במסחר בני”ע ונגזרים ובהפצת ני”ע. ענבר בעיקר עושה פעילות נוסטרו וכאשר היא נסחרת מעל ההון העצמי שלה – היא לא מעניינת עבורי להשקעה. עם זאת – אני רואה שבעלת השליטה אוטו גלס וגלי ליברמן קונים מניות בבורסה באופן כמעט יום-יומי, אולי הם רואים משהו שאני לא רואה. בכל זאת –Pass.

323 ערד – שווי שוק 2,316 מ’. חברת השקעות הפועלת בתחומי הנדל”ן-“ישרס”;מחשבים-“מלם תים” וייצור רעפים-“חסין אש”.סה״כ השווי בבורסה של ההחזקות הציבוריות של ערד הוא 3,300 מ׳, מנגד חסין אש פלוס הוצאות הנהלה של ערד עצמה שורפות 20 מ׳ בשנה מה שמצדיק הנחה של נניח 200 מ׳ בערך פלוס 200 מ׳ בסולו. אין חוב.
סך הכל אנו מגיעים להנחה של 30% בערך. לא רק, אבל המחיר הוא שאתה נאלץ להחזיק בחברות שלא בטוח שהיית רוצה להחזיק בהן במצב אחר, ולא בטוח שהדיסקאונט הזה ייסגר אי פעם. Pass.

324 ערך פיננסים -שווי שוק 58 מ’. עוסקת במתן אשראי חוץ-בנקאי ומחקר ופיתוח מכשור רפואי ותרופות. ההכנסות במחצית הראשונה של 2019 קטנות מההכנסות בתקופה המקבילה, משהו שקשור איכשהו להלוואה המירה. ערך פיננסים הפסדית בקצב של כמיליון בשנה ואני בקושי רואה שיפור משנה שעברה (שנה שעברה הייתה הוצאה גדולה על רישום למסחר). נקודה מעניינת אחת היא שלפני כחודש ביצעה ערך הנפקה פרטית של 10% ממניות החברה לפי 40 ש״ח למניה לעומת 33 ש״ח כיום, אבל במבט באותיות הקטנות נראה שהמשקיע דאג מאוד להגן על עצמו ואי אפשר להסיק מכך על שוויה של ערך. Pass.

325. עשות – שווי שוק 200 מ’. עוסקת בייצור מוצרי מתכת,חלקים תעופתיים,מערכות לרכב קרבי משוריין,ומוצרים ממתכת כבדה. נשלטת ב85% על ידי תעש של אלביט מערכות. לא מחלקת דיבידנד מזה שנים. עברה להפסד בשנת 2018 ונראה שתציג רווח קטן השנה. תחום ״כבד״ עם תשואה אפסית על הנכסים. Pass.

326. פארמוקן – שווי שוק 170 מ’. עוסקת בגידול,ייצור,אחסנה ואספקה של מוצרי קנאביס רפואי. הפסידה 47 מ’ בחצי שנה. Pass.

327 – פוורליפט – שווי שוק 606 מ’. חברה זרה העוסקת במתן פתרונות אלחוטיים לאבטחה,שליטה וניהול של ציי כלי רכב ומטענים ורכשה את “פוינטר”. חברה שכיום כמעט ולא נוגעת לישראל ונמצאת בבורסה מסיבות טכניות. מציגה הפסד השנה ואין לי רקע על החברה כחברה מאוחדת. אין מה לבחון מלבד ניחושים על העתיד. Pass.

328. פוליגון – שווי שוק 152 מ’. עוסקת בנדל”ן מניב.נסחרת 50% מעל ההון העצמי. Pass.

329. פועלים איביאי – שווי שוק 262 מ’. עוסקת בחיתום,ניהול הנפקות ני”ע,ובבנקאות להשקעות. מזומן בסך 111 מיליון במאזן, ללא חוב. התוצאות של פועלים איביאי תנודתיות ותלויות בהנפקות . בשנת 2018 פועלים איביאי הרוויחה רק 14 מ. לא רואה הרבה פוטנציאל לתשואה יפה. Pass.

330. פוקס – שווי שוק 2,124 מ’. עוסקת בעיצוב,ייצור ושיווק בגדים,אביזרי אופנה ומוצרי טיפוח. שיפור מרשים בתוצאות בשנים האחרונות.
לפני כמה ימים הודיעה פוקס על עסקה עם לאומי פרטנרס לפיה חברת הבת ריטיילורס מוערכת ב-600 מ. פוקס צומחת מהר מאוד ונסחרת במכפיל מתחת ל10. עוברת שלב.

331. פורמולה מערכות – שווי שוק 3,945 מ’. עוסקת בפתוח,יצור ושווק תוכנות מחשבים ושולטת ב”מטריקס” “מג’יק” ו”סאפיינס”. נסחרת במכפיל רווח 30. Pass.

332. פורסטייט – שווי שוק 118 מ’. עוסקת במחקר ופיתוח של מוצרים למניעת תאונות דרכים. הפסדית בקצב של 50 מ בשנה, ללא הכנסות. Pass.

333. פז נפט – שווי שוק 5,063 מ’. עוסקת באספקת מוצרי נפט ודלק,בהפעלת בתי הזיקוק באשדוד, ושולטת ב”פזגז”. מכפיל 12 בשוק דיי רווי. Pass.

334. פי.אל.טי פיננס -שווי שוק 19 מ’. עוסקת בתחום האשראי חוץ בנקאי. בעל השליטה פלאצ׳י קונה הרבה מניות לאחרונה מכל מי שמוכן למכור לו. פיאלטי היא הוכחה לכך ש;להצליח בעולם האשראי החוץ בנקאי זה לא קל. פיאלטי הפסדית מאוד, נראה שהמצב רק מחמיר. Pass.

335. פיבי אחזקות – שווי שוק 4,328 מ’. שולטת ב”בנק הבינלאומי הראשון”. תמחור פושר. Pass.

336. פייטון– שווי שוק 290 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק של שנאים. בחנתי את פייטון בעבר, והבעיה איתם שגרמה לי לא להשקיע בהם היא שפייטון לא מנהלים שום קשר עם משקיעים. בחברה שמדווחת פעם בחצי שנה זה דיי מעצבן ומגביל את היקף המחקר שניתן לעשות על פייטון.
המוצר המעניין של פייטון הוא שנאיםפלאנאריים. שנאים פלאנריים הם יעילים בהרבה משנאים רגילים- נצילות של 98% לעומת 80% . החסרון שלהם הוא שהם קצת יותר יקרים ודורשים התאמה ותכנון של שאר המעגל לשנאי הפלאנארים אבל ברגע שמחליפים לא חוזרים אחורה.

בין 2017 ל2018 הייתה קפיצה בתוצאות של פייטון, והרווח עלה מ5.3 מ דולר ל11.3 מ דולר. במחצית הראשונה של 2019 אנו רואים ירידה של 25% ברווח וירידה בהכנסות. כנראה ש2018 הייתה טובה במיוחד.
לפייטון יש 30 מ דולר במאזן, ואין לה חוב. ניתן לומר שהעסק נסחר ב-190 מ בניכוי מזומן, ירוויח כ30 מ השנה וימשיך ככל הנראה לצמוח, גם אם לא בקצב אחיד. עוברת שלב.

337. פיסיבי טכנולוגיות – שווי שוק 296 מ’. עוסקת בייצור מעגלים מודפסים והרכבת רכיבים אלקטרוניים. הלקוחות של פיסיבי הן בעיקר חברות ישראליות שמייצרות מעגלים, וחשוב להן לקבל שירות מהיר ויעיל ככל שניתן כדי להוציא את המעגל לשוק לפני שהמתחרים יעשו זאת. במובן זה לפיסיבי יש יתרון בכך שגם התכנון וגם הייצור מבוצע על ידה.
בשנים האחרונות ההכנסות של פיסיבי צומחות בעקביות יפה, והיא עברה לרווח תפעולי רק בשנת 2018:

המשך השיפור נמשך גם בשנת 2019 (צריך לבדוק כמה ממנו קשור לרכישה):

המאזן כולל כ-115 מ’ ש”ח במזומן ללא חוב. בהחלט שווה לעקוב אחר התקדמות העסק. עוברת שלב.

338. פריורטק – שווי שוק 408 מ’. עוסקת בתחומי מעגלים מודפסים ומוליכים למחצה ע”י “קמטק” ו”פי.סי.בי. טכנולוגיות”. מבנה ההחזקות של פריורטק:


הנתח של פריורטק בפיסיבי שווה, לפי שווי השוק הנוכחי, 90 מ’ ש”ח.
עוד קיצור דרך נחמד אפשר לעשות עם הערכת השווי לחברת Access – שיתוף פעולה עם שותף סיני הכולל מפעל לייצור המוני בסין. לפי הערכת השווי שוויה של Access הוא 159 מ’, כלומר החלק המיוחס לפריורטק הוא 41 מ’.
בנוסף יש לנו את קמטק שמפתחת, מייצרת ומשווקת מערכות ראיה אוטומטית לבחינה ממוחשבת. קמטק רשומה במאזן לפי 151 מ’ ש”ח, ובשנת 2018 הרוויחה קמטק 60 מ’ ש”ח כך שהשווי נראה אף שמרני.
כמו כן יש לנו את אמיטק שמפתחת מצעים לתעשיית השבבים. אמיטק הפסידה בשנת 2018 8.4 מ’ ש”ח.
לבסוף יש לנו את אפיק נדל”ן שפשוט מחזיקה את חלק מהנדל”ן בהם פועלת פיסיבי. בשנת 2018 הרוויחה אפיק נדל”ן 960 מ’.

בשורה התחתונה, אני רואה פוטנציאל לכך שקמטק שווה סכום משמעותי – הבעיה היא שאני מאוד לא רוצה להתעסק עם שיתוף פעולה עם סינים, עם אמיטק ההפסדית ועם עלויות ברמת חברת החזקות. אני אוהב את ההשקעות שלי ממוקדות יותר ונדיר שאני אמצא חברת החזקות ששווה את הכאב ראש להיכנס אליה. Pass.

339. פלוריסטם – שווי שוק 192 מ’. דואלית. חברה זרה העוסקת בתחום הריפוי התאי באמצעות תאי גזע מהשלייה.הפסידה 95 מ’ בתשעת החודשים הראשונים של 2019, נותרה עם הון עצמי של 30 מ’. Pass

340. פלסאון תעשיות – שווי שוק 1,550 מ’. עוסקת בייצור מוצרים טכניים מפלסטיק:אביזרי חיבור לצנרת, כלים סניטריים ומוצרים לענף הלול. פלסאון היא חברת החזקות דיי מורכבת:

התוצאות בשנים האחרונות דיי טובות, והצמיחה עקבית:

התוצאות השנה ממשיכות את מגמת השיפור, והרווח הנקי יהיה ככל הנראה בסביבות 130 מ’ השנה.
התמחור של פלסאון לא רע, אבל אני לא רואה את פלסאון מניבה תשואה גבוהה מאוד בשנים הקרובות. Pass.

341. פלסטו קרגל – שווי שוק 102 מ’. עוסקת בייצור ושיווק לוחות ואריזות מקרטון גלי ואריזות גמישות מפוליאתילן. מבנה החברה:

לפלסטו קרגל יש אג”ח שנסחר בדיוק בפארי ומניב תשואה ברוטו של 6.94%, לאחר שהוא עלה השנה ב-40%. נראה שהיה חשש משמעותי אודות יכולתה של פלסטו לשלם את חובותיה מוקדם יותר השנה.

באוקטובר הודיעה פלסטו על מכירת 50% מקרגל להבים למגה אור תמורת 62.6 מ’ ש”ח.
לפלסטו-קרגל יש חוב של כ-400 מ’.

אלה התוצאות של חברות הבנות בשנת 2018:

לדוח השנתי צורפה הערכת שווי ל”קרגל אריזות גמישות”, לפיה שווי הפעילות של קרגל אריזות גמישות הוא 107 מ’. בשורה התחתונה – לפלסטו קרגל יש פוטנציאל, אבל היא בסיכון גבוה. הוצאות המימון שלה הן כ-30 מיליון בשנה – כמעט כל הרווח התפעולי. Pass.

342. פלסטופיל – בשימור. שווי שוק 80.8 מ’. עוסקת בייצור יריעות פלסטיק גמישות לאריזת מזון מצונן, ולמוצרים אחרים. במבט ראשון פלסטופיל הפסדית, אך בהסתכלות שניה נראה שהסיבה לכך היא פחת והפחתות שגבוהים בהרבה מרכישות הרכוש הקבוע. אין חוב. פלסטופיל נשלטת ב-91% על ידי שני בעלי עניין, ומתוך זה הרוב מוחזק על ידי מוסדיים. למעשה, הסכום הכולל של מניות אצל הציבור בשוק הוא בסך 2.5 מ’ לפי שווי השוק הנוכחי. מהסיבה הזו ובגלל שהמניה כבר בשימור יהיה כמעט בלתי אפשרי לקנות מניות בפלסטופיל.. היא כמעט חברה פרטית. אני לא רוצה להתעסק בחברה שאני לא יכול להשקיע בה. Pass.

343. פלרם – שווי שוק 453 מ’. עוסקת ביצור ושיווק לוחות פלסטיק שטוחים וגליים. פלרם נשלטת ב-73% על ידי קיבוץ רמת יוחנן ויש בה מצב מעניין, שככל שאני יודע ייחודי לשוק הישראלי.

בקצרה- רוב העובדים של פלרם, כולל המנכ”ל והסמנכ”לים הם חברי קיבוץ רמת יוחנן. מבחינת הקיבוץ, חברי הקיבוץ ממש “שייכים” לקיבוץ – הם כמעט קניין. ההסכם בין הקיבוץ הוא כזה לפיו הקיבוץ “מספק” לפלרם עובדים, כולל מנכ”ל.
כבר הסיפור הזה דיי מוזר – אבל זה נהיה יותר גרוע. לפני שנה וחצי אישרה פלרם תוכנית תגמול למנכ”ל ולסמנכ”לים, לפי עמידה ביעדים. עד כה – הכל בסדר. אלא מה? התמורה של תכנית התגמול משולמת לא לבעל התפקיד שביצע עבודה טובה אלא לקיבוץ עצמו – הרי המנכ”ל והסמנכ”לים הם “שלו” בהיותם חברי קיבוץ. גם רף הביצועים מאוד נמוך.

כך נוצר מצב עקום – משולם לקיבוץ ששולט ב-73% מהחברה “מענק” על זה שהחברה הרוויחה. האם לקיבוץ רמת יוחנן אין כבר מספיק “תמריץ” כדי שפלרם תרוויח? בעיניי זה נושא תמוה מאוד וכתבתי עליו כתבה בכלכליסט לפני כשנה. לכן, כבר כשאני ניגש לפלרם אני בא עם חשדנות לא קטנה.
לגופו של עניין – לפלרם יש מזומנים בסך 146 מ’ אל מול הלוואות בסך 164 מ’ ורווח תפעולי בקצב של כ-50 מ’ לשנת 2019. פלרם ככל הנראה לא יקרה, אך לא מאוד זולה לחברה שבקושי צומחת. יחד עם ענייני הממשל התאגידי – Pass.

344. פמס – שווי שוק 1,167 מ’.  עוסקת בפיתוח וייצור אריגים המשמשים כחומר גלם בתעשיית המיגון האישי ומיגון כלי רכב ותחבורה .נשלטת על ידי משפחת בלום. הצמיחה של פמס בהכנסות אינה עקבית:

פמס נסחרת במכפיל די גבוה של 15-20 על הרווח השנה. לחברה שלא צומחת מהר (אם צומחת בכלל) זה לא מעניין עבורי. Pass.

345. פנאקסיה ישראל – שווי שוק 346 מ’. עוסקת בייצור והפצת מוצרי קנאביס רפואי . ללא הכנסות, הפסדית ועם הון עצמי נמוך מאוד של 10 מ’. Pass.

346. פנטזי נטוורק – שווי שוק 12.5 מ’. עוסקת בפיתוח אפליקציות להפעלת משחקי פנטזי ספורט, ומחזיקה בתחנת דלק.הפסדית וללא הכנסות. ב12.12.19 הודיעה פנטזי על הקצאה פרטית קטנה יחסית. יום לפני כן הודיעה פנטזי שהיא בוחנת מיזוג עם חברה פרטית בענף החוץ בנקאי על ידי החלפת מניות. שם החברה לא הוזכר.
כמה ימים לפני כן הודיעה פנטזי על מימוש אופציה להשקעה נוספת בחברת קנאביס.. נראה לי שפנטזי מתפזרת לכל הכיוונים, מחלקת מניות ליותר מדיי גורמים ולא חוששת לדלל בדרך. Pass.

347. פנינסולה – שווי שוק 500 מ’. עוסקת במתן אשראי לעסקים קטנים ובינונים. חברה קלאסית מהסוג השני של חברות אשראי חוץ בנקאי.מראה גידול יפה בתיק עם צמיחה של 33% משנה שעברה בהכנסות המימון וברווח הנקי. בקצב הנוכחי פנינסולה תרוויח 35 מ’ השנה – מכפיל 14. עם המשך צמיחה בקצב כזה פנינסולה יכולה לעשות תשואה נאה. אני עדיין אוהב אותו פחות מחברות אחרות אבל למטרות שלב ראשון – עוברת שלב.

348. פננטפארק – 1,673 מ’. חברה זרה העוסקת במתן אשראי לחברות בגודל בינוני בארה”ב. מעצם העובדה שמדובר בחברה זרה (שלא נראית זולה במיוחד) – Pass.

349. פרוטליקס – שווי שוק 165 מ’. חברה זרה העוסקת בפיתוח תרופות מבוססות חלבון מן הצומח. הפסדית מאוד ועם הון עצמי שלילי. Pass.

350. פרטנר -שווי שוק 2,504 מ’. מפעילת שרותי תקשורת-טלפוניה סלולרית ונייחת ושרותי אינטרנט. כולם יודעים שפרטנר נמצאת במצב תחרותי לא פשוט, עם תחרות אינטנסיבית בכל אחד מהמוצרים שלה במוצר לא מבודל. אני מודה שיכול להיות שתהיה נקודה בה פרטנר תהיה השקעה מעניינת כשהתחרות תתמתן מעט. אני בינתיים ממתין בצד. Pass.

351. פרידנזון – שווי שוק 85.6 מ’. עוסקת בתחומי ההובלה,לוגיסטיקה ושילוח בינ”ל, ומהווה One Stop Shop עבור לקוחותיה בכל הקשור להובלה ולוגיסטיקה. בנוסף מפעילה את “תל-אופן”.תחום הליבה של פרידנזון מציג ביצועים גרועים השנה:

וגם במבט אחורה הצמיחה לא הייתה מרשימה במיוחד:

אמנם לפרידנזון יש הוצאת פחת משמעותית של 18 מיליון, אך הוצאת רכישת רכוש קבוע גבוהה אף יותר ועומדת על 27 מיליון. אפילו בלי הירידה בביצועים פרידנזון לא נראית לי זולה. Pass.

352. פלאזה סנטר – שווי שוק 15.5 מ’. חברה זרה העוסקת בהקמת מרכזי מסחר ובידור באירופה ובהודו. הפסדית מאוד ועם הון עצמי שלילי. Pass.

353. פרשמרקט – שווי שוק 1,273 מ’. עוסקת בהפעלת רשת מרכולים קמעונאית ברחבי הארץ. אני לא חובב של שוק המזון כרגע. זה שוק שמלא במוסדיים והרבה מאוד כסף – והתמחורים בהתאם. ההיצע גדל כל הזמן אך הביקוש נותר דיי יציב. במכפיל 24- Pass.

354. פרשקובסקי – שווי שוק 1,288 מ’. החברה עוסקת בייזום והקמת פרויקטי בנייה למגורים ובנדל”ן מניב. אני לא נוטה להסתמך על גרפים של מחירי מניות, אבל הגרף הבא של מחיר המניה בעשור האחרון מראה שפרשקובסקי הם לא סתם עוד חברת נדל”ן:

משער מניה 250 ל-6,765 בפחות מעשור. רווחית באופן עקבי. פרשקובסקי מקלה איתנו ואומרת לנו שמאוקטובר 2019 עד יוני 2014 היא צפויה להכיר ברווח גולמי של כ-571 מ’ ש”ח (עמ’ 32 למצגת).
ב-1 לדצמבר 2019 הנפיקה פרשקובסקי מניות המהוות 12% מהחברה תמורת 5,350 אג’ למניה – מחיר השוק דאז. בקושי עברו שבועיים והמחיר גבוה ב-25%..
כבר בשנת 2017 הרוויחה פרשקובסקי 220 מיליון לא כולל שערוכי נדל”ן, והשנה מסתמנת כחזקה אף יותר.
אז נכון, עד כה הסתכלתי בחברות נדל”ן בעיקר על מכפיל ההון, ומכפיל ההון של פרשקובסקי לא נמוך, אבל היא כל כך בולטת במובנים אחרים שאני מוצא את עצמי תוהה מה הסוד שלהם. מבחינת רווחיות התמחור של פרשקובסקי סביר, אפילו כיום. עוברת שלב.

355. פתאל החזקות – שווי שוק 7,648 מ’. עוסקת בהחזקה,ניהול,תפעול ושכירות בתי מלון בישראל ובאירופה, ושולטת ב”פתאל אירופה”. המצגת האחרונה של פתאל מסבירה את המצב כל כך טוב, שבמקום לחפור אני אנסה להעביר את הסיפור בכמה שקפים:

עוד נתון מעניין שרלוונטי לכולנו:

אנו רואים גם שיפור במטריקה חשובה – הכנסה מנכסים זהים:

הרווח הנקי של פתאל עלה יפה מאוד בשנים האחרונות, מ-136 מ’ ב-2016 ל-242 מ’ ב-2018.

בשנת 2019 עד כה הציגה פתאל קפיצה יפה בהכנסות וברווח התפעולי, אך ירידה משמעותית ברווח הנקי בעיקר בגלל IFRS 16 שיוצר בלבול גדול בחברות כמו פתאל. תראו עד כמה דרמטית ההשפעה של התקן החדש על הרווח הנקי: זו אותה תקופה בהצגה לפי התקן הקודם לעומת התקן החדש:

הרווח הנקי בשיטה הישנה הוא פי חמישה מהרווח הנקי לפי IFRS 16 – כאשר כל מה שהשתנה זה רק תקן חשבונאי! מה מקור ההבדל? בקצרה – בIFRS 16 יוצרים נכס ובמקביל התחייבות הקשורה לשכירויות ארוכות טווח (מעל לשנה). עובדה זו כשלעצמה לא הייתה אמורה ליצור הבדל, אך הבעיה נוצרת היות והנכס וההתחייבות מופחתות בדרך שונה – הנכס בקו ישר וההתחייבות כמו “שפיצר” – בהתחלה הקרן יורדת מעט ואז יותר ויותר. זה גורם לכך, שכפי שאנחנו רואים בפתאל, הוצאות המימון והפחת גדלו ב-800 כאשר השכירות ש”נחסכה” היא רק 600. אם זה עושה לכם כאב ראש – אתם לא לבד.

בשורה התחתונה – גם אם נחשב FFO לפי גישת ההנהלה או נלך לפי שיטת החישוב הישנה – זה לא משנה את העובדה שפתאל נראית יקרה, וצריך לזכור שהיא גם נושאת כמה מיליארדים בחוב וההון העצמי הוא רק 3 מיליארד. Pass.

356. צאם – שווי שוק 40 מ’. עוסקת בייצור חומרי גלם לתעשיית המזון ותוספי מזון. אלה התוצאות של צאם בשנים האחרונות. הנתונים בדולרים.

נראית כמו חברה פשוטה וקלה בתמחור טוב. עוברת שלב.

357. צור -שווי שוק 902 מ’. חברת השקעות השולטת ב”איי.די.איי. ביטוח” וב”אדגר השקעות”, ועוסקת במתן אשראי חוץ-בנקאי. צור היא חברת החזקות דיי מפלצתית עם דוח שנתי של 420 עמודים. ננסה למצוא קיצורי דרך. זו הפירמידה מתחת לצור שמיר:

כיום מחזיקה צור ב-92.7% מביטוח ישיר השקעות פיננסיות, והערכת שווי העריכה את שוויה ב-2,186 מ’ כך ששווי החלק של צור הוא 2,027 מ’.

החלק הנוסף של צור שמיר באדגר הציבורית (הקו הכי שמאלי) שווה 122 מ’ לפי שווי השוק. סה”כ אנו מקבלים בהערכה גסה מאוד שווי של 2150 מ’.

מה חסר לנו בהערכה הזו? שני דברים – חוב של חברת האם (צור) והוצאות ברמת חברת האם. נסתכל על דוח הסולו (עמ’ 79 בדוח הרבעוני האחרון) נראה “התחייבויות פיננסיות” בסך 1,090 מ’.
כמו כן אנו רואים הוצאות הנהלה וכלליות של צור שמגיעות ל-10 מ’ בשנה מה שנאמר מוריד מהשווי הראוי עוד 150 מ’. מהצד השני – אני רואה מזומן בסך של כ-150 מ’ (אחרי הגדלת השליטה בביטוח ישיר) כך שסה”כ ההפחתה בה נעניש את צור עומדת על 1090 מ’.
כלומר בשורה התחתונה אנחנו מקבלים 1,060 – דיי קרוב למחיר השוק ואם ניתן עוד דיסקאונט קטן למבנה המבאס של צור שמחייב אותך להחזיק גוש של חברות שאתה במקרה הטוב מעוניין בחלקן – מחיר השוק נראה לי אף גבוה מדיי. Pass.

358. צירון– שווי שוק 16.5 מ’. עד לאחרונה הייתה שלד בורסאי (שהייתי אף מעורב בהליך שקשור אליו, אך לא משנה כרגע). כרגע עומדת על הפרק להצבעת האסיפה הכללית הצעה לאשר התקשרות עם חברת אל.אי.איי פיור קפיטל שישקיעו בצירון בין 7 ל-14 מיליון ש”ח לפי שווי של 1.41 מ’ ש”ח, יחד עם כתב אופציה בחינם שיצורף לכל מניה, בשער מימוש 5 ש”ח.

בנוסף, ב-10.12.19 דיווחה צירון על הסכם החלפת מניות ומיזוג עם חברות טכנולוגיה בעלות פעילות הקשורה לחנויות מקוונות באמזון. הפעילות נשמעת מעניינת, אך איננו יודעים הרבה מעבר לכך.

כרגע צירון היא לא ניתנת להשקעה עבורי, אך זה לא אומר שאינה מעניינת. Pass אבל אמשיך לעקוב.

359. צמח המרמן – 327 מ’. עוסקת בייזום, פיתוח ובניית פרוייקטי נדל”ן. המנכ”ל מכר מניות בבורסה לפני כמה ימים.
הון עצמי של 226 מ’. הרווח בשנים האחרונות:

התוצאות לשנת 2019 מסתמנות כדומות לשנת 2018. סך הכל לא רע אבל גם לא טוב במיוחד – ובגלל שאנחנו באים עם סטנדרטים גבוהים –Pass.

360. צרפתי – שווי שוק 302 מ’. עוסקת בייזום ובניית פרויקטים של בנייה למגורים,משרדים, ומסחר. בתור תושב ראשל”צ תמיד נראה לי שצרפתי זו אמפריית נדל”ן אימתנית שכן לפחות בראשון הם חזקים מאוד. מסתבר שצרפתי לא כל כך גדולה, אבל דווקא אהבתי את הרעיון שאני יכול לראות את רוב הפרויקטים שלהם במרחק הליכה. ידעתי שלהיות ראשל”צי ישתלם בסופו של דבר.

אלה התוצאות בעשור האחרון:

מהמצגת למשקיעים

זה התסכול בחברות יזמיות/קבלניות – גם בשוק רותח אתה עלול לראות את הרווח דיי תקוע במקום. התוצאות ב-2018 דומות מאוד (ואפילו פחות טובות) משנת 2011. בקיצור, אני לא חושב שתהיה כאן בוננזה. Pass.

361. קאנומד – בשימור. שווי שוק 22 מ’. עוסקת בתחום הקנאביס הרפואי ומחזיקה ב”אורן השקעות”. בשימור, הפסדית וללא הכנסות. Pass.

362. קדימהסטם -שווי שוק 47.6 מ’. חברת ביוטכנולוגיה בשלב הקליני,המפתחת טיפול תאי למחלות ניוון שרירים סופנית (ALS) וסוכרת. הפסדית ועם הון עצמי שלילי. Pass.

363. קו מנחה – שווי שוק 129 מ’. עוסקת באספקת מידע ממוחשב בנושאי שוק ההון,משפטים,כספים, מיסוי ונדל”ן. קו מנחה מחזיקה ב:
קו מנחה דירוג אשראי בע”מ (70%), מכללת מגמות בע”מ (50%) י.ח.ב. שווקי הון גלובאליים בע”מ (50%), טרייד אייג’נט שירותי מסחר בע”מ (65%), קו מנחה בורסה גרף בע”מ (60%), טאבו ישיר (50%) חשבים 100%).
בספטמבר השלימה קו מנחה מכירה 49.8% מפעילות אתר ביזפורטל תמורת 4,371 מ’.
קו מנחה גם פרסמה תכנית רכישה עצמית ב-3 מיליון ש”ח.
על פי הערכת שווי לחברת חשבים שבשליטת קו מנחה (100%), חשבים שווה 66 מ’, אבל כמובן שאי אפשר לסמוך על הערכות השווי האלה יותר מדיי.
מזומן בסך של כ- 20 מ’ בסולו. רווח תפעולי שתקוע על 12 מ’ כבר שנים.
בלי צמיחה אני לא רואה איך אפשר להרוויח תשואה משמעותית על קו מנחה. Pass.

364. קווינקו – שווי שוק 243 מ’. מפעילה בתי מלון וקזינו ביוון ובקמבודיה – תחום מעניין ללא ספק.
המאזן של קווינקו כולל מזומן בסך 16.2 מ’ מול חוב בסך 30 מ’. ההון העצמי הוא 92 מ’ ש”ח.
ההכנסות של קווינקו עולות בשלוש השנים האחרונות דיי בעקביות, אך החלחול לרווח חלקי, אולי בגלל שינויי מטבע. קווינקו רוכשת רכוש קבוע בקצב גבוה משמעותית מהפחת.הרווח הנקי ב-2018 היה 6.7 מ’ והקצב השנה נמוך יותר.
PBS שמוחזקת ב-81 על ידי קווינקו מכרה לאחרונה את מניות קלאב הוטל לוטרקי לצד שלישי תמורת 15 מ’ אירו, כולל רווח לקווינקו של 5.5 מ’ אירו שיוכר כנראה בדוח השנתי. כמו כן מצפה קווינקו להכיר ברווח נוסף בסך 5.5 מ’ דולר בגין חלקה בשווי של אגסטיה- סה”כ 40 מ’ ש”ח.
בשורה התחתונה – קווינקו לא רווחית מספיק כדי להיות מעניינת להשקעה במחיר הזה. Pass.

365. קווליטאו – שווי שוק 90 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק ציוד בדיקה לתעשיית המוליכים למחצה. מבנה ההחזקות של החברה (שגם מסביר על הדרך את מיקודה הגאוגרפי):

חקרתי לפני מספר חודשים את קווליטאו ואף שוחחתי עם המנכ”ל. מסתבר שהקשר בין קווליטאו לישראל הוא רק הסטורי- כיום גם הלקוחות של קווליטאו וגם הייצור שלה הם בארה”ב או במזרח הרחוק. מה שיש להם בישראל זה רק מנכ”ל שיושב במשרד דיי בודד ורואי חשבון שמכינים את הדוחות.

התוצאות בשנים האחרונות:

בהסברים בדוח השנתי ל-2018 נטען שהירידה ב-2018 קשורה לעיכובים בהזמנות של כמה לקוחות, כך שההכרה בהן עוכבה גם כן. הסבר דומה הופיעה בדוח המחצית של 2019 (קווליטאו מדווחת פעמיים בשנה). האם זה הסבר מתקבל על הדעת? ובכן – ניתן לראות כי לפחות ההסבר מגובה בצבר ההזמנות שעלה מאוד לעומת התקופה המקבילה.

קווליטאו היא חברה איכותית מאוד (No pun intended), ואני אוהב כמעט את כל מה שאני רואה אצלה מלבד הוצאות ההנהלה הבכירה. אולי בגלל שאני ממוקד ישראל אני לא רגיל לשלם משכורות של ארה”ב? תשפטו בעצמכם:
בשנת 2018 קיבל המנכ”ל 256K דולר, נשיא החברה 475K דולר, סמנכלית הכספים 309K דולר, “מהנדס תוכנה בכיר” קיבל 246K דולר ו”מהנדס מכניקה בכיר” 249K דולר -וכל זה בחברה ששווה בסך הכל 25 מיליון דולר..
יש לקווליטאו 3 מ’ דולר במזומן ואין לה חוב, כך שקווליטאו אינה ממונפת כלל ובכל זאת – – מאפיין בולט של קווליטאו הוא מינוף תפעולי גבוה. אם למשל הרווח הגולמי עומד על 6 מ’ דולר, אז כולו הולך על מחקר ופיתוח (2 מ’ דולר) מכירה ושיווק (1 מ’) והנהלה וכלליות (3 מ’), אבל אם הרווח הגולמי עולה בכמה מיליונים – רובם יעברו ישירות לרווח הנקי.
לכן, בשנת 2017 למשל כשההכנסות היו 22 מ’ הרווח היה 4 מ’, אבל בשנת 2018 כשהן היו רק 18 מ’ הרווח היה רק מיליון.


כלומר, עם קצת אופטימיות (ואמונה בצבר ההזמנות שקפץ) אפשר לראות עתיד אופטימי לקווליטאו. עוברת שלב.

366. קומפיוגן – שווי שוק 1,214 מ’. דואלית. עוסקת במחקר,וגילוי תרופות ומוצרים דיאגנוסטיים ובשיתופי פעולה לפיתוחם למוצרים סופיים. הפסדית מאוד. Pass.

367. קופיקס גרופ – שווי שוק 98 מ’. לקופיקס יש שני מגזרי פעילות: 1. בתי הקפה ו2. מרכולים.
קופיקס היא חברה מעניינת מאוד רעיונית עבורי. השקעתי בה שעות של מחשבה כתרגול. ניסיתי תמיד לצפות מה יעלה בגורלה – החל מעידן ה-“הכל ב-5 שקלים” שהיה וחלף וכלה ב”סופר קופיקס”. הניתוח של קופיקס לא יכול להיות מספרי לגמרי אלא הוא חייב לכלול מרכיב איכותני או לפחות נרטיב איך הדברים יתקדמו מכאן.


רווח והפסד: שיעור הרוח הגולמי של קופיקס עלה בשנה האחרונה מ-26% ל-30%, בעיקר לאור מעבר להסכמי הסחר של רשת רמי לוי. ברבעון השלישי של 2019 קופיקס גם הציגה רווח תפעולי של 1 מ’, לעומת הפסד של 1.9 מ’ ברבעון המקביל.
מאזן: לקופיקס מזומנים בסך 24 מ’, עם 3 מ’ חוב. ההון העצמי של קופיקס הוא בסך הכל 41 מ’.

מבט איכותני על קופיקס:
בבתי הקפה קופיקס נקלעו למצב מוזר. קופיקס עדיין ידועים לרבים באוכלוסיה כ”אלה שמוכרים הכל ב-5 שקלים”. מי שרגיל למחירים האלה יתאכזב מאוד מביקור בקופיקס של היום. המחירים שונים לגמרי זה מזה. הם עדיין זולים, אבל ממש לא 5 שקלים. בעבר קופיקס מכרו כריכי טונה ב-5 שקלים שהיו דיי נוראיים. כיום הם מוכרים למשל כריך אנטיפסטי שלדעתי הוא טעים ואיכותי, ונמכר ב-15 שקלים.

אני בדיוק מסיים עכשיו תואר שני במנהל עסקים. בהפסקות בין השיעורים קופצים כמובן כולם לקנות כריך וקפה ויש לנו באזור המסחרי ניסוי נחמד – סניף של ארומה וסניף של קופיקס ממש אחד ליד השני. האוכלוסיה שלומדת איתי דיי איכותית אך גם מגוונת – מעתודאים בני 18 עד בנקאים בני 40.

אני יכול לומר שמתוך כל הקבוצה אני היחיד שקונה בקופיקס. סטודנטים וחיילים שבוכים שהם בקושי סוגרים את החודש קונים בלי לחשוב פעמיים קפה הפוך ב-14 ש”ח בארומה במקום ב-5 ש”ח שני מטר משם, או אייס קפה ב-16 ש”ח במקום ב-8 ש”ח.
[למעוניינים: זה התפריט בקופיקס. אני לא מוצא תפריט מקוון של ארומה אבל זה תפריט של ארקפה שנמצאים באותו טווח מחירים]

כששאלתי חברים למה הם לא קונים בקופיקס – נראה שהם פשוט לא חשבו על זה כאופציה. זה נראה להם “לא בשבילם”. כך הגענו למצב מוזר בו קופיקס מיצבו את עצמם כזולים ובעלי איכות נמוכה (מה שנקרא – אסטרטגיית Cost Leadership) כבר עם הקמתם, וכנראה שכל אדם עם סטנדרטים (שזה כנראה לא אני) שטעם את כריך הטונה שלהם לא יחזור לשם שוב ואפילו לא יגלה שכריך האנטיפסטי ב-15 שקל ממש טעים.

קופיקס פשוט הצליחו לבלבל את כולם.. הקהל האיכותי ויתר עליהם לחלוטין כשפגש את האיכות הירודה יחד עם כל עם ישראל בתורים לקופיקס לפני שלוש שנים והקהל חובב הדילים מופתע למצוא מוצרים שהם גם מעל לעשרה שקלים. היום יש להם אפילו כריך סלמון ב-22 ש”ח !
כל פעם שאני מחכה שם בתור אני שומע לקוחות מתבלבלים, שואלים “גם זה חמישה שקלים??” ומתאכזבים – ואי אפשר להאשים אותם. אני לא יודע אם זה מצב שאפשר לצאת ממנו. לחנך שוק מחדש לוקח הרבה מאוד זמן ואם רוצים שייקח פחות זמן – הרבה מאוד כסף. אני די פסימי לגבי רשת בתי הקפה.

בסופר קופיקס לעומת זאת המצב שונה. מי שלא היה ב”סופר קופיקס” – זו החוויה: אתה נכנס לסופר, הדלתות נפתחות. מימינך יש מעין “תא רכבת” של קופיקס (וואט?) במקביל, משמאלך, יש 3 עמדות של קופאיות.
גם המוצרים בחנות פחות מאפיינים סופר נורמלי ויותר פיצוציה או חנות נוחות ליד תחנת דלק – אין גבינות בשר או פירות וירקות אלא בעיקר כמות הזויה של מתוקים, מלוחים, עוגות ושאר מאנצ’יז.
לאחר שבחרת את החטאים שאתה רוצה לקנות אתה ניגש לעמדות הקופאיות אבל אין בהן אף אחד. ברגע שהעניינים התחילו לקרטע סופר קופיקס חתכו את הקופאיות והותירו רק את הקרון רכבת ממנו הם מוכרים קפה.
או אז, אתה מוצא את עצמך עומד מאחורי 5 הזויים שנכנסו ל”סופר” כדי לקנות קפה הפוך ממכין הקפה הכי איטי בעולם, שעל הדרך בספונטניות מחליטים שהם רוצים גם “מיץ גזר”. גם כשמגיע תורך אתה מרגיש בסרט מוזר – מגיש למוכר בבית קפה חלב וערימה של בייגלה כדי שהוא יעשה לך חשבון. החוויה כולה גרועה, לא מתאימה לקניות ולא מתאימה לקפה.
אז המצב הנוכחי דיי אבוד, לא? ובכן – יש תקווה משמעותית בתוכנית של קופיקס לעתיד.

קופיקס מתכוונים להפוך את הסופרים של קופיקס לסניפים של “רמי לוי בשכונה”. הייתי בסניף הניסיוני של רמי לוי בשכונה” בהרצליה ואני חושב שזה פשוט להיט. כמות מטורפת של אנשים, קופות שאשכרה מתפקדות , אין בית קפה בתוך קרון רכבת באמצע (מבריק!). פירות וירקות, בשר גבינות וכו’ וכו’. אשכרה אפשר לעשות שם קניות.
אני חושב שאם כל הסניפים של סופר קופיקס יהפכו לרמי לוי בשכונה – זה יעבוד. קופיקס תהפוך בעיקר להיות רמי לוי בשכונה. אפילו השם “רמי לוי” שווה כשלעצמו המון כסף בעסקי המזון.השאלה היא כמה זמן וכסף ייקח עד שהשינוי הזה יתממש. בינתיים אני עוקב אחר ההתקדמות. Pass.

368. קליל -שווי שוק 653 מ’. עוסקת בייצור פרופילים ומוצרי אלומיניום לענף הבנייה. המוצר של קליל הוא למעשה חלונות מעוצבים. קליל מושפעת מאוד מענף הבניה – הן בכמות והן באיכות. כלומר, לא רק הירידה בכמות הבניה פוגעת בה אלא גם המעבר למחיר למשתכן – שם, בניגוד לשוק הפרטי, הדגש הוא אך ורק על המחיר הנמוך ביותר, מה שפוגע בחברות כמו קליל.

לכן, התוצאות של קליל בשנים האחרונות נפגעות:

עד שלא יהיה שינוי משמעותי בעולם הבניה למגורים כמו סיום מחיר למשתכן – קליל תמשיך להיות שחקנית איכותית בשוק שלא מעריך איכות. Pass.

369 – קמהדע – שווי שוק 962 מ’. דואלית. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק תרופות בתחום הביו-פרמצבטיקה. צמיחה מרשימה בשנים האחרונות, תוך מעבר מהפסד של 13 מ’ דולר ב-2014 לרווח של 22 מ’ דולר ב-2018. קרן פימי נכנסה לאחרונה לאחזקה של 12% והיא כיום המחזיקה הגדולה ביותר.
על פניו קמהדע נראית מצוינת, עם צמיחה מרשימה ורווחיות שמאוד הופתעתי למצוא בחברת ביו – וכל זה בתמחור שנראה מצוין!
לצערי, הסתבל שהאינטואיציה שזה “טוב מכדי להיות נכון” התבררה כדי נכונה. קמהדע מסתמכת על מוצר אחד שנמכר ללקוח אחד – ההכנסות מאותו מוצר שנמכר לאותו לקוח מהווים 2/3 מההכנסות של קמהדע, כאשר צפוי לחול שינוי משמעותי בהתקשרות עם אותו “לקוח” בשנת 2021. למעשה, קשה מאוד לדעת מה תהיה ההשפעה של השינוי על הרווח של קמהדע מלבד העובדה שככל הנראה תהיה פגיעה משמעותית.
מכיוון שאני מלכתחילה לא חובב של התחום ואני לא אוהב את הסיכונים של מוצר אחד והשינוי הקרב – Pass.

370. קמטק – שווי שוק 1,466 מ’. דואלית. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מערכות לשיפור וייעול תעשיית המוליכים למחצה.תמחור על הצד היקר. גם אם יש צמיחה – אני לא סומך על צמיחה בתחום המוליכים למחצה יותר מדיי ובמכפיל 18 – Pass.

371. קמן קפיטל – שווי שוק 27 מ’. חברת מעטפת עם עסקת מיזוג שקשורה לקנאביס. לא מעניין –Pass.

372. קנאשור – שווי שוק 61 מ’. עוסקת בריבוי,גידול,עיבוד,הפצה ומו”פ של מוצרי קנאביס רפואי. יופי הגענו סוף סוף לקידומת “קנ”, אלה יהיו כמה פסים קלים. קנאשור – הפסדית וללא הכנסות. Pass.

373. קנביט – שווי שוק 215 מ’. עוסקת בגידול ושיווק קנאביס רפואי. הפסדית, ללא הכנסות. Pass.

374. קנון – שווי שוק 3,892 מ’. חברת השקעות זרה השולטת בחברת הספנות “צים”,חברת האנרגיה “או.פי.סי.אנרגיה” וחברה לייצור רכב בסין. לא כוס התה שלי, גם בהיקף, בהיותה חברה זרה ובתחומי הפעילות. Pass.

375. קנזון – שווי שוק 31 מ’. עוסקת במסחר אלקטרוני במוצרי קנאביס רפואי.הפסדית וללא הכנסות. Pass.

376. קסטרו – שווי שוק 350 מ’. עוסקת בעיצוב,ייצור ושיווק מוצרי הלבשה,אביזרי אופנה ומשקפיים. נסחרת ב-60% מההון העצמי. קסטרו עצמה דיי מקרטעת והציגה בשנת 2018 ירידה ניכרת במכירות בחנויות זהות


קסטרו השלימה ב-2018 את רכישת “קבוצת הודיס” שכוללת את: הודיס, טופ טן, קרולינה למקה, אורבניקה, טיקיטקה קוסמטיקה ואיי.סי.סי.אופנה. העסקה בוצעה בהחלפת מניות, ובהתחשב במצב מניית קסטרו מאז – נראה שהם עשו אחלה דיל. העסקה הושלמה לפי שער מניה של קסטרו – 10,250 אג’, כיום השער הוא 4,000 – What a steal!

לפי הערכת שווי שצורפה לדוח השנתי של 2018 נראה שהודיס דיי מקרטעת, עם צמיחה אפסית בהכנסות, טופ-טן דווקא מצליחה להציג צמיחה יפה, כולל בהכנסות מחנויות זהות . קרולינקה למקה גם כן מציגה ביצועים יפים, ואכן התחושה היא שהם “אכלו את השוק” של משקפי השמש.
אורבניקה מככבת , עם רווח גולמי שהכפיל את עצמו פי שישה מ-2015 ל-2018 ואיי.סי.סי (מי אלה?) גם כן צמחו בצורה סבירה בשנים האחרונות.

אז מה יש לנו בקסטרו היום? מזומנים ונכסים פיננסיים בסך 242 מ’ מול חוב בסך 304 מ’. מעבר להפסד משמעותי שלח 80 מיליון ב-9 החודשים הראשונים של 2019 אבל ההפסד הזה לגמרי לא תזרימי ונובע כמעט כולו מפחת והפחתות עצומים של 173 מיליון ש”ח.

בשורה התחתונה – בלי העסקה עם הודיס לא הייתי מסתכל על קסטרו המתכווצת, אך העסקה הוסיפה להם כמה מותגים לא רעים וגמישות מסוימת. זה ענף קשה ותחרותי אבל לחברות כמו הודיס, טופ טן וקרולינה למקה יש נישה שהן שולטות בה. צריך לזכור שהיות ואין לקסטרו חוב הם לא הולכים בדרכה של הוניגמן בזמן הקרוב. במחיר של היום – קסטרו עוברת שלב.

377. קסניה -שווי שוק 64.6 מ’. פועלת כחממה למיזמים עתירי טכנולוגיה. ספקולטיבי. Pass.

378. קפיטל פוינט – שווי שוק 50.2 מ’.  משקיעה בחברות ביומד ואחרות,שולטת ב”נקסט ג’ן”,ומשקיעה בקידוחי נפט וגז. ערבוב מוזר..
הון עצמי של 153 מ’ (!), מתוכם 62 מ’ בנכסים נזילים יחסית ועוד 114 מיליון בהשקעות. אין חוב. כמה גרועות ההשקעות של קפיטל פוינט יכולות להיות שהיא נסחרת מתחת לנכסים השוטפים?? אני רואה הפסדים אבל זה דיי צפוי בהתחשב בתחום הפעילות של החברות. בכל אופן בכזה תמחור סוג של אין ברירה אלא להתעמק. עוברת שלב.

379. קרדן אן.וי – שווי שוק 19 מ’. חברה זרה העוסקת בנדל”ן בסין ובתשתיות מים ע”י “תה”ל”. הון עצמי מינוס 500 מיליון. קרדן אן.וי כנראה בדרך החוצה מקיום. Pass.

380. קרדן נדל”ן – שווי שוק 392 מ’. עוסקת ביזום,בניה,מכירה והשכרת מבני מגורים,מסחר ותעשיה. הון עצמי 511 מ’ .יחסית זול לחברת נדל”ן, אבל אין צמיחה והתשואה קדימה לדעתי לא תהיה גבוהה מספיק עבורי (40% ומעלה לשנה). Pass.

381. קרדן ישראל – שווי שוק 253 מ’. שולטת ב”קרדן נדל”ן”,מחזיקה ב”קרדן אן.וי” ומשקיעה בחברות תקשורת וטכנולוגיה. היות והיא בסך הכל מורכבת משתי מניות שהן Pass – גם קרדן ישראל היא Pass.

382. קרור – שווי שוק 1,210 מ’. עוסקת ביצור ושיווק משקאות קלים ומים מינרלים-“יפאורה”; ייצור ושיווק צ’יפס קפוא ע”י “תפוגן”,נדל”ן והיי-טק. מזומן בסך 508 מ’ במאזן, ללא חוב. רווח מיוחס לבעלי המניות של בערך 90 מ’ בשנה. מכפיל 8 בנטרול מזומן. נראית כמו השקעה לא רעה, אך בגלל שקרור לא צומחת התשואה עליה לא תגיע לרף שלי. Pass.

383. קשרי תעופה – שווי שוק 84 מ’. עוסקת בהפעלת טיסות שכר יוצאות ונכנסות,ובשיווק חבילות תיור ושירותי תיירות. על פי הערכת השווי לפגסוס שצורפה לדוח 2018, חלקה של קשרי תעופה בפגסוס שווים כ-115 מ’ ש”ח.

תחום התיירות ככלל הוא תחום פורח בישראל:

בדוחות של קשרי תעופה בשנים האחרונות אנו רואים עליה בהכנסות שבאופן אבסורדי באים יחד עם ירידה ברווח:

20 מ’ דולר במזומנים מול אשראי בגובה דומה. רווח ב-9 חודשים של 3 מיליון דולר, אולי 4 אם ננטרל חלק מהפחת, אז נניח קצב שנתי של בערך 4 מיליון דולר (הרבעון הרביעי הוא החלש ביותר). מכפיל של בערך 6 בענף צומח, אך הבעיה בענף התיירות היא שכל מה שאכפת לכולם זה רק מחיר מחיר מחיר, עם כל אתרי ההשוואות החדשים שקמים כל יום (וגוגל שנכנסת לתחום) נותר פחות ופחות מקום למתווכים. קשרי תעופה צריכים לרוץ מהר ולהגדיל הכנסות כדי להישאר במקום מבחינת רווחיות.

מצב מאוד גבולי אני חייב להודות אבל בגלל תחושה אישית שלי – Pass.

385. רבד – שווי שוק 205 מ’. עוסקת בנדל”ן מניב במערב אירופה ובישראל,בהפעלת בתי אבות באנגליה ובנדל”ן יזמי בישראל. צמיחה נאה ועקבית בתחום בתי האבות באנגליה בשנים האחרונות. בשנת 2018 הרווח התפעולי בתחום זה עמד על 17 מ׳. עוד כ-20 מ׳ NOI מתחום הנדלן המניב ועוד כמה גרושים רווח תפעולי מנדל״ן יזמי.
הון עצמי של 282 מ׳. חטפו השנה חזק משערוכי שער אבל זה לא מטריד אותי. התאוששות בבריטניה בטח תועיל להם מאוד.
נראית לי כמו אחלה השקעה, ויש סיכוי לתשואה גבוהה. עוברת שלב.

386. רבוע נדל”ן – שווי שוק 2,409 מ’. עוסקת בנדל”ן מניב לסופרמרקטים ובבנייה למגורים. הון עצמי של 2 מיליארד שכבר משוערך לפי שיעור היוון (Cap-Rate) של 7.2% שהוא על הצד הסביר – כלומר אני לא מצפה לאיזה שערוך גבוה מדיי מעלה. צמחה ב-38% ב-NOI במצטבר בארבע שנים שזה לא להיט בסטנדרטים שלי. לא רואה תשואה גבוהה במיוחד קדימה. Pass.

387. רבל – שווי שוק 823 מ’. עוסקת בפיתוח וייצור מערכות אוורור ומכלולים מפלסטיק לתעשיית הרכב. נשלטת על ידי קיבוץ רבבים (43%). מזומנים בסך 315 מ מול חוב של 561 מליון עליה במכירות בשנים האחרונות. צמיחה יפה בהכנסות:

אך הצמיחה פחות מובהקת ברווח הנקי ובאביטדה:

צבר הזמנות חזק:

שני בעלי המניות העיקריים, קיבוץ רביבים וווינסלו מוכרים מניות לאחרונה. לא אידיאלי.

חוב בניכוי מזומן של 290 מ’ ש”ח. כאן יש עניין מעניין – במבט תמים ה- EBITDA בקצב שנתי של 175 מ’ מול שווי חברה (Enterprise Value) של 1,113 מ’. הבעיה היא כזו – הסתכלתי על הדוחות השנתיים בשנים האחרונות ואני רואה שהרבעון הרביעי היה באופן שיטתי הכי גרוע והפסדי מאוד. לכן קשה לומר מה הקצב השנתי האמיתי של הרווח. אולי אחרי הדוח השנתי הדפוס הזה יישבר אבל המצב כרגע לאור מכירת מניות של בעלי השליטה (כולל קיבוץ, שלא נוטה לעשות “סיבובים” בשוק ההון) – Pass.

388. רדהיל – שווי שוק 786 מ’. דואלית. עוסקת בפיתוח ומסחור תרופות בשלבי פיתוח קלינים מתקדמים לטיפול במחלות דרכי העיכול. הודיעה על גריעה ממדדים בישראל החל מפברואר 2020. ניפרד לשלם ונאחל בהצלחה. Pass.

389. רובוגרופ – שווי שוק 60 מ’. עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מערכות הדרכה ע”י רובוטים ולימוד מרחוק. שווי מזומנים 1.2 מ דולר מול חוב 1.8 מליון דולר חברה בהפסד עקבי וגדל. Pass.

390. רוטשטיין – שווי שוק 327 מ’. עוסקת בבניה,ומחזיקה נכסי מקרקעין מניבים. נסחרים במכפיל הון 3 שזה לכאורה מאוד גבוה. ניסיתי להבין למה עד שהגעתי לעמ’ 14 במצגת המשקיעים מדצמבר 2019. הצפי של רוטשטיין הוא לרווח גולמי של 780 מיליון מפרויקטים בתכנון ועתודות קרקע. לא ברור מתי והאם הרווח הגולמי הזה יתממש .

בעלת השליטה “אבני שוהם” קיבלה בשנת 2018 תגמול של 5.4 מיליון ש”ח בגין “שירותי מנכ”ל. במקביל בעלת השליטה מכרה כמה מאות אלפי מניות לפני מספר ימים. גבולי אבל Pass.

391. ריט 1 – שווי שוק 3,685 מ’. קרן השקעות במקרקעין (REIT) המחזיקה ומנהלת נדל”ן מניב. נסחרת 50% מעל ההון העצמי ומחלקת את רוב הרווח (שלא משערוכים) כדיבידנד. התשואה קדימה לא תהיה גבוהה. Pass.

392. רימוני -שווי שוק 326 מ’. עוסקת בייצור ומכירת מוצרי פלסטיק מדויקים,ותבניות להזרקת פלסטיק. נשלטת על ידי משפחת רימוני. צמיחה מרשימה בהכנסות בשנים האחרונות – חלק מזה קשור לרכישות. שבוצעו. זה חילחל גם לרווח הגולמי שעלה מאוד אבל נעצר ברווח התפעולי שעלה הרבה פחות בגלל עליה בהוצאות ההנהלה והכלליות. ניתן לנחש שייקח זמן לבצע מיזוג מלא ולייעל את החברה הממוזגת.
אז זה מה שהייתי חושב אם הייתי רואה רק את הדוח השנתי לשנת 2018, אבל לצערנו דוח רבעון שלישי לשנת 2019 מאכזב. ירידה בהכנסות וברווח. בתמחור הזה לא נראה תשואה משביעת רצון ברימוני. Pass.

393. רם און – שווי שוק 134 מ’. מחזיקה ב”פולירם” העוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק חומרי גלם לתעשיית הפלסטיק.רווח נקי ב-2018 של 15.8 מ’ ולא ממש רואים צמיחה בשנים האחרונות. השנה רם-און אפילו עברה להפסד. Pass.

394. רמי לוי – שווי שוק 2,733 מ’. מפעילה רשת מרכולים ברחבי הארץ ושולטת ב”קופיקס”. רוח התקופה בשוק ההון היא אהבה מטורפת לשוק המזון, וחברות מזון נסחרות במכפילים של סביב 23. כל זה בתחום שאינו צומח, בתחרות מוטרפת מהסוג הגרוע ביותר – תחרות על מחיר, ועם לחצים מצד הצרכן, מצד הרגולטור ומצד הספקים החזקים. אף אחד לא ייתן לך להרוויח יותר מדיי. אבל היי, מי אני שאתווכח עם השוק? אני רק יכול לעשות דבר אחד – Pass.

395. רני צים – שווי שוק 354 מ’. עוסקת בייזום,הקמה וניהול מרכזים מסחריים. מתמקד במגזר הערבי בו קיימות הזדמנויות רבות. רני צים נשלטת על ידי.. רני צים(!) אדם מרשים מאוד. כדי שאני לא אעביר תותח כמו רני התמחור צריך להיות באמת שערורייתי, וזה לא המצב. הביצועים של החברה משקפים את הכישורים של בעל השליטה. עוברת שלב.

[עדכון: כתבתי פוסט נפרד על רני צים ]

396. רפק – שווי שוק 222 מ’. עוסקת בהקמת תחנות לייצור חשמל,סחר,ייצוג וייעוץ ושולטת ב”אלמור”. הון עצמי של 230 מ’ (תודה לאסא על התיקון). כתבתי על רפק בפברואר. הנתח של רפק באלמור שווה לפחות 106 מ’ לפי שווי שוק (לא כולל “שווי שליטה”). כשכתבתי על רפק היא עוד הייתה בשלבי בניה של תחנת הכח שהייתה צפויה להיות מושלמת ברבעון השני של 2019. גודל הפרויקט יחסית לגודל החברה הרתיע אותי.
אז יש לרפק את אלמור ששווה 106 מ’, תחום הסחר ותחום היעוץ שמרוויחים 7 מיליון תפעולי בשנה – נניח שווי מייצג 70 מ’. בנוסף, ארבעה מיזמים סולאריים שמניבים לרפק תזרים של 2 מיליון בשנה – נניח שווי 20 מ’.

כאן אנו מגיעים לתחום הפעילות המעניין ביותר של רפק – תחנות הכוח של רפק אנרגיה (המוחזקת ב-50% על ידי רפק) : רמת גבריאל ואלון תבור המוחזקות ב-82.2% על ידי רפק אנרגיה. קצת פרטים על התחנות הצפוניות:

זה כבר מספיק כדי לסקרן אותי, אבל יש אלמנט נוסף מעניין: הרפורמה בחברת החשמל. הרפורמה מחייבת את חברת החשמל למכור 5 תחנות כוח: רלון תבור, רמת חובב, רידינג, חגית ואשכול, עד סוף שנף 2023. עד כה נמכרה תחנה אחת, אלון תבור, ורפק שותפה ב-31% בקבוצה שהוקמה לרכישת אלון תבור.

כמה נתונים על ההצעה הזוכה:

נתון נוסף שחשוב לזכור הוא שכל החובות בהיקף של מאות מיליונים שנלקחו לצורך פרויקטי החשמל השונים של רפק הן בחוב Non- Recourse. בקיצור יש לנו כאן מצב, כמו שאני אוהב, של השקעה סולידית עם סיכוי לעשות תשואה יפה מאוד. עוברת שלב.

397. רקח – שווי שוק 229 מ’. עוסקת בייצור ושיווק תרופות,מוצרי קוסמטיקה ותוספי מזון, וכן בעלת זכיון להפצת מוצרי מפעל הפיס. ההכנסות תקועות במקום כבר שלוש שנים ובכל זאת רקח מצליחה להעלות את הרווח בזכות התייעלות. הבעיה בהתייעלות היא שלעתים קרובות היא משפרת את הרווח לטווח קצר אך פוגעת ברווח לטווח ארוך – קודם כל חותכים במחקר ופיתוח, פרסום וכו’.
בעיה נוספת בהתייעלות היא שהיא חד-פעמית, לא ניתן לצפות לצמיחה עקבית בחברה שמתייעלת ומשכך לא ניתן לצפות לתשואה משביעת רצון. Pass.

398. שגריר– שווי שוק 98 מ’. גם על שגריר כתבתי מספר פעמים בעבר, ואני אף אפנה לכתיבה עדכנית יותר של עמית שמיר שמסכמת יפה את המצב. בקצרה: יש לנו את עסק הליבה של שגריר שהוא המעצמה הישראלית בתחום הגרירה. זה עסק יציב מאוד שצומח בעקביות. המנכ״ל החדש גם שם לו למטרה לייעל את עסק הגרירה (התגמול שלו מבוסס על עסק זה בלבד ולא על תוצאות שגריר המאוחדות עם קאר2גו) והמאמצים שלו כבר מניבים פירות, כולל הפיכת עולם הגרירה להרבה יותר דיגיטלי ומקוון. עסק הליבה שווה לדעתי לפחות 150-200 מ׳, ועוד נתון להתייעלויות.
או אז אנחנו מגיעים לברוך הגדול – קאר2גו. חברה עם חלומות גדולים ובינתיים יקרים. אני חושב שקאר2גו יסתדר לכאן או לכאן – התמריצים של בעל השליטה (די.בי.אס.איי) מתואמים לבעלי המניות והסיכון היחיד למעשה הוא שבעל השליטה ״יתאבד״ על איזה חלום מנותק מהמציאות, וזה לא מתאים לטרק רקורד שלהם (על אף שזה לא אומר שזה בלתי אפשרי). בכל אופן יש סיכוי לתשואה יפה מאוד עם סיכוי להכפלה ומעלה תוך שנה שנתיים, ודאונסייד נמוך. התשובה לשאלה המתבקשת – מדוע היא לא בתיק שלי – היא שאני מאמין (ואולי זה קצת ניחוש) שייקח זמן רב לשוק לקלוט מה קורה בשגריר, אך אני מכיר בכך שיכול להיות שאני עושה טעות. ככה זה כשבוחרים אסטרטגית להתמקד ב-4 מניות – תמיד ״החברה החמישית״ היא גם מעולה, אבל לא מספיקה (ויש לי כמה ״חברות חמישיות״ כאלה).בכל אופן עוברת שלב.

399. שוהם ביזנס – שווי שוק 214 מ’. עוסקת במתן הלוואות,מתן שירותי מטבע ונכיון המחאות. זוכה בפרס “חביבת הבלוג” לשנת המס 2019. אני יכול לדבר על שוהם שעות ברצף (תשאלו את אשתי), והדרכים בהם בחנתי אותה הן כה רבות שבאמת קצרה היריעה.
לפי הגדלת המסגרת האחרונה מבנק לאומי אני רואה תיק אשראי של סביבות 350 בסוף שנת 2019, שילך ויגדל בקצב של 40% בשנה במשך שנים קדימה.
עד סוף 2020 קצב הרווח של שוהם יהיה לפחות 10 מיליון ברבעון, והיא תשמור על קצב גידול גבוה מאוד (40-50% בשנה) גם שנים לאחר מכן. דרך נוספת להסתכל על זה (שוב, יש אינסוף) – קחו את אס.אר אקורד, רק שנתיים אחורה.
אייל כתב לאחרונה פוסט יפה על איך מתמחרים חברת אשראי חוץ בנקאי לפי מכפיל תיק. זה ניתוח יפה, אך שימו לב שהוא לא כולל צמיחה במודל (באופן מודע). כלומר, הדרך הנכונה אקדמית תהיה לקחת את תיק האשראי הסופי ולהוון אותו אחורה להיום. אז כמה תיק האשראי הסופי של שוהם? אני מוכן להמר שהוא יימדד במיליארדים, וכך גם השווי שהוא ישקף לשוהם. לתת תחזית כזו עכשיו נראה מצחיק, אבל כך גם היה נראה מצחיק כששוהם הייתה ב-50 מיליון וכתבתי במפורש שהיא תכפיל את עצמה פי עשרה תוך שנים בודדות. למדתי הרבה על הענף והעסק מאז, אך לא שיניתי את דעתי. עוברת שלב.

400. שופרסל – שווי שוק 5,315 מ’. עוסקת במכירה קמעונאית של מזון ומוצרי צריכה ברשתות “שופר-סל” ועוסקת בנדל”ן מניב. מכפיל 26, לא יאומן. ראו מה שהיה לי להגיד על רמי לוי לעיל. Pass.

401. שטראוס – שווי שוק 12,841 מ’. עוסקת ביצור ושווק מוצרי מזון:קפה,ממתקים,שוקולד,חטיפים, מוצרי מאפה,מוצרי חלב וסלטים מוכנים.מכפיל 22.. מזון זה ההייטק החדש או משהו? Pass.

402. שיח מדיקל – שווי שוק 276 מ’. עוסקת בגידול, ריבוי,ייצור ושיווק מוצרי קנאביס רפואי. שווי שוק 248 מ׳. חסרת הכנסות והפסדית. Pass.

403. שיכון ובינוי – שווי שוק 6,027 מ’. עוסקת בתשתיות,בנייה,יזמות נדל”ן וזכיינות פרוייקטים בארץ ובחו”ל,אנרגיה מתחדשת ומים. אני יודע שצחי אברהם השקיע בשיכון ובינוי לפני זמן לא רב והרוויח יפה. בשבילי שיכון ובינוי היא מפלצת מורכבת מדי. Pass.

404. שירותי בנק אוטומטיים -שווי שוק 355 מ’. עוסקת בהפעלת מערכות סליקה וחיוב של כרטיסי אשראי.שירותי בנק אוטומטיים היא חברת הסליקה הלאומית היחידה בישראל. עליה ממוצעת של 10% בהכנסות בכל שנה בשנים האחרונות.
שב״א גובה תשלום חודשי קבוע על כל מסוף בבית עסק שמחובר לחברה. כמות המסופים גדלה ב-4.7% בשנה בשנים האחרונות, מה שאומר ששאר הצמיחה מגיעה מהעלאת תעריפים.
מדיניות חלוקת דיבידנד של 50% מהרווח.
רווח נקי בסך 14.5 מ׳ בשנת 2018, נמוך יותר משנת 2017 על אף צמיחה בהכנסות. מאכזב משהו בחברה בה הייתי מצפה שהכנסות נוספות ילכו לשורה התחתונה.
128 מ׳ ש״ח בנכסים נזילים, כולל תיק השקעות גדול בסך 97 מ׳ ורווח נקי בקצב של בערך 31.6 מ׳ השנה – שיפור יפה משנה שעברה. כלומר, מקבלים את העסק עצמו במכפיל 6.5 בעסק שצומח. באמת לא רע- הבעיה היא שיש כאן סיכון טכנולוגי ממשי עם כל האפל פיי וכו׳. גם הרגולטור עלול לעשות להם צרות – הם ממש מונופול בתחום. מסיבות אלה לא ניתן לקנות פוזיציה משמעותית בשב״א ולכן – Pass.

405. שלאג – שווי שוק 344 מ’. עוסקת בייצור בדים לא-ארוגים שזה במיליים אחרות – הבד של מגבונים. אני באמת לא מבין למה צריך כמה חברות ציבוריות שעוסקות בתחום המשעמם הזה. הכנסות מתכווצות בעקביות בשלוש השנים האחרונות, וירידה ברווח הגולמי בהתאם. תחום גנרי, תחרותי ולא צומח. Pass.

406. שמן נפט וגז –שווי שוק 2 מ’. חברת מעטפת. Pass.

407. שמן תעשיות – שווי שוק 116 מ’. עוסקת בייצור ושיווק של שמנים. יושבת על רכוש קבוע דיי יקר:

מנגד, אשראי בסך 100 מ’. מחזור מכירות תקוע במקום ואפילו מעבר להפסד ברבעון השלישי של 2019. Pass.

408. שניב – שווי שוק 275 מ’. עוסקת בייצור מוצרי נייר,ניקוי,טואלטיקה,קוסמטיקה ומוצרים לרכב ולתעשיה. את שניב אני מכיר לא רע, ולא רק שכתבתי עליה אלא היא גם נמצאה בתיק שלי בתחילת הרבעון. כבר אני יכול להגיד לכם שהיא כבר לא שם (ואת התיק ״מותר לי״ לעדכן רק פעם ברבעון לצערי).
הסיבה לכך היא שנראה לי שהייתי אופטימי מדיי לגבי הצמיחה של שניב. שניב במחיר טוב, והיא תצמח אבל לא בקצב שאני מצפה עבור מניה בתיק. קצת משעשע עבור מניה בתיק הוירטואלי אבל Pass.

409. שנפ – שווי שוק 131 מ’. עוסקת בייצור,יבוא ושיווק מצברים לרכב ומחזיקה מחצית מחברות העוסקת בייבוא ושיווק צמיגים ואביזרי רכב.

עד שנת 2012 תחום הפעילות היחיד היה המצברים. כיום תחומי הפעילות של שנפ הם מצברים, צמיגים ואיבזור. מצברים הפסיד 13 מ’ בשנת 2018, צמיגים הרוויח 21 מ’ ואיבזור הרוויח 11.8 מ’, כך שהמעבר ממצברים לתחומים האחרים בהחלט נראה נכון.
שנפ העבירה את תחום המצברים רה-ארגון וכיום היא לא מייצרת מצברים כלל אלא מייבאת, משווקת ומפיצה בלבד. כנראה שבייצור הם לא יכלו להתחרות בייצור הסיני. נשמע כמו רעיון טוב, הבעיה היא שבשנה הנוכחית אנו רואים שדווקא תחום האבזור והצמיגים מקרטעים (ההסבר מדבר על ירידה במסירות כלי רכב או משהו, לא שוכנעתי). בכל אופן שנפ עברה להפסד תפעולי של 17 מ’ ברבעון השלישי של 2019. לא הרפתקה שאני מעוניין להיכנס אליה. Pass.

410. שפיר הנדסה – שווי שוק 7,439 מ’. עוסקת בייצור ואספקת חומרי גלם לבנייה,תשתיות,זכיינות, וייזום בנייה למגורים. רווח תפעולי של בערך 400 מ’ בשנה בארבע השנים האחרונות. חוב נטו של בערך 3.5 מיליארד. כלומר, מכפיל EV/EBITDA של סביבות 20-25. מטורף! Pass.

411. שפע ימים – שווי שוק 13.1 מ’. עוסקת בחיפוש אבנים יקרות המתבססת על טענות ל”נבואה של הרבי מלובביץ“. פועלת משנת 1999 בתחום הפעילות ההזוי הזה, אבל הון עצמי 32 מ׳. האם יש כאן מציאה? ובכל מסתבר שהנכס העיקרי של שפע ימים שרשום ב-59 מ’ במאזן הוא “נכסי חיפוש והערכה של אבנים יקרות”… שטות מוחלטת. Pass.

412. תאת טכנולוגיות – שווי שוק 160 מ’. דואלית. עוסקת בייצור ושיווק מערכות לתחומים הצבאי והתעופתי, מחליפי חום ומערכות קירור. הכנסות לא צומחות ואפילו מתכווצות. עברה להפסד בשנת 2018 וחזרה לרווחיות קלה השנה. עדיין אין כאן סיפור צמיחה ברור. Pass.

413. תדאה – שווי שוק 79 מ’. מחזיקה בחברה העוסקת ביבוא,יצור ושיווק מוצרים לבנייה, ובחברות אלקטרוניקה ומחשבים. עודף חוב על המזומן בסך 20 מ’. הפסדית תפעולית החל מ-2017, בלי שיפור ברור. Pass.

414. תדיר גן שווי שוק 51 מ’. עוסקת בייצור ושיווק מכלולים מאלומיניום,בעיקר לתעשיית הרכב, ומוצרים מסגסוגת אבץ ומגנזיום. הכנסות מתכווצות והפסדית. Pass.

415. תדיראן הולדינגס – שווי שוק 1,228 מ’. עוסקת בייבוא,ייצור ושיווק מערכות מיזוג אוויר. [עדכון 6.1.20- פספסתי כתיבת מסקנה, תודה לאילן רוזנברג] תדיראן, יחד עם אלקטרה, הן דואופול מיזוג האוויר של ישראל. היה לי לפני מספר שנים סיבוב מוצלח בתדיראן ואני יודע מהדוחות וממקורות שטח שאלקטרה מקרטעים. בכל זאת אם אנחנו מסתכלים על התוצאות מ-2016 עד 2018 אנחנו רואים קיפאון בהכנסות וברווח.
בלי סיפור צמיחה ברור ומגובה במספרים, ובמכפיל 20, למרות הדברים הטובים שאני שומע תדיראן לא מספיק זולה. Pass.

416. תיא השקעות – שווי שוק 160 מ’. עוסקת בהפקת שידורי טלביזיה ומתן שירותים בתחום המדיה. כתבתי על תיא בעבר, ובסופו של דבר התאכזבתי- התברר בפרסום מאוחר יותר של תיא שתשלום המס בגין הנדל״ן השווה עליו יושבת תיא יהיה אף גבוה משציפיתי, והצמיחה בפעילות עצמה נמוכה יחסית. לא מצפה לתשואה משביעת רצון בתיא. Pass.

417. תיגבור -שווי שוק 118 מ’. עוסקת בשירותי כח-אדם וסיעוד ושירותי שמירה ואבטחה. עליה בהכנסות אבל הרווח תקוע במקום על סביבות 9-10 מ׳ כבר שנים. השנה אנו רואים שיפור קל אבל לאור ההיסטוריה אני לא סומך על השיפור הזה בינתיים, בנוסף לחוב בסך 110 מ׳. Pass.

418. תמר פטרוליום – 714 מ’.  מחזיקה 16.75% משדות הגז “תמר” ו”דלית”. על פי עמוד 7 במסמך הזה של ישראמקו נגב, נראה שחלקה של ישראמקו בתמר שעומד על 28.75% – 71% מעל חלקה של תמר – שווה אפילו בשיעור היוון תזרים של 20%, 3 מיליארד ש”ח, מה שמשקף לחלקה של תמר שווי של 1.8 מיליארד. לתמר פטרוליום יש חוב של כמעט מיליארד דולר, מה שאומר ששווי השוק כיום משקף שיעור היוון של התזרים בסביבות 10%.

רווח נקי בקצב של בערך 350 מיליון ש”ח בשנה, שרובו מחולק כדיבידנד, השאלה עד כמה ההכנסות העתידיות נעולות או חשופות למשא ומתן מחדש. בכל אופן נראה שבעלי האגח לא סומכים מאוד על התזרים העתידי, והאג”ח נסחר בתשואה של מעל 7% צמוד למדד. זו השקעה מפתה, אבל אני לא אוהב את המינוף והתלות בלקוחות בודדים (גם אם הם ענקים כמו חברת החשמל או מצריים). Pass.

419. תעוזה – שווי שוק 49 מ’. קרן להשקעות במחקר ופתוח העוסקת בהשקעה בחברות עתירות ידע. אחת ממחזיקות המניות העיקריות קונה מניות בבורסה. לאחרונה מכרה תעוזה את חברת ADT תמורת 5.9 מ’ דולר שהתקבלו במזומן. הון עצמי של 80 מ’ ש”ח.
לתעוזה אין חוב והיא צפויה לקבל 11.3 מ’ דולר בזמן הקרוב בגין מימוש אחזקות. דמי הניהול עומדים על כמיליון ש”ח בשנה פלוס דמי הצלחה. למרות שני ה”אקזיטים” האחרונים, תעוזה הפסדית באופן עקבי בשנים האחרונות בקצב של 2 מיליון דולר בשנה. Pass.

420. תפרון – שווי שוק 42.5 מ’. עוסקת בעיצוב,ייצור ושיווק מוצרי הלבשה תחתונה ובגדי ספורט. שני תחומים – ייצור עבור מותגים אחרים (תחום המותגים) ותחום הקמעונאות. תחום המותגים הפסדי ואף הפסדי מאוד בשנים האחרונות באופן עקבי. בשנת 2018 הפסידה תפרון 4.8 מ׳ דולר רק בתחום זה. תחום הקמעונאות לעומת זאת פורח בשנים האחרונות והרוויח בשנת 2018 6.6 מ׳ דולר, אך יש לשים לב שלמעשה רוב ההכנסות בתחום זה מגיעות מלקוח אחד – וול מארט.
חוב נטו 100 מיליון ש״ח, מה שאומר שמבנה ההון מורכב בעיקר מחוב.
עברה להפסד השנה, אני מניח שזה קשור לענייני דולר/שקל – הרי תפרון יצואנית. אם המצב יתהפך בדולר/שקל יכול להיות שמשקיעים בתפרון יעשו פי כמה על הכסף, בטח אם תחום המותגים קצת יסתדר (או לחילופין, ייסגר). בכל זאת – זו השקעה בסיכון גבוה. החכמה היא להכפיל את הכסף בסיכון נמוך. Pass.

421. אנלייבקס – שווי שוק 346 מ’. דואלית. עוסקת בפיתוח תרופות להשבת האיזון למערכת החיסונית. הפסדית ועם הון עצמי דק. Pass.

422. אנרג’יאן-שווי שוק 7,295 מ’. חברה זרה העוסקת בחיפושי נפט וגז ברחבי העולם ורכשה את מאגרי “תנין” וכריש”. לא אוהב חברות זרות, במיוחד לא ענקיות ובקושי רווחיות. Pass.

423. יוחננוף – שווי שוק 2,200 מ’. מפעילה רשת מרכולים ברחבי הארץ. הפעם לא בדיוק פספוס אלא ההנפקה הושלמה תוך כדי המעבר. כמו שאר קמעונאיות המזון (שופרסל, רמי לוי וכו’) נסחרת במכפיל 25. תהרגו אותי אני לא מבין מה הקטע. Pass.

424. פריון – שווי שוק 550 מ’. דואלית. חברת אינטרנט המספקת פתרונות טכנולוגיים וכלים שיווקיים למפתחי אפליקציות ומפרסמים בדסקטופ,מובייל ורשתות חברתיות.
ירידה בהכנסות אך עליה ברווח המתואם, מזומן נטו של בערך 30 מ’ דולר. לפי הקצב הנוכחי הרווח הוא 35 מ’ ש”ח שנתי. מה שאומר שאנחנו מקבלים את העסק נטו ממזומן במכפיל 12. לא זול, בטח לא לעסק בתחום בעייתי כמו פרסום באינטרנט. החברות האלה נופלות כמו זבובים על כל שינוי במדיניות פרסום של ענקיות האינטרנט והייתי חושש לשים כאן כסף. Pass.
[תיקון: גלעד רוזבן האיר את עיניי שיש בפריון משחקי פחת והמכפיל המשקף הוא כנראה יותר בכיוון 6. זה לא משנה את המסקנה לאור הסיכון הגבוה]

425. רותם אנרגיה – שווי שוק 38 מ’. שותפות מוגבלת העוסקת בחיפוש והפקת נפט מפצלי שמן בנגב. קודם כל המבנה של שותפות לא מוצא חן בעיניי. למי שלא מכיר שותפות מוגבלת היא מבנה לא דמוקרטית. לשותפים המוגבלים אין שום כוח בעוד לשותף הכללי יש את כל הכוח (ואגב, האחריות שלו לא מוגבלת מה שיוצא עיוות באינטרסים). גם המיסוי בשותפות מוגבלת הוא פרסונלי שזה בעייתי. בנוסף רותם הפסדית אז בכלל. Pass.

[עדכון 31.12.19:]

426. אלטשולר גמל – שווי שוק 2,022 מ’. עוסקת בניהול קופות גמל וקרנות פנסיה. חברה צעירה במחוזתינו ועוד נכנסה בהצעת מכר מה שאני לא מאוד אוהב. אני רואה צמיחה אדירה ומכפיל של סביבות 14. הצמיחה כל כך קיצונית שזה שווה מבט לעומק. עוברת שלב.

[עדכון 2.1.20:]

427. קרסו מוטורס – שווי שוק 1,258 מ. עוסקת בייבוא ומכירת מכוניות “רנו” ו”ניסאן”,מתן שירותי מוסך,ליסינג והשכרת כלי רכב. רכשה לאחרונה את קל-אוטו. עליה קלה בהכנסות בארבע השנים האחרונות במקביל לירידה ברווח.
נראה שהרווח השנה ישים את קרסו מתחת למכפיל 10, הבעיה היא ששוק הרכב חשוף מאוד להפרעות ובאופן אישי אני לא אוהב את רנו. אמי קנתה מהם רכב חדש לאחרונה והוא פשוט כמה רמות מאחורי היונדאי שקניתי דיי במקביל וכמעט באותו מחיר (וגם היא חושבת כך). לא מוצא כאן עניין. Pass.

[עדכון 3.1.20:]

428. קבוצת ברן -שווי שוק 58.5 מ’.  עוסקת במתן שרותי הנדסה,ניהול פרויקטים,תשתיות לתקשורת בישראל ובחו”ל. במבט בתוצאות בשנים האחרונות קשה למצוא נרטיב של צמיחה כלשהי:

עם זאת, אני רואה בולטת לי כמות המזומן (על אף שיש חוב), הוצאות עתק שפוטנציאלית לא משקפות את המצב האמיתי (פחת , פגיעה משערי מט”ח) והעובדה שברן רווחית גם עם כל זה. מעניין מאוד וצריך להיכנס פה לעומק. תודה לירון שהפנה את תשומת ליבי לפספוס של ברן! עוברת שלב.

[עריכה

429. פטרוטקס שותפות מוגבלת- שווי שוק 15.8 מ’.   השותפות מפיקה ומוכרת גז טבעי וªפט בארה”ב ובישראל, כאשר מרבית פעילותה מבוססת על מכירת גז טבעי במדינות טקסס ומיסיסיפי. הבחינה של שותפות מוגבלת קצת בעייתית כי הכדאיות היא למעשה אינדיבידואלית – השאלה אם תמוסו באחוזים בודדים או בכמעט 50% תלויה במצבו האישי של כל משקיע.
לפטרוטקס הון עצמי של 37 מיליון, מתוכם 27.2 מיליון במזומן ופקדונות(חלקו מוגבל בשימוש), אך מול המזומן יש לנו חוב של כ-30 מיליון.
אז מה יש לנו חוץ ממזומן וחוב שמתקזזים? בערך 70 מיליון ש”ח של “השקעות בנכסי נפט וגז”. לאחרונה רכשה פטרוטקס שדות נפט וגז ואלבמה ופורסם דוח עתודות לפיו נראה סביר שהרכישה שווה כמה מיליוני דולרים.

ראיתי שיש לפטרוטקס כמה אופציות נסחרות, אך מחירי המימוש שלהם כל כך גבוהים (דורשים עליה של מאות רבות של אחוזים במניה) שניתן להתעלם מהן. אני מנחש שפטרוטקס הונפקה בשיא ההתלהבות ממניות הנפט כי נפילה כזו קיצונית לא רואים כל יום:

האגח של פטרוטקס נסחר בתשואה של 9%, מעט מטריד.

בסופו של דבר אני רואה שיש לפטרוטקס אפסייד גבוה מאוד אבל הסיכון לא נמוך. בחברה שאגרות החוב שלה נסחרות לפי 9% ניתן להניח שעל ההון יש לדרוש תשואה גבוהה בהרבה. יחד עם אי הנוחות ממבנה השותפות (בעיית המיסוי פלוס העובדה ששותפות היא מבנה “לא דמוקרטי”) וחוסר ההיכרות שלי עם התחום מלבד הסתמכות על חוות דעת של סוקרים – מבחינתי זה Pass.

סיכום סיבוב ראשון

אז נתחיל בסיכום ויזואלי (שוב, תודה לאסף ר. על העזרה שלו במהלך הפרויקט):

אפילו אחרי מיפוי שני בו ניסיתי להיות אכזרי ככל שניתן 67 חברות עברו שלב – 16% מהחברות בשוק. עברתי על הפוסט כולו שוב ושוב וניסיתי באופן אקטיבי להוריד את המעבר לסביב ה-40 חברות, אבל פשוט לא מצאתי על מה לפסול עוד חברות.

נעקוב אחרי “תיק עוברות השלב” כדי לראות איך יהיו הביצועים שלהן בשנה הקרובה. אני מסוקרן.

כעת כשאנו רוצים לקחת את המחקר שלב אחד קדימה יש תכונה חשובה שצריך לקחת בחשבון והיא researchability: האם מדובר בחברה שבכלל ניתן לעשות עליה מחקר מעמיק.

בחלק מהחברות אפשר לחקור ולחקור בלי סוף: את הענף, המתחרים, הלקוחות, הספקים עוד ועוד וללמוד עוד ועוד. בענף האשראי החוץ בנקאי, למשל, השקעתי מאות ואף אלפי שעות מחקר. אם כוללים את הידע שצברתי מעבודתי כעורך דין שנגע במידה רבה לתחום (דיני שטרות וחדלות פרעון) אנחנו מגיעים גם לאלפי שעות.

לעומת זאת, יש ענפים וחברות בהן מגיעים לקיר בטון דיי מהר. פייטון למשל, שהיא על פניה חברה מעניינת, בכלל לא עונה לפניות של משקיעים ואין ספקים, לקוחות או מתחרים בארץ לדבר איתם.

למעשה, התכונה הזו היא שתקבע עד כמה עמוק נגיע: נחפור עוד ועוד. אם נמצא משהו שאנחנו לא אוהבים נעשה Pass, אחרת נמשיך לחקור עד שנגיע לקיר בטון. כשזה יקרה, נהיה צריכים לשקול מה מצאנו עד עכשיו והאם זה מספיק כדי להשקיע. התהליך ייקח זמן אך אין סיבה למהר. ניתן לומר שהתיק ל-2020 ואפילו ל-2021 כבר דיי מוכן מהמחקר שעשיתי במהלך שנת 2019. אנחנו למעשה בונים עכשיו את התיק ל-2022 והלאה.

הכותב מחזיק במניות ובכתב אופציה של שוהם ביזנס, במניות ובכתב אופציה של רני צים, במניות עילדב ובמניות לסיכו.

אין באמור המלצה לבצע פעולה כלשהי בניירות ערך.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top