עוד רבעון חלף עבר לו, ועם החופש הגדול יחד עם החגים נדמה שהוא עבר מהר במיוחד. בכל זאת, על אף שחלף מהר הרבעון השלישי היה עבורי רבעון מאתגר מאוד. לפני שנה וקצת פרסמתי מאמר על ‘כיצד לחזות תשואה של מניה’ בו טענתי שאם אנחנו יודעים לחזות צמיחה של למשל 50% בתוצאותיה הכספיות של חברה אנחנו יכולים לשער שהמניה של אותה חברה תעלה בכ-50%, וגם אם זה לא יקרה בחברה אחת ספציפית אז סל של מניות שצומחות ב-50% בשנה יעלה בכ-50%, אלא שנראה ששנת 2021 מצאה חולשה בהנחות המוצא שלי. החולשה היא שכאשר השוק מחליט בתקופה מסוימת באופן גורף שהוא פחות מעריך צמיחה מאשר העריך אותה בעבר אז גם סל של חברות שצומחות בקצב גבוה יכול לחוות תקופה של תנועה הפוכה לכיוון התוצאות העסקיות. התנועה הזו, אגב, הפוכה לגמרי לשנת 2020 בה השוק העריך צמיחה יותר מאשר העריך אותה בעבר. כקוריוז- נסו להיזכר במניה שעלתה משמעותית גם ב-2020 וגם ב-2021. למרות שקל לי לחשוב על חברות שהציגו צמיחה מתמשכת באותה התקופה קשה לי להיזכר בחברות שעלו באופן דומה ונראה שזה נובע משינויים בטעם, שנובע בתורו, אולי, מגל ההנפקות. הקושי למשקיעים אקטיביים ברבעון השלישי משתקף גם בתוצאות התחרות הרבעוניות, כפי שנראה בהמשך.
האם יוצא מכך שהתאוריה שגויה ושהקשר בין התוצאות הכספיות למניה נעלם לו בין גלי ההנפקות? ממש לא. אמנם בטווח של חודשים ואף רבעונים שינויים בטעמי השוק יכולים להביא לתנועות מספריים בין המניה לבין התוצאות הכספיות אך ככל שהצמיחה ממשיכה בזמן שמחיר המניה יורד כך היחס בין מחיר העסק לבין הרווחים שלו מצטמצם עד שהוא הופך לאבסורדי אפילו לחברה שאינה חברת צמיחה. אז אחרי קצת התפלספויות ממעוף הציפור בואו נדבר על כמה עסקים ואיך עבר עליהם הרבעון:
אקסל היא בעיניי הדוגמה הכי בולטת לעסק שהולך בכיוון אחד ומניה שהולכת בכיוון ההפוך. ברבעון השני אקסל הציגה עליה של 40% בהכנסות מהרבעון הקודם ושל 130% בהכנסות מהרבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי עלה ב-63% מהרבעון הקודם ל-6.7 מיליון ורווח מתואם של 2.8 מיליון שזה פי 3 מהרבעון הראשון. בעיניי הדוח היה פשוט פנומנלי ואקסל ברבעון אחד ירדה ממכפיל רווח של 50 למכפיל סביר מאוד של 15 בניכוי מזומן. אני מצפה להמשך צמיחה ברבעון השלישי ובעיקר ברבעון הרביעי בו באופן מסורתי יש קפיצה בתחומי התוכנה של אקסל. כל מה שצריך לקרות זה שהמכפילים של אקסל יפסיקו להתכווץ ונראה את הצמיחה התלת ספרתית בהכנסות מיתרגמת לצמיחה תלת ספרתית במניה. למתעניינים – הוובינר של אקסל לאחר דוחות הרבעון השני:
שוהם ביזנס מהצד החיובי הציגה ברבעון השני גידול משמעותי מאוד בתיק ל-469 מ’, כולל עדכון במצגת שהתיק הנוכחי הוא כבר מעל 500 מ’. מהצד הפחות חיובי – הכנסות המימון ברבעון השני לא צמחו באותו הקצב. מה הסיבה לכך? השוק פירש את הדוח בנרטיב כולל של ירידה גורפת בתשואות והעניש את המניה אך לאחר בדיקה אני נוטה לפרשנות מעט אחרת. נראה שלרבעון הראשון שהיה קשה לכל הדעות הייתה השפעה שנגררה גם לרבעון השני. כשהמצב במשק קשה כמו בתקופת הסגר של הרבעון הראשון משתלם לתת הלוואות קצרות גם בריבית של 8-10% כדי שהכסף לא יעמוד, אך לוקח לתיק כמה חודשים להתנקות מהלוואות כאלה. אני מאמין שנראה שיפור יפה בתשואה על התיק ברבעון השלישי ושיפור משמעותי בריווחיות מ-4.65 מיליון ברבעון השני לסביב 6 מיליון ברבעון השלישי מה שישים את שוהם אולי במכפיל הרווח הכי נמוך בו היא הייתה בשנים האחרונות (ולראשונה בלי אופציות בחוץ). אני נותר אופטימי מאוד לגבי שוהם.
יוניטרוניקס שוב עלתה הרבעון בעשרות אחוזים בהכנסות ובריווחיות (שימו לב שצריך לנטרל ויתור על הלוואה ברבעון הראשון והוצאות מימון ופחת שלא מייצגות – דיברנו על זה במאמר המקורי). דווקא יוניטרוניקס אכן שומרת על מכפיל יחסית קבוע השנה יחד עם הצמיחה בריווחיות, אך המכפיל נמוך יחסית בעיניי בהתחשב במנועי הצמיחה של יוניטרוניקס לשנים הקרובות ובהנהלה המצוינת.
אורה סמארט הציגה מכירות של 20.5 מיליון ש”ח במחצית הראשונה – ולפי המצגת נראה שההתקדמות יפה מאוד. בחודשים מאי-יוני אורה הגיעה כבר לקצב מכירות שנתי של 72 מיליון ש”ח וצבר המכירות של אורה כבר היה 14 מיליון ש”ח במחצית (כשזמן ההספקה הוא קצר יחסית). במחצית השניה אנחנו נתחיל לראות פילטרים מוחלפים (משך חיים של חצי שנה) ברווח גולמי גבוה והמשך צמיחה. אני מאמין שנראה מאורה מספרים ועסקאות יפות ברבעונים הקרובים עם מכרזים גדולים ברחבי העולם והתחלת ייצור במפעל בארה”ב.
וואליו קפיטל הציגה סוף סוף פירוט התוצאות של פסגות – והן היו טובות יותר משציפיתי. אפילו בשנת 2020 הציגה פסגות EBITDA של 75 מיליון ש”ח לפני התייעלות צפויה של 5-10 מיליון ש”ח. היות ופסגות נרכשה תמורת 405 מיליון ש”ח נטו ממזומן ומחוב הרכישה הייתה למעשה לפי מכפיל EBITDA סביב 5. בנוסף, יש לנו את פעילות האשראי של אפליצ’ק ושל וואליו עצמה, בנוסף לפעילות Prepay. לקבל את כל זה ב-320 מיליון שווי שוק נראה לי מצוין והעובדה שגם רני צים מגדיל גם במחירים גבוהים יותר בהחלט מעודדת. המצגת המרכזית האחרונה של וואליו:
סיעתא הייתה בהחלט האכזבה של הרבעון השלישי ושל 2021 כולה. לא רק שהמניה ירדה- שוב אנחנו רואים את סיעתא מתעכבת עם הדוחות (למרות שהובטח שזה לא יקרה) ולא מוציאה הודעות על מכירות שישנו את התמונה. אני עדיין מחזיק בפוזיציה אבל לא מרגיש בנוח לחזק עד שנראה התקדמות ממשית כמו עליה במכירות, מימון מחדש של החוב או עסקה גדולה.
בוני תיכון הציגה גם היא תוצאות מצוינות לרבעון השני, נתנאל מוכרת קרקע ברווח של 26 מ’ ש”ח ומתקדמת בהפרדת פעילות הנדלן המניב, מניף המשיכה להגדיל את התיק והריווחיות, מצב הנדל”ן בארץ והעברת התקציב יספקו לה תנאים מצוינים להמשך השנה. בטראקנט ברבעון השלישי סוף סוף נתחיל לראות הכנסות. Saint Gobain הרחיבו את השימוש בתוכנה, כמו גם DSV. יחד לשתי החברות יש להערכתי כ-400,000 נסיעות בשנה ואפילו שתיהן לבד יכולות להביא את טראקנט למספרים יפים. בנלה דיגיטל נכנסו משקיעים לספוטנגו לפי שווי של 12 מ’ דולר, פי 6 מהשווי בו נלה רכשה את ספוטנגו לפני שנה. חנויות נפתחות בקצב מסחרר (כולל חנות מרשימה בעזריאלי גבעתיים ובשוק הפשפשים לאחרונה) ואנחנו צפויים להתחיל לראות הכנסות מחנויות הדיגיטל ופעילות מימון סוחרי אמזון בדוח הקרוב.
בקיצור, עם העסקים אני רגוע – עכשיו נותר ‘רק’ עניין התמחור.
סיכום רבעון שלישי בתחרות
אלה 20 המובילים בתוצאות הרבעון השלישי (מתוך 184 משתתפים):
שימו לב שלמרות שהמדדים הגדולים, בעיקר בישראל, היו חיוביים הרבעון, פחות מ-10% מהמשתתפים הציגו תוצאה חיובית בכלל והתשואה החציונית של המתחרים הייתה מינוס 15.7%! זו תוצאה מנוגדת לחלוטין לרבעון הראשון בו רובם המוחלט של המשתתפים הציגו תוצאות מצוינות. אם תעברו על התיקים תראו שלמרות שיש מגוון יחסית רחב של תיקים, אז איך יכול להיות שיש כזה שוני מהממוצע? אולי ההסבר הוא שהרבעון היה חזק בעיקר עבור מניות גדולות, או מניות ‘משעממות’ שלא רבים בוחרים. תהיה הסיבה מה שתהיה – נראה שהיה קשה מאוד למשקיעים אקטיביים ברבעון השלישי.
זה התיק של מני6755, המנצח של הרבעון השלישי:
אלה 20 המובילים של התחרות מתחילת השנה:
דור, המוביל בתחרות הכוללת, אמנם עשה ‘רק’ 4.32% ברבעון השלישי (מה שעדיין שם אותו בטופ 5% הרבעוני!) אבל אחרי כמעט 1,000% על GME ברבעון הראשון – דור צריך רק לא לעשות טעויות גדולות מדיי כדי לנצח.
ומה איתי? אחרי רבעון שלישי גרוע מאוד בתחרות (24%-) ירדתי לתשואה שלילית של 16% מתחילת השנה, כמובן שזה מאכזב מאוד אבל לפחות אני יכול להתנחם בכך שהתשואה האמיתית טובה בהרבה. בכל אופן זו בהחלט לא השנה שלי אך העסקים מתקדמים היטב (או לפחות כמעט כולם) ואני מאמין שהדברים יחזרו למסלול.
הוראות לעדכון תיקי תחרות
חברים כמו בסיבוב הקודם תהיה לכל המשתתפים בתחרות הזדמנות לעדכן את תיק התחרות שלהם בלינק כאן עם 2 החלפות בלבד.
רענון הכללים:
- השקעה מותרת רק בבורסות ישראל, אירופה וארה”ב.
- ניירות הערך המותרים הם מניות, אגרות חוב ותעודות מחקות. כלומר לא אופציות ולא כתבי אופציות.
- אסורה השקעה בניירות ערך שהשווי שלהם נמוך מ-10 מ’ דולר (32 מ’ ש”ח) או שהסחירות שלהם מאוד נמוכה (כשרוב הימים הם ללא עסקאות בכלל למשל).
- מותר לשנות עד שניים מהניירות שלכם בתיק בניירות אחרים (אבל לא להחליף שני ניירות בנייר אחד) וניתן לעשות את השינוי בטופס כאן בלבד.
ניתן לשנות תיקים עד ליום ראשון (3.10.21) ב-10:00 בבוקר, אז אפרסם את השינויים שלי בטלגרם ונתחיל עוד רבעון.
בימים הקרובים אפרסם עדכון למדד SA-20 (כנראה שאחכה למניה חדשה שתתחיל להיסחר בקרוב מאוד). בינתיים נאחל לרבעון רביעי מוצלח יותר למשקיעים אקטיביים!
המידע הכלול בסקירה זו מהווה אינפורמציה ראשונית וחלקית בלבד (להלן: “המידע”). סקירה זו ו/או המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ/שיווק השקעות אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא. אין לראות בסקירה זו הצעה, המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא לביצוע עסקה כלשהי בניירות ערך או בכל מוצר פיננסי אחר. עורך סקירה זו עוסק בין היתר בניהול קרן “ארביטראז’ ואליו” והוא מחזיק/עשוי להחזיק בנייר הערך המצוין בסקירה זו. האמור בסקירה זו נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים אשר לא נבדק על ידי עורך סקירה זו. במידע הכלול בסקירה זו עלולות להיות טעויות ו/או שינויי שוק ו/או שינויים אחרים. כמו כן, המידע כולל תחזיות, הערכות ומידע אחר צופה פני עתיד שמידת התממשותם אינה ודאית כלל. העובדות והנתונים המפורטים במסגרת המידע הנמסר זה הינם כפי שידוע (as is), ללא כל ודאות או מתן התחייבות לדיוקם, או לכך שהציפיות וההערכות המתוארות אכן יתממשו, ותוצאות ציפיות והערכות אלו עשויות להיות שונות באופן מהותי מהתוצאות המתוארות במסגרת המידע. עורך הסקירה אינו לוקח על עצמו כל אחריות שהיא לכל הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ו/או עקיף, שיגרמו למי שמסתמך על האמור בסקירה זו, כולו או חלקו, ככל שייגרמו, ואינם מתחייבים כי שימוש במידע הכלול בסקירה זו עשוי ליצור רווחים בידי העושה בו שימוש. בהתאם ליעוץ משפטי שנתקבל, לא יתאפשרו תגובות באתר.