לפני זמן קצר יצא דיווח שקרן הגידור שלנו הפכה לבעלת עניין בחברה קטנה בשם אי.אל.די.(מעתה תכונה: ‘אלד‘) מה שעוד יותר מעניין זה שבפרויקט כל המניות שפורסם בסך הכל לפני שלושה שבועות אי.אל.די אפילו לא עברה שלב (למרות שב-2019 כן)! אז מה גרם לנו לא רק להשקיע, אלא אף להיכנס כבעלי עניין? אז תשובה מלאה, בסגנון של המאמר על נקסטקום, תיקח לי שבוע-שבועיים לכתוב וזו תקופה עמוסה, בכל זאת אתן התייחסות קצרה.
תירגול קטן – קיראו את המאמר הבא לפני שאתם בודקים את שווי השוק של אלד ונסו לנחש בכמה היא נסחרת. ייתכן שתופתעו.
אלד פועלת בארבעה מגזרים: תוכנה, ייעוץ, בדיקות תכנה ומיקור חוץ והכשרה. הטבלה הבאה מסכמת את תוצאות החברה בשלוש השנים האחרונות:
שימו לב לצמיחה היפה והעקבית בהכנסות מ-96 מ’ ב-2017 ל-125 מ’ ב-2019. במחצית הראשונה של 2020 ראינו קיטון בהכנסות – לא פלא בהתחשב בתחום הייעוץ הדומיננטי – אך במקביל ראינו דווקא מעבר מהפסד לרווח תפעולי! אני מעריך שהמחצית השניה של 2020 תהיה משמעותית יותר טובה מהמחצית הראשונה. למעשה אני מצפה שנראה צמיחה נאה בהכנסות ב-2020 בהשוואה ל-2019.
בתקופה האחרונה חלו עוד מספר שינויים שאני מאמין שישפרו את תוצאות החברה באופן דרמטי:
- תחום ההדרכה, שבאופן מסורתי היה תחום בקושי רווחי ועם משמעות אסטרטגית גדולה (שאנשי המקצוע שיתברגו לאחר מכן בעמדות מפתח יכירו את פעילות החברה), עבר שינוי משמעותי לטובה בתקופת הקורונה. עד מרץ 2020 אלד שכרה מכללה בעלות של כמיליון ש”ח לשנה לצורך העברת קורסים. עם פרוץ המגפה החזירה אלד את המבנה (עם התראה של 3 חודשים מראש – כלומר הכל נגמר במחצית הראשונה של 2020) והעבירה את השיעורים למתכונת משולבת של שיעור פרונטאלי בכיתות במשרדים שהוכשרו לכך בבניין הנהלת החברה הקיים (2 כיתות מרווחות שנראות מצוין) כאשר בכל כיתה יש מצלמה ומחשב שמשדרים את השיעור בו זמנית לתלמידים בזום! כיום – 2/3 מהתלמידים מעדיפים בכלל לא להגיע ולחסוך פקקים ומקום בכיתות, ואין שום סיבה לצפות שהמצב יחזור לקדמותו. השכר עבור הקורסים הוא אותו שכר, העלויות פחותות וכולם מרוצים יותר – בעיקר התלמידים.
- ביוני 2020 דיווחה אלד על זכייה חשובה מאוד – זכייה במכרז ICT או Information and Communication Technology מול משרד הביטחון. התקציב השנתי של המכרז הוא 24 מיליון ש”ח בשנה עם אפשרות למזמין להכפיל את התקציב השנתי.
- בתחום היעוץ אלד זכתה במכרז של שירותי התעסוקה במסגרת תוכנית “מעגלי תעסוקה” המסייעת למחפשי העבודה להשתלב בעולם העבודה. בשנת 2019 הכווינה אלד 15 אלף דורשי עבודה ב-9 חודשים והתקבלו דיווחי השמה על 9,450. זה היה המצב כשהאבטלה במשק הייתה סביב 4% – ורק ניתן לשער מה יהיו התוצאות כעת כששיעור האבטלה עומד על 22.7%.
- עוד בתחום התעסוקה החם מספקת אלד שירותי בדיקת עררים בנושא חוק מענק לעידוד תעסוקה – למעשה תפקידם הוא להבנתי לוודא שמי שהגיש בקשה וקיבל מענק לא שיקר או רימה בבקשתו. רק לאחרונה הוסיפה לתחום זה 90 עובדים נוספים עם הכנסות מוערכות בכ-12 מיליון ש”ח בשנה.
- אלד דיווחה ביוני 2020 על זכייה במכרז בתחום התוכנה עם “השפעה מהותית על התוצאות” החל מרבעון 4 של שנת 2020.
הצמיחה בהכנסות יחד עם ההתייעלות יכולות להביא לתוצאות מרשימות מאוד. לי נראה שבמחצית השניה של 2019 אלד כבר הגיעה למעשה לנקודת המפנה ברווחיות שנדחתה בכשנה נוכח הקורונה.
עוד נושא שכדאי להכיר הוא כוונתה של אלד להנפיק את חברת הבת שלה, אי.אל.די סופטוור, העוסקת בתחום התוכנה תמורת כ-10 מיליון דולר. סופטוור מפתחת מערכת בשם FavoWeb ומוכרת רישיונות לשימוש בתוכנה שלה המיועדת לניהול מידע פנים ארגוני וניהול אירועים. לי זו נראית כמו תוכנה דיי מרשימה עבור פעילות צדדית ונראה שלאלד כיום פשוט אין את המשאבים כדי לשווק אותה ולהגיע ללקוחות. הנפקה של חברת הבת, ככל ותבשיל, תהיה בונוס משמעותי לא רק מכיוון המזומן אלא גם בפוטנציאל של סופטוור להיות חברת תוכנה משמעותית.
במבט מאזני אי.אל.די מאוד יציבה עם עודף נכסים שוטפים על התחייבויות שוטפות של 18 מ’ ש”ח כאשר הנכסים השוטפים לא כוללים מלאי או נכסים לא מוחשיים אלא ומורכבים כמעט לגמרי ממזומן ומלקוחות – שזה בערך מקביל למזומן לעוד כ-60 יום.
אז בואו נסכם – לאלד יש: 1. עודף מאזני של 18 מיליון ש”ח לטווח קצר. 2.מכירות שאני מעריך בקצב נוכחי מייצג של לפחות 150-170 מ’ עם הרחבת תחום התעסוקה והזכיות החדשות במכרזים והמשך צמיחה קדימה. אני מעריך שאלד תצליח להרוויח, עם המהלכים האחרונים, שיעור רווח תפעולי של 5-10% או כ-10-12 מ’ תפעולי בשנה. בנוסף יש לנו: 3. את הנפקת סופטוור בפוטנציאל – עם כניסה של עשרות מיליונים לחברה.
אגב, בעיניי, אלד היא מטרת רכישה מצוינת לחברות כמו מטריקס. חברות בתחום הזה נרכשות, ככל שבדקתי, סביב מכפיל מכירות 1 – וזה אפילו זול היות והחברה הרוכשת יודעת להפוך חלק גדול יותר מהמכירות לרווח. כמובן שלא נבנה כאן על אקזיט – אבל זו אפשרות שקיימת.
הסיכון העיקרי באלד הוא שהם לא יצליחו להראות רווחים למרות ההכנסות הצומחות. אני התרשמתי שזה לא הכיוון בו החברה הולכת אבל זה בהחלט סיכון.
אז כמה שווה אלד בהתחשב בנתונים האלה? אני אשאיר את החישוב לכם, כמו גם את ההשוואה לכמה אלד נסחרת. אתם יכולים להבין שלדעתנו היא שווה משמעותית יותר.
הערה לסיום 1: כפי שכתבתי אנחנו בעלי עניין בפעם הראשונה באלד – ואנחנו לוקחים את המעמד ברצינות. בכוונתנו לעזור לחברה היכן שניתן בתקשורת עם שוק ההון, בין אם באמצעות מצגות, וובינרים, איגרת למשקיעים, דיווח רבעוני – אנחנו בעד.
הערה לסיום 2: -למרות שממש לאחרונה פרסתי את כל הקלפים על השולחן בפרויקט כל המניות בישראל כבר עכשיו יש לי כמה רעיונות מעניינים מאוד שפספסנו במעבר הראשון. פשוט אין על הבורסה בישראל! נראה ש-2021 תהיה לא פחות מעניינת ורווחית מהשנים שקדמו לה.
הכותב בעצמו ו/או באמצעות קרן ארביטראז׳ ואליו מחזיקים במניות אי.אל.די.
האמור אינו מהווה הצעה להשקעה בנייר ערך או הזמנה להשקעה בקרן.
התוכן כפוף לתנאי השימוש באתר.