אקסל סולושנס – עולה על הציפיות באופן צפוי

עברו בסך הכל 3 חודשים מאז כתבתי על אקסל, אך כל כך הרבה דברים התפתחו באקסל עד שכאילו מדובר בחברה שונה. הקדשתי לא מעט זמן בחודשים האחרונים כדי להבין פעילויות שאקסל נכנסה אליהן והתפתחויות רגולטוריות, ואני רוצה לעשות קצת סדר.

אז רק בתקופה האחרונה נוספה לנו פעילות מעניינת של SD-WAN עם BBT.live (אין לנו נתונים כספיים, אך אנחנו יודעים שיש לקוחות רציניים כולל עיריית תל אביב, סלקום ופיקוד העורף) ורכישה של AOS סביב מכפיל רווח 2.5-3.

בפוסט המקורי כתבתי בפירוש שלדעתי אקסל היא בקבוצה מצומצמת של חברות נהנות קורונה מכיוון שהקורונה שמה דגש על כמה תשתיות התקשורת בישראל דורשות שדרוג ותביא לדחיפת תחום הסיבים. והנה, קיבלנו את יועז הנדל שדוחף חזק את התחום, עד כדי כך שכנראה בזק כבר מרגישה בנוח להזמין לשנה הבאה נתבי פייבר ב-5 מיליון ש”ח ברבעון.

אולי ההתפתחות החשובה ביותר היא השקת הבית החכם של בזק עם מוצרים של אקסל ו-Alarm.com, חברת הבית החכם המובילה בעולם שאקסל היא המפיצה הבלעדית שלה בישראל.

Image

המטרה המוצהרת של בזק (כפי שניתן לשמוע בסרטון) היא להגיע למאות אלפי בתים בישראל תוך זמן יחסית קצר, תוך סבסוד ההתקנה על חשבונם. כל מאות אלפי הבתים שיש בהם נתב BE כבר מותאמים לבית חכם בניגוד לדור הקום, שדרש התקנת רכיב יקר ספציפי (מצלמה שהיא HUB) שייקר את כל השירות וסיבך את התהליך.

כמה פרטים על הבית החכם, דור 2.0:

-המערכת עובדת באפליקציה אחת שמאפשרת לשלוט במזגן, בדוד, בתריסים, במצלמות ובאורות מכל מקום. 
– ניתן לקבוע תרחישים מוגדרים אישית- למשל שהאורות והתריסים ייפתחו בבוקר וייסגרו בערב, שמצלמת הדלת תצלם כל פעם שעוברים לידה בשעות מסוימות, שהאורות יידלקו ל-2 דקות כשיש תנועה ליד חדר הילדים.
-ניתן לשלוט במערכת באמצעות סירי בעברית, ככל הנראה עם עוזרות נוספות בדרך.
-המחיר הוא 55 ש”ח לחודש ל-36 חודשים, ולאחר מכן 15 ש”ח. מתכננים לעדכן את המוצרים באופן קבוע ולהשיק גרסאות חדשות ומוצרים חדשים.  
ההתקנה היא חינם באמצעות טכנאי. המטרה היא להגיע עם הבית החכם לרוב לקוחות בזק.
בזק משיקה גם שת”פ עם WeSure – המצטרפים לבית החכם (עם חיישני תנועה ומצלמות) יקבלו הנחה בביטוח בית.

לכל מי שמתעניין באקסל אני ממליץ בחום לראות את ההשקה, או לכל הפחות את הסרטון הקצר שמסביר על השירות. התחושה שלי היא שזה משהו שיתפוס חזק, ועם כמה מאות אלפי לקוחות (אפילו לדור המעפן הקודם שאפילו לא כלל מזגן, תריסים או דוד חכם היו מאות אלפי משתמשים) שמשלמים 55 ש”ח לחודש – עם אפשרות לתוספות:

בחישוב פשוט אנחנו מדברים על היקפי מכירות במאות מיליונים כשהמוצר שמשווק, נמכר ומותקן על ידי בזק הוא מוצר של אקסל. אנחנו כבר בליגה של הגדולים.

בסיכום על אקסל נתתי קצת ניחושים לגבי הרווח המייצג של אקסל, אם אני זוכר נכון הגעתי לסביב 15 מיליון אז, אך הדברים כל כך התקדמו מאז שנדרש עדכון.

שימו לב שאלה לכל היותר הניחושים הכי טובים שלי בהתבסס על מחקר ומידע חלקי. בהחלט ייתכנו הפתעות בשוליים.

בתחום הראוטרים (Sagemcom, D-link)– ראינו מכירות של 20 מיליון ב-2018 (2019 הייתה לא מייצגת ויצרה ביקוש אצור). עם שדרוג הרשת של בזק ל-200 מגה (אפילו לפני הסיבים) פלוס נתבי סיבים במחיר כפול לראוטר הערכה שמרנית בעיניי היא 40 מיליון ש”ח מכירות, נניח שיעור רווח תפעולי של 15% – 6 מיליון לשנה.

בית חכם ומחובר, IOT – ראינו מכירות של 25 מיליון ב-2019. אני מצפה לקפיצה חדה עם הבית החכם של בזק ותוספת של מאות אלפי בתי אב שמשלמים מנוי של לפחות 55 ש”ח לחודש. אין להמעיט בחשיבות של התחום הזה לשוויה של אקסל! אני רואה בעתיד הקרוב הכנסות של לפחות 50-100 מיליון. כפי שחישבנו (בסרטון) שיעור הרווח בסגמנט הזה גבוה. אני מעריך רווח תפעולי של לפחות כ-20 מיליון לשנה לשנים רבות קדימה!

מגני מסך Screen guard של MADICO – סביב 800 חנויות, נכנסו לגו מובייל לאחרונה. נניח ממוצע מכירות לחודש 100 יחידות (לפחות 20 לשבוע לפי האתר), כלומר 80,000 יחידות בחודש, נניח מיליון בשנה. מחיר ממוצע ליחידה לפחות-120 ש”ח (המגן הזול ביותר) נניח שהרווח של אקסל מיחידה הוא 5 שקלים (בעיניי נמוך בצורה קיצונית, אני יודע מבדיקה בחנויות שהן קונות כל חתיכת סיליקון בלפחות 40 שקלים). נקבל 5 מיליון ש”ח רווח תפעולי שנתי.

אנטי וירוס נורטון, SAAS – אני מעריך שיש כיום כ-300 אלף מנויים שמשלמים לפחות 10 ש”ח לחודש (במצגת מינואר דובר על 200 אלף, והיות וכל חברות הסלולר דוחפות את המוצר אני מעריך שנראה קפיצה מהותית השנה).
נניח שמכל מנוי נשאר לאקסל רווח תפעולי של 1.5 ש”ח אחרי הכל (חלוקה עם נורטון, חברת הסלולר והשותף) ונקבל רווח תפעולי של כ-5.5 מיליון ש”ח.

PTT – אקסל דיברה על צפי מכירות של כ-7 מיליון בשנה. נעריך בשמרנות רווח תפעולי של 1 מיליון ש”ח מהפעילות.

SD-WAN – אקסל היא מפיצה בלעדית של BBT-Live בתחום ה-SD-WAN, עם לקוחות בולטים כולל עיריית תל אביב, סלקום ופיקוד העורף. מכיוון שאין לנו עדיין מידע קונקרטי על הכנסות (למרות שבהתאם לדיווח יש לקוחות ויש הכנסות) לא נתייחס לתחום בשלב הזה.

AOS – תחום RF, לוגיסטיקה , עובדת עם דואר ישראל. רווח של מיליון ש”ח בשנה. חלקה של אקסל 60% אך יש לה אופציה לרכוש את השאר. בהתחשב באופציה ועם קצת סינרגיות נניח 1 מיליון ש”ח לשנה.

Puresight -חברה ישראלית בתחום בקרת הורים, כרגע במזרח אירופה אך אני אופתע אם אקסל לא קשורה גם לפעילות בארץ ובמדינות נוספות בזמן הקרוב. מינימום תמלוגים הוא סמלי – 350 אלף ש”ח לשנה לשלוש שנים. אני אופתע אם הסכום לא יהיה גבוה בהרבה.

הרווח שאני מקבל על בסיס הניחושים שלי הוא 39 מיליון ש”ח לשנה, בלי SD-WAN ופרויקטים נוספים. 39 מיליון של הכנסה חוזרת איכותית, צומחת, בלי השקעות הוניות או גיוס עובדים נוספים ובחזית הטכנולוגיה – SaaS, IOT, SD-WAN ושאר תחומים שגורמים למשקיעים מסביב לעולם לדבר על מכפילים מטורפים (Alarm.com למשל נסחרת במכפיל רווח של כמעט 60. אנחנו כמובן בישראל, אבל זה לא אומר שאין לתחומים המצוינים של אקסל ערך שצריך להתחשב בו).

39 מיליון זה קצב רווח שאני מצפה שנגיע אליו במהלך שנת 2021 עם דחיפה חזקה ברבעון השני של 2021 עם רכישת נתבי הסיבים הגדולה של בזק.

כמובן, יכול להיות שאני טועה, אך זה נכון לשני הכיוונים. בתזה שלי יש ערך רב להצלחה של הבית החכם, אך אני מוצא את עצמי מעוניין במוצרים האלה בעצמי. לא עוד הודעות של “תדליק את הדוד” ושעון שבת שנשאר דלוק כל הלילה – לכולם יש גישה מהנייד וניתן לקבוע שעות קבועות. לא עוד “אבא תדליק את האור” ב-2:00 בבוקר- הוא נדלק לבד עם חיישן תנועה. להדליק מזגן בשעות קבועות או לפני כשמגיעים מהבית ולכבות מזגן ששכחת דלוק בדרך לעבודה- ועוד בפקודה ל-SIRI. אני מעריך כסביר מאוד שהבית החכם יפתיע אותנו לטובה. זה יהפוך להיות מסוג הדברים שאם יש לשכן שלך, אתה לא יכול שלא יהיה לך.

העליה של במניה מאז שכתבתי עליה היא כאין וכאפס לאור העליה שאני רואה בערך של החברה. לפני 3 חודשים דיברתי על צפי לכ-15 מיליון בהנחה שיהיו סיבים, עכשיו אני רואה פוטנציאל ל-39 מיליון עם הזמנות קיימות ולא כולל כמה תחומים חזקים כמו ה-SD WAN או בקרת הורים שרשמתי באפס או לפי מינימום הכנסות לא רלוונטי.

כשאנחנו משקיעים בחברה כמו אקסל שמתקדמת בקצב כל-כך מהיר וסוגרת עסקה אחר עסקה, המחיר שנגדיר כ”זול” או “יקר” צריך גם כן להתעדכן כל הזמן. התחלתי לקנות אקסל בשער 55 אג’ ואני מחזק גם ב-145 אג’. הנהלה מצוינת מהסוג של אקסל בתחומים חמים כמו התחומים בהם היא פועלת – אני לא רוצה לפספס.

הכותב מחזיק, באופן ישיר באמצעות קרן ארביטראז’ ואליו, במניות ובכתבי אופציה של אקסל סולושנס.
התוכן כפוף למדיניות הגילוי נאות וזכויות היוצרים של האתר.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll to Top