סיכום דוחות רבעון שני

עכשיו כשרוב החברות שכתבתי עליהן פרסמו דו”חות לרבעון השני, אעבור בקצרה על התוצאות שפורסמו.

שוהם ביזנס 

על דו”ח הרבעון השני של שוהם כתבתי כבר כאן. מדובר בדו”ח מצוין שהראה צמיחה גדולה מדהימה בכל הפרמטרים. 

המניה עלתה בכ-20% מאז, אך לדעתי היא אפילו יותר זולה משהייתה נכון לפוסט האחרון.(קישור לדוח)

שגריר 

 במבט ראשון הדוח של שגריר הראה פרמטרים בעייתיים כגון ירידה ברווח התפעולי של החברה המאוחדת וצמיחה איטית.

במבט לעומק ולאחר בדיקה מול ההנהלה, נראה כי הירידה ברווח התפעולי נגרמה בשל הפסד בקאר2גו שנכנסה לכמה ערים חדשות במקביל, והוצאות משמעותיות של חברת בת של קאר2גו – גו טו מוביליטי – שעוסקת בפיתוח תוכנה לרכבים שיתופיים.

פיתוח תוכנה זה עסק מאוד יקר, ומהנדס ישראלי הוא בין היקרים בעולם. שגריר מחפשת שותף אסטרטגי שיתחלק איתה בעלויות אלה. עם זאת, שגריר פרסמה שכבר יש חברת רכב גדולה שמעוניינת לשכור את התוכנה של קאר2גו בתמורה לתמלוגים. נראה שקאר2גו היא מהמובילות בעולם מבחינת התוכנה לשיתוף רכבים שהיא מפתחת. 

לגבי הצמיחה האיטית בעסקי הביטוח נגרמה מירידה בתחום השירותים לדירה, שהוא בכל מקרה לא רווחי. עסק הבסיס האמיתי שהוא שירותי הגרירה המשיך לצמוח בקצב חד ספרתי גבוה.

בשורה התחתונה עסק הליבה – שירותים לרכב – המשיך לצמוח והיווה בסיס יציב, וקאר2גו ממשיכה להתנהג כמו סטארט-אפ. אני אשמח אם לקאר2גו ימצא שותף אסטרטגי כדי להוריד משגריר חלק מהסיכון, במיוחד אם מדובר בשותף שמגיע מעולם התוכנה  (קישור לדוח).

ברימאג 

 ברימאג הראו צמיחה של 5.5% בהכנסות במחצית הראשונה של 2018 לעומת המחצית המקבילה בשנת 2017, אשר תורגמה לעליה של 47% ברווח. ברימאג נסחרת היום במכפיל 9, וזה אפילו לפני הצמיחה שתבוא כשהם יתחילו לשווק גם מוצרי פנאסוניק (לאור הנפילה של יורוקום).

מוצרי חשמל זה תחום שצומח סקולרית עם העליה באיכות החיים. השימוש הכי טוב בכסף הוא קניית זמן, ומוצרי חשמל כמו מדיח כלים, מכונת כביסה ומייבש טוב עושים בדיוק את זה – קונים זמן. ברימאג ממוקמת היטב, עם הסכמי בלעדיות עם יצרני מוצרי החשמל המובילים – Kenwood,Sony , LG, Delonghi ועוד, ועכשיו גם Panasonic.

ברימאג גם הכריזה על דיבידנד. תשואת הדיבידנד של ברימאג עומדת כרגע על מעל 11% – כמעט כל הרווח. נראה שהם סבורים שהם לא צריכים לשמור אצלם את המזומן כדי להמשיך לצמוח. הייתי שמח לדעת מתי נתחיל לראות את הכניסה של המוצרים של פנסוניק. (קישור לדוח, קישור למצגת).

איי.די.איי ביטוח 

הדוח של איי.די.איי הראה עליה יפה ברווח בתחום הביטוח הכללי – עליה של 46% מהרבעון המקביל שנה שעברה. עליה זו קוזזה בחלקה על ידי ירידות בתחומי ביטוח החיים והבריאות, והביאה בשורה התחתונה לעליה ברווח של 8%.

נראה שהכוח של ביטוח ישיר בעולם ביטוח הרכב גדול בהרבה מהכוח של המותג בתחומי ביטוח אחרים(קישור לדוח).

Plus500

Plus500 פרסמה דוח מפתיע לטובה, שהראה עליה ברווח התפעולי מ-118.2 מיליון דולר במחצית הראשונה ב-2017 ל-348.7 מיליון במחצית הראשונה של 2018, וברווח הנקי מ-90.7 מיליון ל-261.7 מיליון.

לכאורה התוצאה של המחצית הראשונה משקפת לחברה מכפיל רווח של סביבות 3, אך פלוס כתבה שתוצאות המחצית הראשונה של 2018 היו טובות במיוחד, ואינה מצפה שתוצאות אלה יחזרו על עצמם.

בשיחת ועידה לאחר הדוח החברה שפכה קצת מים קרים על המשקיעים ונתנה תחזיות שמרניות לשנים הבאות. יכול להיות שבשל כך המניה ירדה בסביבות 20% מהשיא (לא כולל דיבידנד של 100 פני שיום האיקס שלו היה ב-24 לאוגוסט).

אפשר להעריך שמכפיל הרווח של החברה על רווחי 2019-2020 עומד על סביבות 6. המתחרה הגדולה של החברה, IG, נסחרת במכפיל של סביבות 16. אמנם יש אי-ודאות לאור הרגולציה אך אני חושד שהתחזיות שהחברה מספקת שמרניות, כהרגלה. אני חושב שפלוס500 ממשיכה להיות זולה, אפילו יותר מאשר לפני הדוח (קישור לדוח).

MSGN 

החברה הראתה עליה ברווח מ-167 מילון דולר ל-288 מיליון דולר, אך כל העליה למעשה מגיעה מהירידה במס החברות.  מספר יותר מייצג יהיה 200 מיליון דולר המשקף מכפיל רווח של 9.

בינתיים אין חדשות בעניין הלגליזציה של הימורי ספורט, אך עסקאות שנעשו לרכישת זכויות שידור של קבוצות דומות נעשו במחירים טובים המרמזים שהזכויות של MSGN שוות הרבה כסף (קישור לדוח).

 פיאט קרייזלר 

בצירוף מדהים של חדשות רעות, המנכ”ל האגדי של החברה, סרג’יו מרקיונה, הודיע על התפטרותו מפיאט לאחר 10 שנים מדהימות בשל מה שתואר כסיבות בריאותיות. סרג’יו הוחלף במייקל מנלי

מספר ימים לאחר מכן נפטר סרג’יו, שהיה מנכ”ל מדהים ובהסתמך על ראיונות איתו – גם אדם מדהים. באותו היום פיאט פרסמה דוח רבעון שני בו הורידה את התחזיות שלה ל-2018.

שילוב החדשות הרעות יצר בהלה בקרב משקיעים, אשר הובילה לירידה של כ-20% במחיר המניה, אך יש לשים לב לנקודות הבאות: ראשית, לאחר 10 שנים בחברה, לא היה ניתן לצפות שסרג’יו יישאר זמן רב נוסף בכל מקרה. שנית, התחזית של החברה הותאמה מטה מעט בהכנסות וברווח התפעולי, אך לא ברווח הנקי שצפוי לעמוד על כ-5 מיליארד יורו – מכפיל רווח של פחות מ-5 כבר השנה.

אם נניח שהחברה תעמוד בתחזית החדשה, אפילו בערך, ושסרג’יו הצליח לעשות מספיק סדר בפיאט ב-10 שנים כדי שתמשיך לפעול לפי אותם עקרונות, הרי שמדובר בחברה זולה ביותר (קישור לדוח).

CBL Properties

בדוח רבעון שני הציגה CBL מעבר להפסד בדוח רווח והפסד, אך כפי שכתבתי בפוסט המקורי דוח הרווח והפסד של CBL כולל פחת חשבונאי בהיקף עצום שאין לו משמעות אמיתית, והוצאות נוספות שלא מעידות על המצב התפעולי כמו הפחתה בשווי נכסים.

אם נסתכל על ה-FFO של CBL, הרי שהוא ירד בצורה פחות משמעותית מ-98 מיליון ברבעון השני של שנה שעברה ל-92 מיליון ברבעון השני של 2018. היות ושווי השוק של CBL הוא 777 מיליון, הרי שמדובר במכפיל FFO של 2.1.

עם תשואת דיבידנד של 18%, כל מה שצריך לקרות בהשקעה זו זה שהחברה תשרוד עוד כמה שנים, כל דבר מעבר לכך יהיה בונוס, והסיכויים שהחברה תשרוד, גם עם רווחים נמוכים יותר, הם לא רעים לדעתי. (קישור לדוח).

FLYBE

 בגלל שהשנה למטרות מס בבריטניה מתחילה משום מה באפריל הדוח הקרוב יפורסם רק בעוד מספר חודשים.   

בעוד כחודש הבלוג יחגוג את הרבעון הראשון שחלף מאז הפוסט הראשון שכתבתי. בכוונתי לפרסם מעין performance update לתיק עד כה. 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top