המעבר הראשון שפרסמתי על כל המניות בישראל היה בסוף שנת 2019 ולאחרונה ראינו שתיק “עוברות השלב” במעבר של שנת 2019 הכה את המדדים באופן משמעותי. לכן השנה החלטתי לאחר המעבר על כל המניות לשנת 2021 שפרסמתי אתמול להפוך את האתגר לרשמי – לבנות את המדד הרחב הכי טוב שאני יכול – מדד שלומי-30.
כפילוסופיה אני מאמין בתיק מרוכז אך תיק מרוכז לא מתאים לכולם, ואני לא צריך תיק מרוכז כדי להכות את המדד, ולא – אני לא מתכוון רק למדדים בישראל (125, 35) אלא גם ה-FTSE הבריטי, ה-CAC הצרפתי, ה-S&P וכמובן את ה-Nasdaq – המטרה (והציפיה) שלי היא להביס כל אחד ואחד מהם בשנה הקרובה, וכך גם (כמעט) בכל שנה לאחר מכן.
חשבתי לא מעט בימים האחרונים על מבנה המדד, מספר המניות, חלוקה ביניהן והבחירות הספציפיות. אלו המאפיינים העיקריים שבחרתי למדד:
1. המדד כולל מניות שעומדות בקריטריונים של המעבר שהם:
-מניה שיש סיכוי טוב שתכפיל את שוויה תוך שנתיים.
-חברה סולידית ובטוחה מבחינה עסקית ומאזנית.
-חברה שהעסק שלה יחסית מובן ושניתן לחקור אותו לעומק.
– הנהלה ישרה ורעבה להצלחה.
2. המדד כולל 30 מניות. למה 30? כי זה הפיזור הכי רחב שאני יודע לעשות בלי להרגיש אני צריך להתחיל לעגל פינות.
3.בניגוד לרוב המדדים שקובעים משקל למניה לפי שווי שוק המשקל לכל מניה במדד SA-30 יהיה בין 1% ל-5% כשהמשקל נקבע לפי רמת הכדאיות, הבטיחות ורמת הודאות בהשקעה.
אז אחרי הרבה מאוד עבודה ומחשבה- זהו הרכב מדד SA-30:
אני בוחן אפשרות להפוך את מדד SA-30 למוצר אמיתי (קרן נאמנות גמישה) ומקווה שאצליח לעשות זאת . לדעתי זו יכולה להיות אפשרות מעניינת למי שרוצה פיזור רחב אך גם רוצה לדעת במה הוא משקיע, על בסיס איזה מחקר ולפי איזה סטנדרטים. מבחינתי זו גם הזדמנות להראות שהמדד שלי מציג תוצאות מצוינות גם בעולם האמיתי ולא רק באקסל, אבל בינתיים זה עדיין רק רעיון.
בכל אופן אתם מוזמנים לעקוב אחרי המדד והביצועים שלו בגיליון כאן ושיהיה לנו בהצלחה!
התוכן כפוף למדיניות השימוש של האתר.