מבוא
DNA או Doric Nimrod Air One (נסחרת בלונדון) היא חברה דיי פשוטה. ישהיא קנתה מטוס איירבוס, משכירה אותו ומתכננת למכור אותו בשנת 2022.
בנוסף להיותה פשוטה, נראה שהיא גם זולה ומספקת תשואת דיבידנד גבוהה ויציבה.
רקע
DNA הוקמה בשנת 2010 במטרה לרכוש מטוס אחד – Airbus A380 או סופר ג’אמבו – מטוס הנוסעים הגדול בעולם. A380 יכול לטוס למרחקים ארוכים מאוד עם עד 519 נוסעים בשתי קומות. לצורך רכישת המטוס נטלה DNA על עצמה חוב שהיא מחזירה באופן שוטף.
מיד לאחר שרכשה אותו השכירה את המטוס ל- Emirates Airline מדובאי לתקופה ארוכה – עד דצמבר 2022. בתזרים מהשכירות מחזירה DNA חוב, ומשלמת דיבידנד מדיי רבעון (2.25 פני למניה).
התכנית של החברה היא, לאחר תום השכירות, למכור את המטוס.
מאז רכישת המטוס עברו כשמונה שנים, מאז החברה הקטינה את החוב לסך של 43 מיליון דולר, כאשר התכנית היא לסגור את החוב עד לתום תקופת השכירות מתשלומים שוטפים.
בתום תקופת השכירות ל-Emirates Airlines יש זכות לרכוש את המטוס ב”מחיר שוק הוגן”, אחרת DNA תמכור את המטוס בשוק החופשי.
יצוין של-DNA יש שתי חברות “אחיות” – DNA Two ו- DNA Three. יש לכל אחת מהן כמה מטוסים אך גם הם כולם מושכרים ל-Emirates. לא עסקתי בהן מכיוון שנראה שהן יקרות יותר.
רווח והפסד
זה דוח הרווח והפסד של DNA לשנת 2017:
מצד ההכנסות יש לנו רק דמי שכירות המחולקים לשכירות A ושכירות B. ההבדל ביניהם הוא ששכירות A משולמת בדולר ושכירות B משולמת בפאונד. כפי שניתן לראות רוב השכירות משולמת בדולר, וזה הגיוני לגמרי שכן גם החוב נקוב בדולר, מה שמנטרל סיכון מטבע.
מצד ההוצאות יש לנו פחת של המטוס והוצאות הנהלה(הוצאות התחזוקה עצמן מוטלות על Emirates Airline).
בנוסף, יש לנו התאמות למטבע חוץ. החשבונאות של החברה היא בפאונד בריטי ולכן מבחינה חשבונאית, כאשר הפאונד נופל (כמו בברקסיט ב-2017) החברה רושמת הפסד.
עם זאת, כאמור לעיל, אין לחברה סיכון מטבע חוץ אמיתי מכיוון שרוב הכנסות השכירות (שכירות A) והחוב כולו נקובים בדולר.
מאזן
המאזן של DNA מאוד פשוט:
יש לנו מצד הנכסים את המטוס עצמו וקצת מזומנים, ומנגד את החוב ברכישת המטוס. הון עצמי של 47.6 מיליון פאונד.
שווי החברה/שווי המטוס
DNA נסחרת כיום לפי שווי של 43.3 מיליון פאונד – מחיר של 102 פני למניה. תשואת הדיבידנד, עד לפירוק החברה ונכון למחיר כיום, עומדת על כ-9%.
החוב של החברה מכוון להסתיים עם סיום תקופת השכירות.
כלומר, בדצמבר 2022, עוד 4 שנים וחצי, תהיה לנו חברה בלי חוב ועם מטוס, כאשר בדרך מהיום עד לסוף התקופה נקבל 2.25 פני לרבעון – כלומר 40.5 פני בדיבידנדים.
השאלה הנותרת היא – כמה החברה תקבל בגין המטוס כשתמכור אותו בשנת 2022?
כדי לסייע בשאלה זו, DNA מפרסמת מדיי רבעון, כחלק מעדכון מאורגן שהחברה שולחת, הערכות שווי למטוס ומפרסמת את הממוצע שלהן.
נכון לעדכון האחרון השווי המוערך הוא 101 מיליון דולר ומכיוון שהחברה נסחרת בלונדון – נמיר לפי השער כיום ל- 76.7 מיליון פאונד או 178 פני למניה – המטוס לבדו שווה כיום 75% מעל מחיר המניה בשוק.
האם זה מחיר סביר לצפות עבור המטוס? החברה מעריכה שהיא תחלק 178 פני למניה לאחר מכירת המטוס ב-2022, אך ננסה להיות שמרנים יותר.
מטוסי A380 שנמכרים כיום לחלקים על ידי חברת Dr. Peters הגרמנית נמכרים ב-80 מיליון דולר למטוס.
המטוסים של Dr. Peters הם מטוסי ה-A380 השלישי והחמישי שיוצרו עוד ב-2005, מה שאומר שהם גם זקנים יותר מהמטוס שלנו. הם גם פחות איכותיים – המטוסים הראשונים שמיוצרים תמיד כוללים כל מיני בעיות שמתוקנות בשבועות-חודשים הראשונים. כלומר, אפשר בשמרנות להניח שהמחיר ב-2022 יהיה במינימום שווי גריטה – 80 מיליון דולר שהם 60.7 מיליון פאונד .
כלומר, לסיכום, עד 2022 נקבל 40.5 פני למניה בדיבידנדים, פלוס, בגין מכירת המטוס נקבל 60.7 מיליון פאונד. נחלק ב-42.45 מיליון מניות ונקבל 143 פני למניה בגין המטוס.
סה”כ 183.5 פני למניה במקרה הגרוע, כאשר ככל והחברה עומדת בתחזית שלה יהיה מדובר ב-218.5 פני למניה.
מדובר בתשואה שנתית 18.5% אם סומכים על הערכת החברה, ותשואה שנתית ממוצעת של 14% לפי ערך גרט.
סיכום
המניה של DNA דומה במידה רבה לאג”ח.
אם הייתי רואה אג”ח שנותן תשואה שנתית של 18.5% הייתי מניח שמדובר בחברה במצב אנוש, שכבר הפרה את תנאי החוב או בתרמית, אך המצב ב-DNA שונה מאוד.
Emirates Airline היא חברה יציבה ואנו מקבלים הערכה שוטפת לשווי המטוס ודיבידנדים קבועים מדיי רבעון.
הסיכון העיקרי הוא שהמטוס יימכר בשווי נמוך מהצפוי, אפילו נמוך משווי גרט.
עם זאת, לפי חישובים שלי כדי שנפסיד אפילו פני אחד צריך שהמטוס מתחת ל-30 מיליון פאונד – כשליש מהשווי בו החברה מעריכה שתמכור אותו.
יש לשים לב לעניין המיסוי – הדיבידנד ממוסה כמו כל דיבידנד אך בפירוק הצפוי בשנת 2022 יכול להיות שיהיו כל מיני בעיות מיסוי שקשה לחזות עכשיו, אני לא הייתי מחזיק עד היום האחרון ובטח לא יהיה קשה למצוא קונה במחיר הוגן כמה חודשים לפני או כשהם יכריזו על מכירת המטוס.
נראה שמדובר ביחס Risk/Reward דיי טוב.
לינקים
Quarterly fact sheet לרבעון שהסתיים ביוני 2018
פוסט בבלוג OTC Adventures (דרכו הגעתי לרעיון)
גילוי נאות: הכותב אינו מחזיק, אך עלול לרכוש את המניה המוזכרת בפוסט.
נא לקרוא את הפטור מאחריות