הפעילות של סיעתא
סיעתא מפתחת ומספקת פתרונות תקשורת סלולרית בארצות הברית, קנדה, אירופה, אוסטרליה והמזרח התיכון ומתמקדת בשני תחומים: מכשירי קשר דרך הסלולר או PoC (קיצור של Push to Talk Over Cellular) ומאריכי טווח סלולרי.
מכשיר קשר דרך הסלולר
בואו נתחיל בלדבר קצת על הקטגוריה המתחרה של PoC – מכשירי קשר באמצעות רדיו (Land Mobile Radio – LMR). מכשיר גדול ומגושם שמאפשר העברת קול מיידית על גלי רדיו. ה-LMR משמש תעשיות רבות כולל מוניות, אוטובוסים, כוחות ביטחון וכוחות חירום – משטרה, מכבי-אש, אמבולנסים, תעשיית האירוח, תעשיית נפט וגז, לוגיסטיקה, משאיות, אוטובוסים, בניה, תשתיות ועוד. שוק ה-LMR נשלט על ידי חברות ענק כולל Motorola, Kenwood, Harris
הבעיה עם ה-LMR היא שמדובר בפתרון לא יעיל, עם יכולות מוגבלות. כמה מחסרונותיו של ה-LMR:
ראשית, בנייה ותחזוקה של רשתות רדיו עצמאיות זה פתרון מאוד יקר ולא יעיל. שנית, יש יותר מ-10,000 רשתות רדיו עצמאיות ברחבי ארה”ב שלעתים קרובות אינן תואמות ומשתמשות בתדרים שונים, מה שיוצר קשיים בעבודה משותפת. שלישית, לרשתות הרדיו יש טווח מוגבל מאוד ואזורים רבים ללא קליטה.
רביעית, הרדיו תופס מקום בתא הנהג ופותר רק בעיה אחת – תקשורת באמצעות קול עם גורמים בעלי רדיו. כלומר, תא הנהג צריך לכלול מכשיר שונה לטלפון, ניווט, כלי ניהול צי וקופסה שחורה בנוסף לרדיו מה שמוסיף עלויות ומוסיף מורכבות לא הכרחית לאזור הנהג המצומצם, בו ה”נדלן” יקר.
POC לעומת זאת עובד על גבי הרשת הסלולרית ומאפשר, מלבד העברת קול מיידית, גם העברת דאטא ברשת דור רביעי ונתוני GPS. מכשיר PoC יכול לשמש כמכשיר קשר, מכשיר ניווט, מכשיר לניהול צי עם אפליקציות יעודיות ומגוונות,קופסה שחורה ועוד.
שוק ה-PoC צומח במהרה בשנים האחרונות ולמרות שה-LMR הוא מוצר מיושן, גם שוק ה-LMR ממשיך לצמוח בקצב נאה.
על אף שהתחזית צופה גידול בשני התחומים במקביל, אני חושב שיש כוחות חזקים שידחפו בשנים הקרובות מעבר מ-LMR ל-PoC, כולל בראש ובראשונה המפעילים הסלולארים שרוצים להשתלט על התחום. כמו כן, האתגר למצוא טכנאי רדיו ולתחזק רשתות עתיקות ילכו ויתחזקו עם השנים ויגרמו ל-PoC להתחזק על חשבון הרדיו. כיום, בכל אופן, שניהם גדלים במקביל.
היתרון ברשת סלולרית על פני רשת רדיו
רשת סלולרית בהשוואה לרשת רדיו דורשת גם פחות השקעה מראש (Capex) וגם פחות הוצאה שוטפת (Opex).
מבחינת הוצאה מראש- כדי להקים רשת רדיו צריך להקים רשת חדשה או לשלם על שימוש ברשת קיימת, והקמת רשת ספציפית עבורך זה עניין יקר. יש צורך ברכישת תדרים מהמדינה וניהולם השוטף, הקמת אנטנות ברחבי העיר/אזור/מדינה בהשקעה עצומה שיכולה להגיע בקלות לסכומי עתק. בנוסף, מכשירי הרדיו עצמם יקרים מאוד ומחירם מגיע לאלפי דולרים עבור פתרון להעברת קול בלבד. מכשירי PoC לעומת זאת עולים בדרך כלל מאות דולרים ומשתמשים ברשת הסלולרית הקיימת.
מבחינת הוצאה שוטפת – בזמן שפתרון PoC דורש כהוצאה שוטפת כרטיס SIM בלבד (שבארה”ב עולה סביב 45$ לחודש) ועל הדרך פותר גם את הצורך בטלפון, GPS, קופסה שחורה ומכשיר לניהול רכב, פתרון רדיו בעבור פתרון קול בלבד דורש תחזוקה פיזית של רשת מגדלי רדיו וביצוע תחזוקה ותיקונים על ידי טכנאי רדיו – מקצוע שהולך ונכחד מהעולם ובהתאם נהיה הרבה יותר יקר וקשה להשגה.
אם היתרונות כל-כך גדולים, מדוע לא כולם עוברים ל-PoC? הסיבות העיקריות הן לדעתי 1. ‘עלות שקועה’- אחרי השקעה כל-כך גדולה במכשירי רדיו אף אחד לא רוצה להודות בטעות ולהתחיל מאפס, למרות שזה יוריד לו גם את ההוצאה השוטפת ו-2. מכשירי ה-PoC ברשת הסלולר הישנה (2G) לא היו אמינים כמו רדיו. מאז המצב השתפר אך ייקח זמן עד שהשוק יבין זאת.
לדעתי הכוחות שדוחפים מעבר ל-PoC כמו הצורך למצוא טכנאי רדיו ולתחזק רשתות עתיקות ילכו ויתחזקו עם השנים ויגרמו ל-PoC להתחזק על חשבון הרדיו. כיום, בכל אופן, שניהם גדלים במקביל.
FirstNet
החסרונות של ה-LMR הובילו את קונגרס ארה”ב ליצור את FirstNet – גוף ממשלתי עצמאי שמנוהל ונבנה על ידי AT&T. פרסט-נט בא לטפל בהמלצת ועדות שלאחר מתקפות ה-11 בספטמבר, אז התגלו בעיות תקשורת קשות אצל כוחות ההצלה.
פירסט-נט מעודד את השימוש בטכנולוגיית PoC בשימוש ברשת 4G שמאפשרת העברת קול מיידית, העברת דאטא ומאות אפליקציות שונות שמיועדות ספציפית לפירסט-נט (ניהול צי, שעון נוכחות, כלי ניווט, לחצן מצוקה ועוד).
מוצר הדגל – Uniden UV350
ה-UV350 הוא מכשיר ה-PoC היחיד לרכב שמאושר על ידי ספקיות הסלולר המובילות בארה”ב ועל ידי Firstnet, גוף שהוקם אחרי מתקפות ה-11 בספטמבר עם תקציב נדיב במטרה לדאוג לצרכי התקשורת של כוחות הביטחון.
ה-UV350 המשלב מכשיר קשר על סלולר ב-4G שתמיד זמין ותמיד פועל, סמארטפון אנדרואיד ו-GPS יחד עם אנטנה על גג הרכב , רמקול חזק בתוך הרכב ומיקרופון מנטרל רעשים שמיועדים לרכב. ה-UV350 יכול אפילו לשמש כ-‘Blackbox’ – מכשיר telematics שעוקב אחרי ביצועי הרכב, שמן, דלק, טמפרטורה, עירנות נהג – הכל עם האפליקציות והתוספות המתאימות.
הסרטונים הבאים מראים בירור איך נראה ה-UV350 ברכב וכמה מיתרונותיו:
ניתן להתקין על ה-UV350 אפליקציות יעודיות. למשל כל אפליקציות ה-FirstNet אמורות לעבוד עליו.
זו השוואה בין ה-UV350 לפתרונות דומים:
יחידה של UV350 נמכרת ב- 1,000 דולר, עם אפשרויות לתוספות כמו – אנטנה מורחבת, מיקרופון מיוחד, מאריך טווח סלולרי, אחריות מורחבת ועוד, אך היופי הוא שהמפעילות הסלולריות שמאוד רוצות להפעיל עוד כרטיסי SIM במחיר של 45$ לחודש מסבסדות את העלות של ה-UV350 לסביב 300-500$! ראו למשל כאן:
טלפונים מוקשחים
קטגוריית המוצרים השניה של סיעתא בתחום מכשירי הקשר דרך הסלולר היא טלפונים מוקשחים.
בניגוד ל-UV350 הייחודי, לטלפונים המוקשחים של סיעתא יש מתחרים. היתרון העיקרי של סיעתא בתחום הוא המחיר והיצע המכשירים – המכשירים של סיעתא זולים מהמכשירים של המתחרים ובניגוד למתחרות, יש לסיעתא גם מכשיר לרכב וגם מאריך טווח סלולרי – כך שניתן לרכוש מסיעתא את כל צורכי ה-PoC של העסק מה שנותן, מעבר ליתרון במחיר, גם יתרון בהתנהלות השוטפת שכן יש רק גורם אחד – סיעתא- מולו ניתן להתנהל.
מאריכי טווח סלולריים
קו מוצרים נוסף של סיעתא הוא מאריכי טווח סלולריים. מאריך טווח הוא מכשיר שמגדיל משמעותית את טווח הקליטה הסלולרי והעברת מידע, כולל 4G. אם אתם גרים בבקתה מרוחקת ויש לכם קליטה כלשהי, אפילו מדיי פעם, אז אם תתקינו מאריך טווח סלולרי תהיה לכם קליטה מצוינת כל הזמן.
אתם יכולים להתקין את מאריך הטווח על בניין מגורים עם קליטה חלשה ולקבל קליטה מצוינת, בבית מגורים מרוחק מאנטנות ועל משאית, אוטובוס או רכבי כוחות הצלה שיוצאים לעתים רדיו וקליטה סלולרית. הסינרגיה של מאריכי הטווח הסלולריים עם המוצרים של סיעתא מצוינת. סיעתא היא החברה היחידה שמוכרת גם מכשירי PoC וגם מאריכי טווח סלולריים – מוצר משלים לחלוטין ומאותה חברה.
למעשה, אפילו בבניין שלי במרכז עיר גדולה הקליטה לא מספיק טובה (פס אחד) והייתי שמח בהשקעה חד פעמית לפתור את הבעיה. הסרטון הבא מסביר היטב את הפתרון:
בעולם העבודה בתקופת הקורונה – עובדים רבים לא יכולים להרשות לעצמם להיות בלי קליטה סלולרית טובה בבית, כך שמיליוני בתים פרטיים באמריקה שופעת הפרברים ובאיזורים כפריים צריכים פתרון.
יתרון נוסף שיכול לעניין רוכשים הוא שטלפון באזור קליטה נמוכה פולט הרבה קרינה ומבזבז הרבה סוללה כדי ליצור קשר עם המגדל הסלולרי המרוחק. מאריכי טווח סלולריים מקלים על הטלפון לקלוט את האות וגורמות לו לפלוט הרבה פחות קרינה.
שוק מאריכי טווח הסלולרי נשלט בעיקר על ידי חברות בינוניות פרטיות שאינן מוכרות אך מוכרות כל אחת בין עשרות מיליוני דולרים ואף מעל מאה מיליון דולר בשנה. היתרונות העיקריים של סיעתא הם המותג היחסית מוכר (Uniden) והאפשרות למכור את מאריכי הטווח יחד עם מכשירים נוספים, ובפרט ה-UV350. יתרון נוסף של מאריכי הטווח של סיעתא הוא הקשר עם המפעילים הסלולריים והעובדה שהמגביר שלהם עובד עם כל הרשתות.
פוטנציאל השוק
בשוק ה-PoC ניתן לעשות קירוב לגודל השוק בארה”ב לפי מספר הרכבים המסחריים והציבוריים. לפי VDC Research קיימים 24 מיליון רכבים מסחריים ורכבים ציבוריים בארה”ב. 5.5 מיליון רכבים פרטיים לפי החלוקה הבאה:
17.5 מיליון משאיות:
ו-655 אלף אוטובוסים, מתוכם 480 אלף אוטובוסים ‘צהובים’ המובילים תלמידים.
יש לומר שמתוך משתמשי PoC 43.7% מעדיפים טלפונים רגילים, כ-50.6% מעדיפים טלפונים מחוספסים וכ-25% מעדיפים פתרון ברכב (כלומר, UV350)
כלומר, השוק הפוטנציאלי ל-PoC הוא כ-20 מיליון רכבים, רובם חלק מציי רכב עם 15 רכבים ומעלה – וזה בארה”ב בלבד. סיעתא פועלת במדינות רבות ברחבי העולם ובכמה יבשות. האם העובדה שהיקף השוק כל כך גדול אומרת שיהיו מיליונים של מכירות? ממש לא. חלק מכלי הרכב ינסו להסתדר עם הטלפון הנייד הרגיל של הנהג, בחלק יהיה מכשיר קשר באמצעות רדיו ובחלק נוסף יהיה פיתרון PoC שאינו של סיעתא. בכל זאת יש מקום לאופטימיות – בהתאם לתחזיות יותר ויותר רכבים יעברו לפתרון PoC, כולל ה-UV350 של סיעתא כי זה מוצר שטוב למפעילות הסלולר.
מוצר שמפעילות מתות למכור
אחד הדברים החביבים עליי בסיעתא הוא שיש לה דריסת רגל אצל המפעילות הענקיות בארה”ב(AT&T, VEVIZON ואולי גם T-MOBILE בדרך). סיעתא השיגה אישורי סוג למוצרים שלה אצל המפעילות הגדולות- תהליך מייגע ויקר שלא הרבה חברות לוקחות על עצמן. למעשה, כמעט לאף אחת ממתחרותיה של סיעתא אין אישורים כאלה אצל החברות הגדולות, ולחברות הגדולות יש אינטרס חזק למכור את המוצרים שלה. מדוע? מכיוון שהאינטרס החזק ביותר של מפעילות הסלולר הוא ‘להפעיל’ מנויים חדשים.
כל כרטיס SIM בארצות-הברית מכניס למפעילה בארה”ב 45 דולר ומעלה לחודש, שיורדים ישירות לרווח הנקי. בהיוון פשוט – כל מנוי סלולר חדש שווה אלפי ועשרות אלפי דולרים למפעילה – הרבה יותר מסתם למכור אייפון 12 פרו באלף דולר ברווח של דולרים בודדים . בהתאם, מבדיקה שלי עולה כי במפעילות הגדולות נהוג לתמרץ אנשי מכירות על הפעלת מנוי חדש (Activations) בתגמול של כ-30 דולרים, בהשוואה לדולרים בודדים על מכירת מכשיר חדש.
אבל איך יוצרים מנויים חדשים כשלכולם כבר יש טלפון? ובכן, תחום ה-PoC יוצר למפעילות הזדמנות ענקית. הוא מאפשר לחברות הטלקום למכור עשרות ומאות אלפי מכשירים וכרטיסי סים חדשים שיחליפו יחידות רדיו ישנות. אם ללקוח של מפעילה מסוימת יש במקרה צי של 100 משאיות ורכבים מסחריים שמנוהל בצורה מיושנת באמצעות רדיו ואיש המכירות יצליח לשכנע אותו לשדרג את הצי ל-UV350 כדי לאפשר מעקב, זמינות ותקשורת תמידיים עם הנהגים בצי – כולם יצאו מרוצים. הלקוח יקבל כלי עבודה מצוין ורחב לניהול העסק שיחזיר את עצמו בשיפור התפוקה והזמינות, חברת הסלולר תמכור 100 מנויי סלולר חדשים שיכניסו לה כ-2,500 דולר בחודש, איש המכירות יקבל בונוס של כמה אלפי דולרים, וסיעתא תמכור 100 מכשירי UV350 תמורת 1,000 דולר ליחידה פלוס תוספות שונות, אולי אפילו מאריך טווח סלולרי ב-500 דולר ליחידה. כלומר, בעסקה כזו ההכנסות לסיעתא יהיו מעל 100,000 דולר ברווח גולמי של כ-35%. מהר מאוד אנשי המכירות וחברות הסלולר יבינו שמיקוד בלקוחות עם ציי רכבים וניסיון למכור להם מוצרי PoC יכול להיות רווחי מאוד עבורם – והם לא יהיו צריכים שכנוע כדי לשווק את המוצרים של סיעתא, וסיעתא יכולה להמשיך לפעול כחברה רזה ויעילה.
יתרון נוסף מצד מפעילות הוא שלראשונה קיימת חברה אחת – סיעתא מובייל – שמוכרת 3 קווי מוצרים קשורים- גם מכשירים לרכב, גם מכשירים מוקשחים וגם מאריכי טווח. כאשר לקוח חזק עם צי של מכשירים מתקשר למפעילה שלו כי הוא לא מרוצה מאיכות השמע או הקליטה במכשיר המוקשח שלו ברכב – אז במקרה של חברה מלבד סיעתא הבעיה יכולה להיות במכשיר המוקשח עצמו, ברכב, בחברה שמוכרת את הערכה לרכב (Car kit) או בחברה שהתקינה מאריך טווח סלולרי. כשההתקנה היא של סיעתא לעומת זאת – יש רק גורם אחד לפנות אליו, והבעיות גם יהיו נדירות יותר בגלל האינטגרציה המותאמת בין המכשירים.
עוד יתרון עבור חברות הטלקום ואנשי המכירות במוצרים של סיעתא הוא שאם אתה מוצא את הלקוח הנכון – בעל חברה עם צי רכבים או משאיות, לקוח ממשלתי וכו’ שמתוסכל מרשת הרדיו המיושנת שלו ומחפש פתרון לניהול צי – אם תמצא את הלקוח הנכון תוכל למכור לו עשרות ומאות כרטיסי סים בעסקה אחת יחד עם מכשירים לרכב, מכשירים מוקשחים ומאריכי טווח.
כל היתרונות האלה לחברות הטלקום הופך אותן ואת אלפי אנשי המכירות שלהם לאנשי מכירות של מוצרי סיעתא! חברות הטלקום יכולות בקלות לפנות לחברות וארגונים עם ציי רכב ולהסביר להם על היתרונות במעבר ל-PoC ובקניית המכשירים של סיעתא. סיעתא מקבלת כוח מכירה של גוף עצום – ללא עלות נוספת. למעשה – ייתכן מאוד שאפילו משתלם לחברות הטלקום לסבסד את המוצר של סיעתא! כל מה שחברות הטלקום רוצות זה את ה-45$ החודשי שלהן והן יילחמו כדי למכור את המכשירים של סיעתא.
למעשה, זהו מוצר שלמעשה מחליף טכנולוגיה מיושנת, ולכן כולם מרוויחים – הלקוח מקבל מוצר טוב יותר בעלות ראשונית ובעלות מתמשכת נמוכה יותר מרדיו, חברת הטלקום מסבסדת את המכשיר ומחזירה את ההנחה תוך פחות משנה וסיעתא מוכרת מכשיר בשולי רווח נאים.
פוטנציאל הכנסות חוזרות מאפליקציות
אני מעריך שבשנים הקרובות צי המכשירים הפעילים של סיעתא יגדל למאות אלפי מכשירים, ולא סתם מאות אלפי מכשירים אלא מכשירים אצל משתמשים שהם לרוב חלק מצי של רכבים, משאיות וכו’ ויש להם צרכים צפויים וברורים למה הם צריכים ורוצים שהמכשיר שלהם ידע לעשות בצורה חלקה . מה שסיעתא תוכל לעשות זה בסך הכל למצוא כמה שותפות עם אפליקציות שעובדות היטב על המכשירים שלה (ואולי אפילו עם התאמות ספציפיות) ולהציע אותם ללקוחותיה יחד עם המוצר כדרך להוסיף פונקציונליות נוספת, ולהתחלק בהכנסה החוזרת עם המפתחת.
אפליקציות פוטנציאליות כאלה הן למשל:
- אפליקציות Mobile Device Management שמאפשרות לשלוט ב’צי’ של מכשירים ניידים ולמשל להתקין אפליקציית ניווט ספציפית ב-100 מכשירי UV350 מרחוק.
- אפליקציות ניהול צי שמאפשרות למטה לראות איפה נמצאים כל הנהגים בכל רגע נתון.
- אפליקציות המשמשות כקופסא שחורה ומעדכנים את המטה בצריכת הדלק של המשאיות, מהירות נסיעה, שמן, דלק, נורת מנוע ועם תוספות – אפילו תשומת לב של הנהג לכביש.
- אפליקציית PoC ספציפית או אפליקציית ניווט שמותאמת למכשירי סיעתא.
אם סיעתא תצליח להנות מצי המנויים שלה ולמכור להם גם אפליקציות ב-5$ נוספים לחודש (ה-SIM לבדו עולה כאמור 45$ לחודש) הפוטנציאל הוא עצום. זה תרחיש דיי סביר בעיניי שיכול להפוך סיעתא לחברה עם הכנסות חוזרות ניכרות מתוכנה- אך לא נתחשב בתרחיש זה בתחזית הנוכחית. הגיע הזמן להיכנס קצת למספרים של סיעתא.
מספרים ותחזיות
הסיפור העיקרי בסיעתא הוא מעבר מהשוק הישראלי לשוק האמריקאי, בו החברה מציגה צמיחה יפה אפילו השנה:
סיעתא נכנסה ברצינות לשוק האמריקאי רק בשנה האחרונה, בדיוק לקראת משבר הקורונה, ושם נמצא הפוטנציאל הגדול שלה. רק באמצע 2019 הושק המוצר של סיעתא ברשת AT&T, רק במרץ 2020 השיקה סיעתא את ה-UV350 ברשת Verizon, ששולטת ב-2/3 משוק רכבי המשטרה, כבאיות ו-First Responders אחרים. רק באפריל 2020 השיקה סיעתא קו של בוסטרים סלולריים 4G . סיעתא גם השיקה באפריל מכשיר מוקשח חדש- Uniden UR5.
לפני כחודש השלימה סיעתא, שנסחרה עד אז בבורסת קנדה, גיוס הון של 12.6 מיליון דולר בו השתתפו גם פסגות ומור, וזאת לצורך מעבר מרישום למסחר בקנדה לרישום למסחר בנאסד”ק. הסיבה שסיעתא עשתה זאת היא לדעתי שסיעתא מעריכה שעכשיו אחרי שקיבלה אישורי סוג למפעילות הגדולות והיא מקבלת פידבק מלקוחות – הגיעה שעתה לפרוץ קדימה בגדול, וחבל לבזבז פריצה כל-כך משמעותית על בורסת קנדה הישנונית!
[למען הגילוי הנאות – הוצע לי להשתתף בהנפקה של סיעתא, אך העדפתי להמתין לאחר ההנפקה ולוודא שהציפיות שלי היו בכיוון. לפי כמות ההודעות החיוביות שיצאו מאז ההנפקה אני נוטה לחשוב שכן]
מכיוון שלוקח זמן ללמד את אנשי המכירות למכור מוצר חדש פלוס הפרעות הקורונה – אני מצפה בחודשים הקרובים נראה את סיעתא מאיצה קדימה. לפי התחזית שהצגנו קודם שוק ה-PoC צפוי לצמוח בכ-600,000 מכשירים בשנה אני מעריך באופן שמרני שסיעתא, עם קו המוצרים הרחב שלה (החברה היחידה שמציעה גם פתרון לרכב, גם מכשירים מוקשחים וגם מאריכי טווח), הייחודיות של המוצר שלה לרכב (כזכור, 25% מהצרכנים מעדיפים פתרון לרכב) ובעזרת המפעילות הסלולריות הגדולות שמציעות את המוצרים שלה, תצליח ‘לכבוש’, בתור התחלה, 5-6% ממכשירי ה-PoC החדשים בלבד .
כלומר, אני מעריך שעוד שנה-שנתיים סיעתא תמכור סביב 25,000 מכשירי UV350 במחיר של 1,000$ ליחידה פלוס תוספות, 25,000 משכירי PoC מוקשחים במחיר של נאמר 250$ ליחידה ועוד סביב 25,000 מאריכי טווח (חלקם הגדול כתוספת למכשירי ה-PoC וחלק נוסף כמוצר עצמאי) ב-500$ ליחידה. סך הכל מכירות של סביב 45 מיליון דולר. אגב, גם המצגת של סיעתא(מצורפת למטה) מדברת על פייפליין מכירות נוכחי של 42 מיליון דולר, במטרה להגיע ולשמר פייפליין של מעל 100 מיליון דולר.
להערכתי שיעור הרווח הגולמי אליו תגיע סיעתא בשנה הקרובה הוא בערך 35% שלאחריו יש לנו הוצאות הנהלה וכלליות של בערך 8 מיליון דולר – רובן עלויות שלא יצטרכו לגדול משמעותית עם הצמיחה, כך שנוצר מינוף תפעולי.
לכן, על מכירות של 45 מיליון דולר נקבל רווח גולמי של בערך 15.75 מיליון דולר ו-EBITDA של בערך 7.75 מיליון דולר. גם הרווח הנקי יהיה דומה למספר הזה מכיוון של סיעתא יש מגן מס יפה (הפסדים צבורים של כ-33 מיליון דולר), מזומן נטו של כ-5 מיליון דולר (כך שההוצאות מימון אפסיות) ומעט נכסים קבועים (כלומר- מעט פחת).
סיעתא נסחרת כיום בנאסדק סביב 15 מיליון דולר או 10 מיליון נטו ממזומן (כלומר -Enterprise Value/EV של 10 מיליון דולר). אם אני צודק בהערכות שלי ולא כולל חלום האפליקציות, אז גם אם נלך לפי מכפיל EBITDA ממוצע בתעשיה וגם אם נלך לפי מכפיל הכנסות – נקבל שסיעתא שווה בערך 90 מיליון דולר לפי המכירות והרווח שתעשה בשנת 2021, בערך פי חמישה משווי השוק הנוכחי, ועם המשך פוטנציאל צמיחה.
בנוסף, אני חושב שקיים סיכוי סביר שסיעתא תצליח להגשים את המטרה שלה ולמכור מוצרים בכ-100 מיליון דולר בשנה. זה יוצא בסך הכל כ-100 אלף מכשירים בשנה בשוק של כ-6 מיליון מכשירים שצומח במהירות, עם מעט תחרות וכאשר סיעתא היא היחידה עם שמוכרת מכשיר לרכב, מכשיר מוקשח וגם מאריך טווח) וזה אפילו בלי לדבר על פוטנציאל האפליקציות. בתרחיש זה הרווח הגולמי של סיעתא יכול להגיע לכ-35 מיליון דולר, והרווח התפעולי יהיה בערך 25 מיליון דולר, הרבה יותר משווי השוק של החברה כולה. במקרה כזה שווי השוק של סיאטה יכול גם בקלות להגיע ל-250 מיליון דולר, ואני לא חושב שאנחנו מדברים כאן על עתיד רחוק אלא אפילו על 2022 או 2023.
קיימות אגרות חוב להמרה אך ככל שבדקתי – לחברה יש זכות לפרוע אותן ואני מניח שתעשה זאת במזומן. לחברה יש גם כתבי אופציה ((Siyata Mobile Warrant-SYTAW), כלי השקעה שאני אוהב, במחיר מימוש 6.85$ ל-5 שנים. במקרה של סיעתא אני חושב שגם המניה וגם כתב האופציה מעניינים. את כתב האופציה יותר קשה להשיג ורוב ההחזקה שלי במניה.
כדי לחשב את ההשפעה של כתב האופציה בניתי גיליון שמחשב את התשואה לפי שווי שוק בהנחה מחמירה של דילול מלא מהרגע הראשון , (כלומר שכל מחזיק כתב אופציה ימיר אותו למניה בשניה שהמחיר יעבור את ה-6.85$, למרות שהנחה הרבה יותר סבירה תהיה שכל המשקיעים בכתב האופציה יחכו לרגע האחרון עוד 5 שנים ועד אז לא יהיה דילול). זו התוצאה:
אתם יכולים לשחק עם המספרים ולהתאים את המחירים למחיר הנוכחי בגיליון המצורף:
כפי שניתן לראות – אם אני צודק בהערכות שלי ההשקעה בסיעתא תוכל להניב תשואה של מאות ואף אלפי-אחוזים (בכתב האופציה). פוטנציאל כזה לדעתי מצדיק קפיצה לנאסד”ק
חומרים נוספים:
זוהי שיחת הועידה של סיעתא שהתקיימה ב-29.10.2020, עם מעבר על המצגת החדשה והסבר על פעילות החברה:
מצורפת אנליזה של Fundemental Research Corp על סיעתא, כדי לתרגם את מחיר היעד באנליזה (90 סנט קנדי) למחיר המניה הנוכחי יש להכפיל ב-145 (היה איחוד מניות 145 ל-1) ולהמיר מדולר קנדי לאמריקאי. יוצא שמחיר היעד שניתן מקביל לכ-105$ כיום- פי 20 מהמחיר הנוכחי. אמנם זו אנליזת ‘סל סייד’, אבל היא נותנת כיוון למה אפשר לצפות.
דוחות מחקר על תעשיית ה-Push To Talk ו-PoC:
אני כעת בשלבי סיום של מאמר שאפרסם עוד כמה שעות בבלוג באנגלית !
הכותב בעצמו ו/או באמצעות קרן ארביטראז׳ ואליו מחזיקים במניות ובכתבי אופציה של SYTA ושל אקסל סולושנס. האמור אינו מהווה הצעה להשקעה בנייר ערך או הזמנה להשקעה בקרן.
התוכן כפוף למדיניות הגילוי הנאות וזכויות היוצרים של האתר.