הגיע הזמן לעדכון המדד האחרון לפני סיכום שנה לפעילות המדד. כפי שכתבתי בסיכום הרבעון – נראה שהרבעון השלישי לא היה אדיב למניות צמיחה בסגנון שאני אוהב. ראו למשל את ההשוואה של הרבעון השלישי במדד צמיחה מול ת”א 125 ות”א 35:
מדובר כאן על פער של כ-12%, פער משמעותי מאוד לתקופה כל כך קצרה, והמדד בהחלט הושפע מכך עם תשואה שלילית קטנה ברבעון השלישי. למרות תנאי המגרש הקשים למניות צמיחה המדד הצליח לשמור על הובלה על כל 12 המדדים המתחרים – כאשר המקום השני הוא ה-SME שמפגר אחרי ה-SA-20 רק ב-0.2%! מקווה ברבעון הרביעי להגדיל את הפער.
האם הקושי במניות הצמיחה דוחף אותי לשנות סגנון השקעה כדי להתאים למצב הרוח המשתנה של השוק? להיפך – זה בדיוק הזמן עבורי לאסוף מניות צמיחה ריווחיות בסגנון שאני אוהב ולתת להן לצבור ערך עד שהשוק יזהה אותן. בעדכון המדד הנוכחי החלטתי להחליף 2 חברות קיימות בחברות חדשות:
נוספות למדד:
פיימנט – תוספת חדשה, ממש מאתמול, לבורסה ולמדד. למעשה עדכון המדד המתין עד ליום לאחר ההנפקה של פיימנט כדי שמחיר הפתיחה יהיה מחיר בו באמת היה ניתן לקנות את המניה שכן בהנפקה השתתפו גופים מוסדיים בלבד (כולל אותנו). חששתי לאור מחיר ההנפקה הנמוך שפיימנט תקפוץ יותר מדיי ביום הראשון ותיכנס למדד בשווי גבוה או אפילו לא תיכנס כלל. לשמחתי העליה התמתנה אתמול לקראת סוף המסחר ושווי השוק של פיימנט כרגע עומד על כ-120 מ’ ש”ח שזה אחלה מחיר בהשוואה לרווח שאני צופה.
פיימנט עוסקת בתשלום בנקודת המכירה (Buy Now Pay Later) ומתמחה בחיתום איכותי ומהיר במיוחד. פיימנט מתחברת למאגרי מידע ומצליבה מעל 100 נתונים כדי להעריך האם מדובר בלווה טוב. שיעור ההפרשה לחובות מסופקים עומד על הרבה פחות מחצי אחוז – כך שנראה שפיימנט עושים עבודה טובה. ראיה נוספת לכך היא שכיום, בשל מחסור במקורות, פיימנט מוכרת את תיק ההלוואות שלה לבנקים מכירה מלאה Overnight – כלומר בנקים מוכנים לקנות מפיימנט את תיק ההלוואות שהיא נתנה באותו היום ללא יכולת חזרה לפיימנט (True-Sale), מה שמראה שהבנקים בדקו ושוכנעו שניתן לסמוך על החיתום של פיימנט עד כדי כך שהם מוכנים לרכוש ממנה הלוואות ולקחת את הסיכון.
סכום ההלוואה הממוצע של פיימנט הוא כ-30,000 ש”ח, כלומר מדובר בעסקאות גדולות יחסית שלקוחות לא רוצים ש”יסתמו” להם את מסגרת כרטיס האשראי. דוגמאות מייצגות הן מרפאות שיניים ומכוני יופי, כאשר כל הזמן נוספים מגזרים חדשים (לאחרונה – מימון ציוד תעשייתי ורכב דו-גלגלי). פיימנט מצפה להגיע השנה למחזור מכירות של 150 מיליון, פי 4.2 מ-2020, עם תחזית מכירות מרשימה גם לשנים הבאות.
עכשיו נגיע לחלק היפה – כיום כאשר פיימנט נותנת הלוואה בריבית ממוצעת של סביב 8.5% היא מרוויחה באותו הרגע עמלה של כ-2.5% ובאותו לילה מוכרת את ההלוואה לבנק לפי היוון בשיעור של כ-7.5%. ככה זה בחברות אשראי חוץ בנקאי פרטיות וללא הון עצמי – הבנקים לוקחים כמה שהם יכולים. לאחר ההנפקה, לעומת זאת, פיימנט תוכל להחזיק את תיקי ההלוואות המצוינים שהיא בונה על המאזן או למכור אותם כחבילה במכרז למוסדיים כמו שעושה מימון ישיר בהיוון נמוך בהרבה בהרבה (סביב 3.5%). לפיימנט כבר יש הסכמים למימון התיק לאחר ההנפקה שילכו וישתפרו עם הזמן. הגרף הבא למשל מציג את הריווחיות של פיימנט לפי המצב הקיים לעומת המצב הצפוי לאחר ההנפקה:
כלומר ב-2021 צפוי רווח גולמי של 10 מיליון ש”ח, אך ככל והמסגרות החדשות עם הבנקים שיהיו בתוקף לאחר ההנפקה היו בתוקף כבר בתחילת השנה הרווח הגולמי ב-2021 היה כ-18 מיליון. בתנאים עתידיים סבירים כמו ירידת שיעור ההיוון בו פיימנט מוכרת הלוואות לשיעור שדומה יותר למה שהמתחרים מקבלים היינו מגיעים לרווח גולמי של 22 מיליון ב-2021. בשנת 2022, מכיוון שאנחנו כבר מתחילים במצב החדש, ניתן לצפות לפי הערכות החברה לרווח גולמי של בין 48 ל-57 מיליון ובין 84 ל-100 מיליון ב-2023. פיימנט היא גם חברה רזה עם הוצאות תפעול כוללות של סביב 3 מיליון ש”ח כך שהרווח הנקי בתרחישים האלה יכול להגיע כבר ל-30-40 מיליון ש”ח ב-2022. אמנם אלו מספרים שאפתניים, אך אני מאמין שפיימנט מסוגלת להגיע אליהם. בינתיים, בכל אופן, נראה שפיימנט כבר עומדת יפה ביעד השנתי:
קישור למצגת של פיימנט
קישור לתשקיף
המצגת המרכזית של פיימנט לקראת ההנפקה:
גרופ 107– על גרופ כתבתי לאחרונה ואני חושב שהיא מאוד מעניינת. בינתיים לא היו עדכונים חדשים אך ניתן לעקוב אחרי התקדמותה של גרופ היא דרך האתר של ISRAEL IT. בקישור הזה ניתן לראות את מספר וסוג המשרות אליהן ISRAEL IT מגייסת ובאיזו תדירות הרשימה הזו מתעדכנת. נכון לכתיבת שורות אלו ישנן 66 משרות פתוחות בלביב, כאשר יש לשים לב שכל כמה ימים יורדות משרות שאויישו ומצטרפות משרות חדשות לאתר בקצב עשרות משרות בחודש. כלל האצבע בו אני משתמש הוא שכל 30 משרות, בערך קצב הגיוס החודשי, מעלות את קצב הרווח השנתי בכמיליון ש”ח, כך שהזמן עובד לטובתנו.
חברות קיימות נבחרות:
בוני התיכון, נתנאל גרופ – שוק הנדל”ן ממשיך לרתוח וזה זמן מצוין בעיניי להשקיע בשתיים מחברות הנדל”ן הזולות בישראל. לבוני התיכון ולנתנאל גרופ יש גם פעילות התחדשות עירונית ענפה (כאשר בוני התיכון פרסמה כבר 27 פרוייקטי פינוי בינוי עם מעל ל-25% חתימות), נושא שקיבל חיזוק נוסף יחד עם קריסת הבניין בחולון. לגבי נתנאל גרופ – נראה שיש התקדמות יפה בפיצול פעילות הנדל”ן המניב. בהתחשב בכך שנתנאל היא כנראה חברת הנדל”ן הזולה ביותר מבחינת הנחה על ההון העצמי והעובדה שההכרה ברווחים מבית”ר עלית תחל ברבעונים הקרובים, נראה לי שיש כאן הזדמנות מעניינת.
מניף כמו חברות אשראי חוץ בנקאי רבות גם מניף סבלה מירידות משמעותיות בחודשים האחרונים. כיום מניף נסחרת סביב מכפיל רווח 9 שזה זול מאוד לחברת צמיחה עם הון עצמי כל כך חזק (סביב 300 מ’). נראה שהשוק החליט שהריביות בחוץ בנקאי עומדות לרדת בחדות – אך בהסתמך על מה שאני שומע כיום על העלאות ריבית בחוץ בנקאי נראה לי שהמצב בחלק מהנישות הפוך בדיוק. מומלץ לשמוע את הוובינר עם מאור דואק שהתקיים לפני מספר ימים:
יוצאות מהמדד:
ברן פועלת בתחום התשתיות הרותח אך למרות שהחברות בתחום מציגות תוצאות שיא התוצאות של ברן בינתיים פושרות. מכיוון שקשה לדעת מתי תתחיל ההכרה ברווח הפרוייקט בחוף השנהב (אני חשבתי שכבר ברבעון 1, בינתיים גם ברבעון 2 לא ראינו את התוצאות וכל הרווח הגיע מדיבידנד חד פעמי של 13.2 מ’ ש”ח מהמפרק של בטר פלייס) אין לי וודאות מספקת ולכן ברן יוצאת מהמדד.
סיעתא שוב התעכבה לה עם דוח הרבעון השני. מצער מאוד שלמרות ההתקדמות העסקית, המניה והמוניטין של החברה נפגעו דווקא בגלל העיכובים האלה. בכל אופן עד שלא יהיה שינוי בהתנהלות, ולמרות שאני מושקע, לצערי מבחינת התנהלות סיעתא לא מתאימה למדד, על אחת כמה וכמה בהתחשב בכך שהיא חברה זרה. קשה לישון איתה טוב בלילה – בטח כשהמסחר נגמר בשעה 23:00, וזו סיבה טובה להוציא אותה מהמדד. בהערת אגב – היום בערב צפויה סיעתא לפרסם את דוח הרבעון השני שהציפיות שלי ממנו דיי נמוכות. מה שיותר מעניין זה הוובינר שיתקיים מחר שבתקווה יכלול הודעות מעניינות. בטח עם המזל שלי היא תודיע שאפל רוכשת אותה יום אחרי היציאה מהמדד, אבל ככה זה – בהשקעות תמיד מוצאים על מה להתחרט.
סיכום השינויים:
זה הכל בינתיים. כרגיל תוכלו לעקוב אחר המדד בכתובת www.sa-30.com (שאולי צריך כבר דומיין חדש אבל לכו תדעו – אולי אחרי המעבר החדש על כל המניות אתפתה לחזור ל-30).
בעוד שבועיים נתחיל לראות דוחות רבעון שלישי שאני מאמין שתהיה מעניינת מאוד. קצת מעבר לכך ואתחיל את הפרויקט השנתי של סקירת על כל אחת ואחת מהמניות בישראל כולל 100-150 מניות חדשות. עד אז- שיהיה לנו רבעון מוצלח!
המידע הכלול בסקירה זו מהווה אינפורמציה ראשונית וחלקית בלבד (להלן: “המידע”). סקירה זו ו/או המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ/שיווק השקעות אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא. אין לראות בסקירה זו הצעה, המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא לביצוע עסקה כלשהי בניירות ערך או בכל מוצר פיננסי אחר. עורך סקירה זו עוסק בין היתר בניהול קרן “ארביטראז’ ואליו” והוא מחזיק/עשוי להחזיק בנייר הערך המצוין בסקירה זו. האמור בסקירה זו נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים אשר לא נבדק על ידי עורך סקירה זו. במידע הכלול בסקירה זו עלולות להיות טעויות ו/או שינויי שוק ו/או שינויים אחרים. כמו כן, המידע כולל תחזיות, הערכות ומידע אחר צופה פני עתיד שמידת התממשותם אינה ודאית כלל. העובדות והנתונים המפורטים במסגרת המידע הנמסר זה הינם כפי שידוע (as is), ללא כל ודאות או מתן התחייבות לדיוקם, או לכך שהציפיות וההערכות המתוארות אכן יתממשו, ותוצאות ציפיות והערכות אלו עשויות להיות שונות באופן מהותי מהתוצאות המתוארות במסגרת המידע. עורך הסקירה אינו לוקח על עצמו כל אחריות שהיא לכל הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ו/או עקיף, שיגרמו למי שמסתמך על האמור בסקירה זו, כולו או חלקו, ככל שייגרמו, ואינם מתחייבים כי שימוש במידע הכלול בסקירה זו עשוי ליצור רווחים בידי העושה בו שימוש. בהתאם ליעוץ משפטי שנתקבל, לא יתאפשרו תגובות באתר.