סקירת המניות של 2025 – מניות מעניינות בלבד

בהמשך לסקירת כל המניות בישראל קיבלתי בקשות מכמה קוראים להפוך את המציאה של המניות המעניינות לקלה יותר, החלטתי להכין פוסט נפרד שכולל את הסקירה של המעניינות ורשימת המעקב בנפקד:

1.אב-גד (אבגד | אב גד) – שווי שוק 380 מ’. עוסקת בהתחדשות עירונית. כתבתי על אב-גד במאמר נפרד. בכל אחת מ-4 השנים הקרובות (וכנראה גם מעבר לכך) אב-גד צפויה להכניס לביצוע מעל 1,000 יחידות דיור, כשכל 1,000 יחידות מוסיפות כ-60 מ' לכוח הרווח שנתי.

אב-גד גם בולטת לטובה בקצב הזכייה שלה בפרויקטים חדשים. כשרק בין רבעון 3 ל-4 צבר יחידות הדיור הכולל עלה מ-10,000 ל-15,000. 

זולה מאוד לפי המודל שלי. הודיעה באפריל 2025 על כוונה להוציא תשקיף לקראת הנפקת פרויקט עיר כינרת. ככל וההנפקה תצליח זה עשוי להיות משמעותי עבור אב-גד. חברה מעניינת

2.אאורה – שווי שוק 4,800 מ’. עוסקת ביזמות ובנייה למגורים בהתחדשות עירונית. אאורה היא החברה המובילה בתחום ההתחדשות. עמוד המאיה של אאורה מלא בהודעות על זכיה בפרויקטים גדולים, וזה ניכר במספר הפרויקטים בביצוע ובצבר:

לאאורה יש מספר שיא של פרויקטים בביצוע כאשר בכל שנה נוספים עשרות פרויקטים נוספים. למרות שאאורה היא החברה הבוגרת בתחום ההתחדשות היא עדיין צומחת בקצב גבוה. 

ניתן להתרשם מהעלייה בהכנסות והרווח הגולמי, שלדעתי צפויים להמשיך ולעלות. יש לשים לב שהרווח ב-2024 כולל התאמות שווי ורווח מרכישה שהם חד פעמיים.

תחזית רווח לשנים הקרובות:

אאורה היא החברה המובילה והבוגרת בענף ההתחדשות ועדיין הצמיחה שלה גבוהה מאוד. גם קצב הרווח שלה כבר בא לידי ביטוי. זה נכון שמבחינת צבר היא פחות זולה מחברות אחרות בתחום, עם זאת אפשר גם כבר להסתכל על אאורה כחברה שנסחרת במכפיל חד ספרתי על הרווח הצפוי בשנת 2025. נכון שמסורתית לא נהוג לבחון חברות נדל"ן במכפיל רווח, אך במקרה של אאורה, עם 'מנוע' ליצירת פרויקטים ודירות בקצב הולך וגדל, לדעתי זו דרך הסתכלות נכונה יותר.  חברה מעניינת.

3.אורד –  שווי שוק 76 מ’. חברה ישראלית גלובלית, בעלת ותק של מעל 50 שנה, המתמחה בהנדסת ערך ומתן פתרונות כוללים לפרויקטים מולטי-דיסציפלינריים בעלי מורכבות טכנולוגית. תחומי ההתמחות של החברה כוללים ביטחון והגנה היקפית, בטיחות וגילוי אש, תשתיות, מערכות אלקטרומכניות, אוטומציה, תקשורת ובקרה, ומערכות אנרגיה סולארית (PV) בארץ ובעולם. 

מחלקת את פעילותה ל-2 מגזרים: פעילות מתח נמוך ומגזר אנרגיה סולארית. 

פיננסי: שיפור בתוצאות, בפרט במגזר הסולארי.

חוב נטו כ-14 מ' ש"ח, ירידה נאה בתקופה האחרונה. קצב רווח של כ-10-12 מ' ש"ח (המס שמשולם אינו תזרימי). גידול ניכר בצבר מ-160 מ' בסוף 2023 ל-185 מ' בסוף 2024. 

נראה כמו תמחור זול ורוב הרווח מגיע מפעילות דיי צפויה של תחזוקה – בעיקר של מערכות כיבוי אש. סחירות דיי נמוכה אך חברה מעניינת.

4.אי.בי.אי בית השקעות (אי.בי.אי. | איביאי | IBI) – שווי שוק 2,650 מ’ ש”ח. עוסקת בניהול תיקים ושותפויות, ניהול קרנות נאמנות, שירותי מסחר ושירותי נאמנויות (למשל – שמירה פיקוח וניהול של אופציות של עובדים – בעיקר בהייטק).

מגזרי הפעילות של איביאי:

שירותי בורסה – שירותי מסחר בניירות ערך (כולל מסחר עצמאי)

ניהול קרנות נאמנות וניהול תיקים
קבוצת קפיטל – שירותים לחברות הייטק
ניהול השקעות אלטרנטיביות – כולל קרנות גידור, מכשירי חוב, שותפויות נדל"ן וכו'

סוכנויות פנסיוניות– שולטת בארבע העונות ובאיביאי סוכנות לביטוח. רכשה לאחרונה את הסוכנות נטו והתקבל אישור למזג אותה עם ארבע העונות.
חיתום והפצה – באמצעות החזקה באיביאי חיתום הציבורית.

התקדמות יפה בתוצאות משנה לשנה.

רווח 178 מ' בשנת 2024 

פרסמו יעד להגיע ל-100 אלף לקוחות IBI SMART תוך שנה וחצי. 

בתחילת 2025 החברה עדכנה דמי ניהול בקרנות נאמנות בהיקף משוער של 35 מיליון ש"ח

להערכתי תרוויח מעל 250 מ’ בשנת 2025. איכותית וצומחת, גם אם לא מאוד זולה. חברה מעניינת

5. איי.די.איי ביטוח (איידיאיי | IDI) –  שווי שוק 2,380 מ’. פועלת בתחומי הביטוח השונים תחת השם “ביטוח ישיר”. איי.די.איי היא היסטורית אחת משתי חברות ביטוח ישיר יחד עם AIG, מה שנתן לה ייחוד מסוים ויתרון תחרותי. כיום, לעומת זאת, חוד החנית הוא לא לעבוד ישירות מול החברה במקום מול סוכן (הקש על החמש) אלא לעשות ביטוח בצורה דיגיטלית (ווישור, ליברה). 

התשואה על ההון עלתה משמעותית ב-2024 למעל 25%. 

הרוב המוחלט של הרווח מגיע מענף הרכב -רכוש (כלומר צד ג' + מקיף)

סיכום השנה עם כמה שקפים מהמצגת:

נתח השוק של איידיאיי גם הוא עלה באופן ניכר מ-12.7% ל-14.7% והיא כיום מובילה בנתח השוק בענף הרכב רכוש.

הון עצמי 989 מ' כך שמכפיל ההון גבוה (סביב 2.7) אך מכפיל הרווח הוא סביב 9-10. 

בחברות ביטוח יש תקופות ריווחיות מאוד ותקופות תחרותיות מאוד, ונראה שאנחנו כרגע בתקופה בה כולם מרוויחים בענק עם יחסית מעט תחרות מחירים. 

איידיאיי בפרט אנחנו כן רואים גידול במספר הפרמיות ובנתח השוק, ולדעתי המיצוב שלה טוב משל אחרות כדי להנות מהמצב. גבולי– חברה מעניינת

6. אימקו – שווי שוק 285 מ’. מפתחת, מייצרת ומשווקת מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, מכניקה, ואלקטרו-מכניקה, לשימושים צבאיים. המערכות שלה מותקנות על נגמרי לחימה כמו נמ״ר, איתן, טנק המרכבה, במטוסי f15, f16 ועוד. 

פועלת בחמישה תחומי פעילות: א. תחום ביטחוני בישראל א' – באמצעות אימקו פרויקטים; ב. תחום ביטחוני בישראל ב' – באמצעות ניר אור; ג. תחום ביטחוני בארה"ב – באמצעות ADT ; ד. תחום אזרחי א' – באמצעות אתנה; ה. תחום "אחרים" – פעילות EMT וכן פעילות נדל"ן והנהלת הקבוצה באמצעות החברה.

רוב לקוחות החברה הם בישראל.

כ42% מההזמנות הם של משהב"ט. במאי 2024 נחתם הסכם רב שנתי עד 2030, עם משהב"ט בשווי 377 מ׳ ש״ח, שהוא קצת יותר גדול מההסכם הרב שנתי הקודם בסך 327 מ׳ ש״ח.

הצבר זינק בשנה האחרונה מ-281 מ' ל-726 מ', מתוכם 400 מ' בשנת 2025. 

שנת 2024 חזקה מאוד, ובפרט בחציון 2 עם רווח של 19 מ' 

זינוק בצבר ושיפור ניכר ברווח בשנת 2024. חברה מעניינת.

7. אל-על (אלעל | ELAL) – שווי שוק 6,000 מ׳. חברת התעופה הגדולה בישראל.

חברת התעופה הגדולה בישראל, נסחרת נכון לכתיבת שורות אלו בשווי שוק מתואם של 1.47 מיליארד דולר (כולל הנחת המרה מלאה של אופציות סדרה 2 ו-3 אשר נמצאות עמוק בכסף).

בשנת 2023 החברה הציגה את הרווח הנקי הגבוה ביותר בתולדותיה מאז שהחברה ציבורית בשנת 2004, כאשר הדבר נתמך ברבעון 4 חזק מהרגיל בצל מלחמת חרבות ברזל.

מגמה זו, של חברות זרות רבות אשר אינן טסות אל ומישראל המשיכה ביתר שאת בשנת 2024, מה שגרר שיעורי תפוסה גבוהים במיוחד של  מעל 93% ועליה במחירי הכרטיסים ובמחירי השילוח.

אל על סיימה את שנת 2024 עם רווחי שיא משמעותיים לעומת 2023, ועכשיו כשמרבית החברות הזרות חזרו לטוס או הודיעו על חזרה בחודשים הקרובים השאלה מה יעלה בגורלה של אל על.

ניתן לבחון את זה בכמה מישורים: נתחיל ברמה המאזנית, החוב נטו של אל-על התאפס נכון לסוף שנת 2024 (בהנחת כניסת מזומן ממימוש האופציות), מה שהופך אותה לאחת מחברות התעופה הבודדות בעולם, ואולי אף היחידה, ללא חוב. מדובר על עובדה מוגמרת מאזנית, אשר בתורה מפחיתה את הוצאות המימון נטו של החברה לרמה אפסית ומגדילה משמעותית את גמישותה הפיננסית.

ברמת העסק עצמו, אם מתחשבים במגמות העולמיות אשר כוללות מחסור עולמי במטוסים ובחלקי חילוף, וברמת הרווחיות שאל על השיגה טרום המלחמה בתחרות מלאה, ניתן לחשב תזרים EBITDAR סביר לחברה בשנה רגילה (שנת 2025 תהיה גם היא חריגה לטובה בכל מקרה בשל רבעון 1 חזק מאוד, חזרה חלקית של חברות זרות בהמשך השנה, ומכירת כרטיסים מראש במחירים טובים לחברה).

אם נסתכל במבט קדימה על בסיס התחזית של החברה ניתן להעריך למה לצפות:

אם צפי ההכנסות הוא כ-3.3 מיליארד דולר בשנת 2026 עם צפי מרווח EBITDAR בין 17% ל-21% אז ניתן לצפות ל-EBITDAR של נאמר 600 מ' דולר בשנת 2025, ובהתחשב במזומן נטו מביא אותנו למכפיל EBITDAR של סביב 2.

זו השוואה (של דן צפריר היקר) של מכפילי בתעשייה נכון לפרסום הדוח השנתי:

כפי שניתן לראות הפער האופטי הגדול מאוד היום מצטמצם כשמסתכלים על התוצאות הצפויות בשנה-שנתיים הקרובות. האם פער המכפיל מצדיק השקעה? אני לא בטוח, שכן אנחנו רואים פערי מכפילים גבוהים בהרבה מאוד ענפים. העובדה שוולמארט נסחרת במכפיל רווח 40 לא אומרת אוטומטית שויקטורי במכפיל 12 זולה. בכל זאת –  חברה מעניינת.

8. אס.טי.גי (אסטיג'י | STG) – שווי שוק 245 מ’. עוסקת ביבוא ושיווק רכיבים ומיכשור אלקטרוני.

שני מגזרי פעילות:
תחום ההפצה – שיווק ומכירה של רכיבים אלקטרוניים לתחום האזרחי והביטחוני ומתן שירותים טכניים והנדסיים. רוב הפעילות (55%) במגזר הצבאי.
תחום פיתוח וייצור – תכנון על פי מפרט של גלי רדיו ב-STG Advanced ותכנון על פי מפרט של מחשוב צבאי מוקשח ב-Unisor Multisystem.

תחום ההפצה הוא תחום ריווחי וצומח, גם אם לא בעקביות מוחלטת.
תחום הפיתוח והייצור אמנם קטן בהרבה מתחום ההפצה והוא פחות ריווחי במבט אחורה, אך אם נבחן את המגזר נראה צמיחה גבוהה מאוד בהכנסות ושיפור ברווח. 

צפויה להנות בשנים הקרובות מביקוש מוגבר בתחום הביטחוני, שכן בניגוד לקליעים שיש בהם צורך מיידי במלחמה, הצורך בפתרונות טכנולוגיים לאיומים כמו רחפנים מתממש במשך שנים. 

בתחום ההפצה צבר הזמנות 89.5 בסוף 2024 לעומת 87.7 בסוף 2023.
בתחום המוצרים צבר הזמנות של 74.8 מ' בסוף 2024 לעומת 68.4 מ' בסוף 2023., בסמוך למועד פרסום הדוח הצבר עמד על 64.2 מ'. 

החברה פרסמה חלוקה למחציות שהתוצאות שלה פשוט לא מתחברות (מחצית ראשונה פלוס שניה לא קרוב לתוצאה השנתית) ולאחר יומיים פרסמה תיקון: 

פיננסי:  עודף מזומן של כ-55 מ'. רווח בקצב של 20-25 מ'. 

הממשל התאגידי והיחס עם המשקיעים עושה רושם לא טוב. לא רק שהחברה לא משתמשת בעודף המזומן העצום לחלוקת דיבידנד (לכל הפחות מהרווח) – היא אפילו דיללה את המשקיעים פעמיים בשנה האחרונה ללא כל הסבר הגיוני.

לדעתי החברה זולה ועשויה לצמוח, הממשל התאגידי הוא מינוס. בכל זאת חברה מעניינת

9.אקסל – שווי שוק 270 מ’. עוסקת בארבעה תחומים –טלקום, סייבר , AI באמצעת אקסל אינטליג'נס וקלאוד.

במהלך 2024 ביצעה כמה מהלכים משמעותיים:

רכישת אינטנסיטי גלובל – חברת סייבר מבצעי
זכייה של דאנת במכרז סייבר תשתיות הענן הגדול בישראל (יחד עם WIZ)
זכייה במכרז הנתבים הגדול בישראל – לראשונה כספק יחיד
הקמת אקסל אינטליג'נס – פעילות AI סופר מעניינת לדעתי, עם טראק רקורד של פרויקטים מוצלחים. לדעתי פעילות ה-AI האמיתית היחידה בשוק כרגע
-השקעה בהקמת ארבע חברות חדשותץ: הייב סייר, קלאודיסט, אקסל אינטליג'נס וישראלינק

בנוסף, ולא פחות חשוב מכך, במרץ 2024 הצטרף אודי וינטראוב כיו"ר דירקטוריון. אודי היה מנכ"ל מלם תים ,ו-וואן ושמוהולך לפניו. לדעתי היד שלו מורגשת במהלכים הגדולים שאקסל עשתה השנה, כולל רכישות והקמת מגזרים. לדעתי אודי הוא נכס בדרך להביא את החברה לשווי של מיליארד פלוס.

בפברואר 2025 הודיעה על זכייה במכרז סייבר גדול נוסף עם NETSKOPE.

היסטורית אקסל צמחה בקצב גבוה מאוד, גם אורגנית וגם באמצעות רכישות:

מבחינת תמחור, ההסתכלות שלי (שתואמת את אמירותיו של המנכ"ל בשיחות משקיעים) היא שאקסל צריכה להגיע להכנסות של כמיליארד ש"ח בעוד כשנתיים (2027) תוך כדי הרחבת מרווח ה-EBITDA לאזור 10-11%. 

במצב כזה, אקסל בהחלט יכולה להיות שווה פי כמה מהשווי כיום תוך שנתיים – שלוש. חברה מעניינת.

10. ארי נדל"ן (ארי נדלן | ארנה) –  שווי שוק 795 מ׳. עוסקת בנדל”ן מניב מסחרי וקניונים בישראל ובחו”ל. הון עצמי 917 מ’. 

נראה שלארי נדל"ן יש כמה יהלומים חבויים, כשהעיקרי בהם הוא הרחבות הנכס העיקרי שלה – הסטאר סנטר באשדוד:

מדובר פה על פוטנציאל הרחבה של 409 אלף מ"ר של מסחר, דיור ותעסוקה. הפוטנציאל הכלכלי של אישור התב"ע עשוי להיות עצום שכן הסטאר סנטר הקיים הוא בהיקף של כ-50 אלף מ"ר ושווה כ-1.1 מיליארד ש"ח, ומדובר כאן על היקף של פי 8 מכך. 

כמובן שאין ודאות שהתב"ע של הסטאר סנטר תאושר (ואם כן זה חתיכת אירוע), אך בנוסף אליה יש לנו קניון גדול באילת עם פוטנציאל משמעותי, קרקע ברמת גן ואשדוד וכו', ונסחרת בהנחה של כ-10% על ההון. 

בסך הכל בהחלט ייתכן שארי תהיה שווה יותר מכפול מהשווי היום תוך שנתיים-שלוש – חברה מעניינת

11. אר.אס.אל (אראסאל | RSL) – שווי שוק 200 מ׳.  חברה ישראלית ציבורית, שהוקמה בשנת 1986 ומתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות אלקטרוניקה מתקדמות לתחומי התעופה, הארטילריה, האנרגיה והתחבורה. 

תחומי התמחות עיקריים:

  • מערכות דיאגנוסטיקה ופרוגנוסטיקה (HUMS): החברה מפתחת מערכות לניטור בריאות ושימוש (Health and Usage Monitoring Systems) עבור מסוקים כמו קוברה ואפאצ'י, כלי טיס בלתי מאוישים, רכבים קרביים משוריינים, רכבות וספינות.
  • מדי מהירות לוע (MVR): פיתוח וייצור מערכות מכ"ם למדידת מהירות הפגז ביציאתו מהתותח, המשמשות לשיפור דיוק הירי.
  • מערכות בקרה וניטור למנועי סילון: החברה מספקת מערכות בקרה למנועי סילון בכלי טיס ולמערכות שרת במטוסים שונים, כולל F-16. 

עלייה חדה בצבר ההזמנות מסביב 17 מ' ש"ח לפני המלחמה ל-58 מ' ש"ח נכון למועד פרסום הדוח, מתוכם כ-28 למימוש במהלך 2025.

במרץ 2025 בעלי השליטה (50%) הודיעו על מכירת השליטה.

חברה בטחונית , לא מאוד יקרה וצומחת.  חברה מעניינת.

12. טופ מערכות (טופ רמדור מערכות) – שווי שוק 280 מ’. עוסקת בפיתוח ושיווק מוצרי ושירותי תוכנה לניהול עסקים. כתבתי על טופ מערכות בעבר. העסק של טופ איכותי וקשה להחלפה. רוב משרדי הממשלה והקבלנים הגדולים משתמשים במוצרי טופ בענף הבניה, ושאר הקבלנים נאלצים להתאים את עצמם – אפקט רשת חזק. 

היסטוריה של מיזוגים ורכישות:

באפריל 2024 הושלמה רכישת ניפנדו תמורת 2.1 מ' דולר. ניפנדו מספקת מוצר SAAS שמקשר בין ספקים ללקוחות, בפרט לקוחות גדולים כמו גופי ממשלה ועיריות.
מחזור המכירות של ניפנדו היה כ-22 מ' ש"ח בשנים 2022-2023 עם ריווחיות תפעולית בקצב של כ-10%. כלומר רכשה ב-7.5 מ' רווח של 1.8-2 מ' תפעולי. רכישה דיי בזול של עסק איכותי שבתקווה טופ גם תוכל להשביח. 

במרץ 2025 השלימה את רכישת ComposeDoc שעוסקת במסמכים דיגיטליים. 

חוב נטו 50 מ'. קצב אביטדה של כ-40 מ', כלומר מכפיל אביטדה 7 ותזרים חזק. עסק איכותי, צומחת בקצב נאה (אורגני + רכישות). חברה מעניינת

13. טיב טעם – שווי שוק 720 מ’. רשת שיווק ישראלית המתמחה במכירת מוצרים מגוונים מהארץ ומהעולם, עם דגש על חוויית קנייה ייחודית וקולינריה בינלאומית. הרשת ידועה בכך שהיא מספקת מבחר רחב של מוצרים שאינם תמיד זמינים ברשתות שיווק רגילות, כולל מוצרים ייבוא, מעדני בשר ודגים, גבינות מיוחדות, מאפים, יינות ומשקאות אלכוהוליים מכל העולם.

ניתן לחלק את הפעילות ל-2 מגזרים:  מגזר הקמעונאות שכולנו מכירים, עם חווית קנייה איכותית (ויקרה) יותר מהמתחרות, עם מכירה של מזון לא כשר ופתיחה בשישי – שבת ומגזר התעשייה שעוסק ביבוא מוצרים ומכירה לרשתות אחרות, לסיטונאיים, חנויות יין ואלכוהול ולמסעדות. 

הודיעה בדצמבר על רכישת 'מזרח ומערב יבוא ושיווק' תמורת מכפיל EBITDA של 6 על ממוצע 2023-2025. מזרח ומערב מצטרפת למגזר התעשייה של טיב טעם. ה-EBITDA של מזרח ומערב לשנים 2023-2024 היה סביב 22 מ' והרווח הנקי כ-14 מ'. כלומר טיב טעם תשלם מכפיל רווח סביב 10. 

רבעון 4 חזק מאוד עם רווח של 16.3 מ' ש"ח, קצב של כ-60 מ'. 

כלומר טיב טעם נסחרת סביב מכפיל 12.5 לפני רכישת מזרח ומערב וסביב מכפיל 10 אחריה.  

התוצאות כנראה מוטות לטובה מכיוון שישראלים נשארו בארץ ב-2024, מנגד מגזר התעשייה שמספק למסעדות נפגע על רקע המלחמה וכנראה יתאושש ב-2025. 

כמו כן מכיוון שטיב טעם יקרה יחסית ייתכן שהיא תיפגע על רקע עליית המע"מ וה'גזרות' של תחילת 2025. מנגד נראה שטיב טעם מנוהלת היטב, עם רכישות טובות והשקות מוצרים, יחד עם קונים שעוזבים את השופרסל.

בסך הכל אפשרות לא רעה. חברה מעניינת.

14. טלסיס – שווי שוק 1,580 מ’. לטלסיס שני מגזרי פעילות:

מגזר ההפצה: הפצת רכיבי אלקטרוניקה, מכשור אלקטרוני וכלי פיתוח – מרוויח כ-5-15 מ' ש"ח תפעולי בשנה  -דיי שולי. 


מגזר ואריסייט- System On Module: פיתוח, ייצור ושיווק של מודולים למחשבים, באמצעות חברת הבת ואריסייט (100%). וואריסייט מפתחת מודולי System on module -SOM בגדול מדובר במחשב שלאחר מכן משובץ במערכות שונות כמו מכונות קפה חדשות ושואבי אבק רובוטיים. ה-value ללקוחות הוא בזה שהחברה לוקחת על עצמה המון מעבודת הפיתוח הגנרית.

ירידה משמעותית במגזר ה-SOM בשנת 2024. החברה מציינת שהירידה נובעת ממלאים עודפים שהצטברו אצל לקוחות בשנים 2020-2022. החברה נמנעת מלהעריך את כמות המלאים שצברו לקוחותיה, אך ניתן להניח שהבעיה תיפתר או תפחת במהלך 2025. 

צבר הזמנות רכיבים:

צבר ההזמנות בואריסייט:

נראה שיש שיפור מסוים בצבר גם בתחום הרכיבים וגם בואריסייט.

דוחות רווח והפסד:

נראה שלא כללו בדוח את תקנה 10 (חלוקה לרבעונים), מחיסור תוצאות רבעון 3 יוצא שהרווח ברבעון 4 היה 21 מ'. 

לאחר תקופה של ירידה, מקדמות בלקוחות הפסיקו לרדת ברבעון 4 כך שייתכן שבכך מסתיימות שנה וחצי של הרעה בתוצאות של טלסיס. 

כלומר על הקצב הנוכחי טלסיס נסחרת סביב מכפיל 18, אך נראה סביר שמכאן היא תחזור לצמוח.

עשויה להיפגע מהמכסים של טראמפ, קשה כרגע להעריך עד כמה. עדיין – חברה מעניינת

15. טרמינל איקס – שווי שוק 550 מ׳. טרמינל איקס (Terminal X) היא פלטפורמת אופנה ישראלית הפועלת כאתר סחר אלקטרוני, בבעלות קבוצת פוקס. החברה מציעה מגוון רחב של מותגי אופנה ולייף סטייל, עם דגש על שילוח מהיר בתוך ישראל. בנוסף לאתרים החברה מחזיקה שני חנויות פיזיות.

בנוסף לאתר המרכזי (Terminalx.com), החברה מחזיקה אתרים למותגים Seestarz (אופנת נשים – מחזיקה 63%) ו-Strongful (בגדי ספורט לנשים – מחזיקה 51%), 

באוקטובר 2024 הודיעו על מזכר הבנות לרכישת 51% ממותג האיפור עדה לזורגן, העסקה הושלמה בדצמבר 2024. 

בדצמבר 2024 החברה הודיעה על מזכר הבנות לרכישת 51% מחברת סבו שמחזיקה בין השאר את המותג chopshop (״אופנת רחוב״ לגברים). 

הרכישות של טרמינל עד כה היו מוצלחות מאוד: גם רכישות במחירים זולים, וגם השבחה של העסק (על ידי מינוף האתר ורשימות התפוצה) לאחר הרכישה. 

שיפור חד בריווחיות בשנת 2024, סביר שגם על רקע המלחמה:

גם שיפור אורגני של כ-10% בטרמינל איקס עצמה, וגם עליה של כ-100% במגזר 'אתרים עצמאיים' על רקע הרכישות.

תוצאות חזקות במיוחד ברבעון 4:

מזומן נטו 120 מ'. 

קצב רווח של כ-45-50 מ'. 

 סביב מכפיל 10-11 בנטרול מזומן במזומן. צומחת יפה באורגני+ רכישות, נהנתה ב-2024 מהמלחמה אבל לדעתי אצלה זה פחות משמעותי. חברה מעניינת

16. ישראייר – שווי שוק 530 מ’. עוסקת בארגון,שיווק והפעלת טיסות וחבילות נופש. מעין “חברת תיירות שיש לה מטוסים”. 

לישראייר שני מטוסי איירבאס 320, 8 מטוסי צרי גוף ו-4 מטוסים בחכירה רטובה (חכירה של מטוס + צוות).

בפברואר 2023, קבוצת ישראייר רכשה 50% ממניות חברת התחזוקה הקפריסאית Bird Aviation. בהמשך, במאי 2024, הגדילה ישראייר את אחזקותיה בחברה ל-75% באמצעות רכישת 25% נוספים תמורת כ-2.75 מיליון אירו. ביוני 2024, השלימה ישראייר את רכישת השליטה בחברה.Bird Aviation, הממוקמת בלרנקה, קפריסין, מתמחה במתן שירותי תחזוקה למטוסי סילון, כולל מטוסי Airbus A320, המהווים חלק מצי המטוסים של ישראייר. רכישה זו מהווה חלק מהאסטרטגיה של ישראייר להרחיב את פעילותה מחוץ לישראל ולגוון את מקורות ההכנסה שלה. באוגוסט 2024 אושרה הקמת האנגר נוסף ל-BIRD בקפריסין על רקע הצורך הגובר בשוק טיפולי המטוסים. כיום מחזיקה 87.5% מ-BIRD, עם אופציה לעלות לשליטה מלאה.

הודיעה באוקטובר 2024 על רכישה של מלון נוסף באיטליה. 

הודיעה בנובמבר על הסכם ל-5 שנים עם איסתא על לפיו איסתא תרכוש כל שנה 10% מהכרטיסים של ישראייר מראש. עוזר לישראייר בניהול התזרים במהלך השנה (התשלומים מתקבלים בסוף ובתחילת השנה שאלה זמנים חלשים יותר). צפוי להקטין את החוב ואת עלויות הריבית. 

כאן ניתן לספר שני סיפורים על ישראייר: הראשון – שזוהי חברה שנהנית מהמלחמה ומעליית הנתח שלה בנתב"ג. השני – שזוהי חברה שכבר שנים עוברת תהליכי עומק של התייעלות ושיפור תהליכים. 

כך למשל בעוד ברבעון 3 2019 היו לישראייר 503 עובדים ו-953 טיסות, הרי שברבעון 3 2024 היו לה 479 עובדים ו-1,990 טיסות.

ישראייר גם מתגאה בהטמעת המערכת של קוויקליזארד (חברה ציבורית אחרת המתמחה בתמחור דינאמי) שעוזרת לשפר את התפוסה ואת ההכנסות. 

ישראייר מתמקדת בהעלאת ההכנסות ממכירת מוצרים נילווים בטיסה בריווחיות מכובדת. מ-3% מההכנסות בשנת 2019 ל-10% מההכנסות בשנת 2024. 

צפויה להשיק בעתיד הקרוב מועדון לקוחות משותף יחד עם רמי לוי, בעל השליטה בחברה, 

צפויה להפעיל קו לארה"ב החל מיוני 2025 עם 6 טיסות שבועיות. 

שיפור ניכר במכירת מוצרים נלווים בשנים האחרונות, שזו הצלחה יפה:

כמו כן, ישראייר מצליחים להעביר עוד לקוחות ממוקדים לאתר האינטרנט. הושק גם אתר חדש במרץ 2025. במצגת של החברה נראה שהאתר החדש מוכר בקצב גבוה פי שניים מאשר בקצב שנה שעברה.

חוב נטו כ-20  מ' דולר.שיפור ניכר בתוצאות ב-2024, רווח של כ-90 מ' ש"ח ו-EBITDAR של 213 מ' ש"ח, כלומר מכפיל EBITDAR סביב 3. 

הנטייה שלי היא להימנע מחברות תעופה אך התחושה שלי היא שישראייר נהנית מניהול טוב ושסביר יחסית שהמהלכים שלה (מועדון צרכנות עם רמי לוי שתלוי באישור המדינה, התייעלות, השקעה במלונות ורכישת מרכז תחזוקה) יובילו לשיפור. מצד שני יחסית חשופה לחזרה של חברות זרות והאג"ח להמרה יכול להביא לדילול של עד כ-18%.  גבולי – חברה מעניינת

17. מבטח שמיר – שווי שוק 2,150 מ’. פועלת בתחומי נדל”ן, אנרגיה (אלון תבור, קסם) מימון (מניף ועוד) וטכנולוגיה כולל גילת. עשיתי סדרת מאמרים על מבטח שמיר – על תחום האנרגיההמימוןהנדל”ן והטכנולוגיה של מבטח שמיר. לאחרונה לאחר עסקת כלל פרסמתי הערכת שווי עדכנית לשווי של מבטח.

פעילות האנרגיה של מבטח שמיר שווה להערכתי לפחות 2 מיליארד ש"ח לחלקה של מבטח (ראו כאן, ומאז חלה לא מעט התקדמות בתחנת קסם)
ההחזקה במניף (49%) שווה 520 מ' לפי שווי שוק

ההחזקה בלנדבאזז שווה כנראה 400 מ' ש"ח (7.5%, צפויה להנפיק במהלך 2025)  

לזה נוסיף התאמות במגזר הנדל"ן (זכויות נוספות בהוד השרון), קרקעות בהודו וכו' אך כל אלה מינוריים יחסית למגזר האנרגיה.

בשורה התחתונה מגיעים לשווי של כ-4-4.5 מיליארד ש"ח, ואני חושב שפעילות האנרגיה בעצמה בהחלט יכולה להיות שווה כפול ומעלה מהשווי הנוכחי שלה בעוד שנתיים (כפי שניתן להבין מהפוסט שלי כאן). חברה מעניינת.

18. מיטב בית השקעות – שווי שוק 3,500 מ’. ניתן לחלק את הפעילות של מיטב לתחומים הבאים:
1.אשראי – בין השאר באמצעות פנינסולה.
2. טרייד – באמצעות מיטב טרייד שהונפקה בתחילת 2024.
3. חיסכון שוטף – קרנות נאמנות וניהול תיקים
4. חיסכון ארוך טווח – פנסיה, השתלמות וגמל

חלוקת ההכנסות לפי תחום:

זינוק ניכר בתוצאות בשנה האחרונה:

גידול ב-EBITDA המתואם:

וברווח הנקי:

קצב רווח של 345 מ' לפי רבעון 4, מכפיל רווח 10-11. 

למה ניתן לצפות במבט קדימה? נראה שמיטב הגיעה לשלב בו הגידול בהכנסות יורד בחלקו הגדול לשורה התחתונה. בהתחשב במגמות ארוכות טווח כמו גידול בנכסים מנוהלים, בפנסיה, קרנות השתלמות וכו' 

קשה להעריך בדיוק, אבל בהחלט ייתכן שמיטב תכפיל את הרווח שלה בשנתיים-שלוש הקרובות, ומכיוון שרוב ההכנסה איכותית (הכנסה חוזרת וצומחת) בהחלט סביר שמגיע לה מכפיל 12-15, כך שלמרות העלייה החדה עדיין יש פוטנציאל תשואה גבוה. חברה מעניינת.

19. מניף (מניף-שירותים פיננסיים) – שווי שוק 1,010 מ’. עוסקת בעיקר בהשלמת הון עצמי לקבלנים. אך זו גם בהחלט הייתה שנה מאתגרת באופן מובן – עליית ריבית, מלחמה ומיעוט עסקאות נדלן. הרווח הנקי עלה מ-92 מ’ בשנת 2022 ל-124 מ’ בשנת 2023 ול-152 מ' בשנת 2024. 

מדהים שהמניה של מניף עלתה מאוד בשנה האחרונה, ועדיין – היא נסחרת בסך הכל במכפיל רווח 7.5. עם זאת, יש לומר שבפועל רוב ההלוואות של מניף 'מגולגלות' קדימה, עם יחסית מעט פירעונות בפועל. זו הסיבה שאני נוטה להעדיף אשראי קצר יותר שניתן לאמוד את איכותו בטווח זמן קצר יותר. חברה מעניינת

20. נאייקס – שווי שוק 5,000 מ’. עוסקת בפיתוח ומכירת פתרונות ושרותים דיגיטליים לסליקה ותפעול עסקים. מתמחה בפיתוח ושיווק פתרונות ושירותים דיגיטליים לסליקה ותפעול עסקים. מטה החברה ממוקם בהרצליה, והיא פועלת גם בארצות הברית, בריטניה, גרמניה, יפן, סין, אוסטרליה וניו זילנד.

החברה נוסדה בשנת 2005 על ידי יאיר נחמד (המכהן כמנכ"ל) ודוד בן אבי (מנהל הטכנולוגיות הראשי). בתחילת דרכה, התמקדה נאייקס במתן פתרונות תשלום ללא מזומן למכונות אוטומטיות, כגון מכונות ממכר, מתקני שטיפת רכב ומכונות קפה משרדיות. בהמשך, הרחיבה את פעילותה לתחום התשלומים הדיגיטליים בתחבורה הציבורית.

מוצרים ושירותים: נאייקס מציעה מגוון מוצרים ושירותים, ביניהם:

  • מכשירי נקודת מכירה (POS) ומסופונים לתשלום בכרטיסי חיוב במגע וללא מגע.
  • תשלומים באמצעות טכנולוגיית תקשורת טווח אפס (NFC).
  • פתרונות לסליקת כרטיסי אשראי וקופות רושמות ממוחשבות לניהול עסקים והגדלת מכירות. 

צמיחה בקצב של כ-40% בשנה בהכנסות שזה מרשים מאוד, וגידול אף גבוה יותר בהכנסות החוזרות. 

שיפור במרווח הגולמי.

קצב Adjusted EBITDA של כ-40-45 מ' דולר

נתנה תחזית הכנסות של 410-425 מ' דולר ב-2025 ו-EBITDA מתואם של 65-70 מ' דולר.

מאשרת תחזית של צמיחה שנתית של לפחות 35%, כולל רכישות. יעד ארוך טווח למרווח EBITDA של 30%. 

מזומן נטו כ-300 מ' ש"ח.

מכפיל EBITDA של בערך 42 על תוצאות 2024 שזה נראה יקר מאוד, אך בואו נביט קדימה כמה שנים ונזרום עם הנחות העבודה של נאייקס, שעד כה עמדה בהן.

צפי ל-2025 של מרווח EBITDA לפחות 15%, אם נניח צמיחת הכנסות של 35% נגיע להכנסות של 430 מ' $ ו-EBITDA של סביב 60 מ' $, מה ששם אותנו במכפיל EBITDA סביב 18 שזה עדיין דיי יקר

ל-2026 נניח צמיחה של עוד ,35% ועלייה במרווח ה-EBITDA לאזור 18%, נקבל EBITDA כ-100 מ' דולר, שמוריד אותנו למכפיל EBITDA של 12. 

ל-2027 נניח שוב צמיחה של 35%, נקבל הכנסה של 555 מ' $. נניח גם עלייה במרווח ה-EBITDA ל-21%. נקבל EBITDA של 165 מ' דולר ומכפיל EBITDA סביב 7, שזה כבר מתחיל סביב דיי זול, ובהחלט ייתכן שבשלב הזה המניה תהיה שווה כפול. 

אם נמשיך הלאה (ושוב נזכיר – אנחנו מניחים באופן נדיב מאוד שנאייקס תעמוד בתחזיות שלה באופן מלא) נגיע למכפיל EBITDA של 4.5 ב-2028 (בהנחת מרווח EBITDA של 21%), אך כמובן שאנחנו צריכים להניח צמיחה גבוהה מאוד להרבה שנים קדימה.

ראיון מצוין עם המנכ"ל שמסביר על החברה ועל גודל השוק שרובו המוחלט עדיין נשלט על ידי מזומן.

אמנם יקרה במבט אחורה, אך במבט קדימה עדיין נראה שהפוטנציאל גדול. גבולי מאוד בגלל התמחור –חברה מעניינת

21. נטו מלינדה – שווי שוק 2,130 מ’. מתמחה בייצור, ייבוא, שיווק והפצה של מוצרי מזון כשרים. החברה הוקמה בשנת 1992 תחת השם "המשביר מזון בע"מ" ושינתה את שמה לשם הנוכחי בשנת 2003. 

נטו מלינדה פועלת בשלושה תחומי פעילות עיקריים:

  1. מפעלי קבוצת נטו: החברה עוסקת בייצור, עיבוד, מכירה, שיווק והפצה בישראל של מוצרים כגון בשר מעובד וטחון, שימורי טונה, דגים קפואים וטריים, מוצרי בצק קפואים, גבינות מותכות ומוצרי קצפת.
  2. ייבוא: החברה מייבאת ומשווקת מגוון מוצרי מזון, ביניהם בשר טרי וקפוא, דגים, גבינות איכות, שימורי דגים, פירות וירקות, מוצרי קצפת וארוחות מוכנות.
  3. שוק מקומי: החברה משווקת ומפיצה מוצרים הנרכשים בשוק המקומי, כגון עוף ובשר טרי, דגים טריים, מוצרי בצק קפואים, מעדני דגים, תבלינים, ממרחים ועוגות. 

שיפור חד בתוצאות בשלושת המגזרים של נטו ב-2024, עם עלייה במכירות ובשיעור הרווח הגולמי. החברה מציינת שיפור בתנאי הסחר כסיבה לכך.

שווה לציין התנהלות עקלקלה של ההנהלה בכל הנוגע להסכם הפצת עופות עם חברת טל הל יסכה, בבעלות משפחת מצסה. בקצרה משפ' מצסה מחזיקה יחד עם עדי עזרא בנטו אחזקות שמחזיקה בנטו מלינדה. טל הל היסכה היא ספקית עופות שמפיצה עופות באמצעות נטו מלינדה תמורת שקל +מע"מ לקילו. דירקטוריון נטו אישר את העסקה אך הרשות התערבה וקבעה (בצדק) שמדובר בעסקת בעלי עניין. לאחר התנגדות המוסדיים שופרה התמורה שתקבל נטו בכ-.17%. כתבה בנושא.

קצב רווח 245 מ' במחצית השנייה של 2024 – מכפיל רווח 8.  

התחזקות השקל עוזרת לנטו בתחום היבוא.

בסך הכל דיי זולה וסולידית, עם זאת הממשל התאגידי לא נראה מבריק. דילמה – חברה מעניינת.

22. נקסט ויז’ן – שווי שוק 7,200 מ’ . נקסט ויז'ן מערכות מיוצבות בע"מ היא חברה ישראלית ציבורית המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק מצלמות מיקרו מיוצבות לכלים קרקעיים ואוויריים, כגון מיקרו ומיני מזל"טים ורחפנים. החברה הוקמה בשנת 2009 על ידי חן גולן, בוריס קיפניס והמנכ"ל מיכאל גרוסמן. 

מוצרי החברה כוללים:

  • מצלמות יום (אור נראה): מיועדות לצילום בתנאי תאורה רגילים, מספקות תמונות ברזולוציה גבוהה עם ייצוב מתקדם.
  • מצלמות לילה (תרמיות): מאפשרות זיהוי אובייקטים בתנאי תאורה נמוכים או בחשיכה מוחלטת, באמצעות טכנולוגיית הדמיה תרמית.
  • מערכות גימבל מיוצבות: טכנולוגיית ייצוב מוגנת בפטנט המשלבת ייצוב מכני ואלקטרוני, המאפשרת ייצוב בזמן אמת ותיקון עיוותים הנובעים מתנועת הכלי.

נקסט ויז'ן מערכות מיוצבות בע"מ מפתחת ומייצרת מצלמות תרמיות מקוררות, המאפשרות תצפית לטווחים ארוכים יותר בהשוואה למצלמות תרמיות לא-מקוררות. הטכנולוגיה המקוררת משפרת את רגישות החיישן, מה שמאפשר זיהוי מטרות במרחקים גדולים יותר, במיוחד בתנאי לילה או סביבה עם ניגודיות תרמית נמוכה

סיימה עם הכנסות של כ-115 מ' ב-2024.

בדצמבר פרסמה יעד מכירות של 160 מ' דולר ב-2025.

כ- 100 מ' דולר במזומן. 

קיבלה ב-13 למרץ הזמנה גדולה של 30 מ' דולר ל-3 שנים.

אם תעמוד ביעדי המכירות שלה ניתן להעריך שתגיע לקצב רווח של כ-300 מ' במהלך 2025- מכפיל רווח 22.  

 למרות העליה החדה מאוד במחיר המניה עדיין נקסט ויז’ן לא באמת יקרה והשאלה היחידה היא כמה זמן היא תוכל להמשיך לצמוח בקצב גבוה. 

גבולי אך הפעם התמחור שלה נראה לי שכולל לא מעט צמיחה קדימה. 

כמו כן, למכסים של טראמפ עשויה להיות השפעה שלילית על הפעילות של נקסט ויז'ן ועל לקוחותיה שקשה לחזות כרגע. גבולי אך חברה מעניינת.

23. קרדן ישראל – שווי שוק 470  מ’. שולטת ב”קרדן נדל”ן” ועוסקת בפרויקטי בנייה.
ההחזקה בקרדן נדל”ן שווה כ-550  מ’ מ’ לפי שווי שוק , ולדעתי גם מדובר בהחזקה איכותית ודיי זולה. 

בנוסף יש לקרדן ישראל שלושה נכסים נפרדים מעניינים:

מחצית מהנכס בכפר סבא, יחד עם רני צים מרכזי קניות. פרויקט מעורב שימושים, עם לוגיסטיקה, מסחר וחוות שרתים שמיועדת בעיקר לשוק הישראלי. הפרויקט אמור להסתיים עד סוף 2025.
מהמצגות של רני צים אנו יודעים שהפרויקט בכפר סבא מאוד מעניין, צפויה מכירה של הפעילות הלוגיסטי ובעיקר הכרה בשווי של חוות השרתים שיכולה להוביל לאפסייד של עוד כ-400 מ' לשווי של המרכז (חלקה של קרדן ישראל כ-35%).  


נכסים בשוהם רכשו לפני 3 שנים 50% מקרקע של 27.4 דונם (בחצי השני מחזיק שחקן פרטי) והצליחו להביא לשטח חשמל בהספק של  48 מגה-וואט שזה נפח גבוה מאוד.
עשו ייעוד מחדש למגרש שמתאים ל-3 חוות שרתים, והמיקום של השטח בעצמו הוא ליד חוות השרתים של אמזון -קומפס.
נראה שהמטרה של קרדן היא להקים חווה ענקית של 48 מגה ולהשכיר אותה לענקיות הגלובליות שמחפשות חוות שרתים גדולות מאוד שנפרדות משימושים אחרים (כמו למשל בכפר סבא). המטרה היא להפעיל את החוות  ב-2027. בהקשר זה קרדן ישראל הודיעה בינואר על מזכר הבנות להכנסת שותף לחוות השרתים – ישקיעו 75 מ' שקל במזומן בשותפות כנגד אחוז בשותפות שכוללת את הפרויקט. השווי טרם נסגר. 

נכס בחולון – השקעה של 50% (יחד עם גבע) בפארק תעסוקה בחולון, קרקע של 9.5 דונם, כולל תב"ע של 35,000 מ"ר משרדים. מכרו 70% מהבניין. הבנייה החלה לאחרונה. צפי רווח גולמי -55 מ' (על 100%).  יש אפשרות להרחיב את התב"ע ל-35,000 מ"ר נוספים בשלב ב' שצפוי להיות ריווחי יותר – כ-150 מ'.

בנוסף קרדן ישראל רכשה מקרן ריאליטי לקרקע בתל אביב במטרה להקים בניין נוסף של 20,000 מ"ר משרדים.

הנכסים נרכשו בשיתוף פעולה עם גבע – 65% קרדן ישראל 35% גבע, אך גבע מקבלים את חלקם רק לאחר החזר הלוואה לקרדן ישראל בפריים פלוס 7%, כך שניתן לומר שהחלק האפקטיבי של קרדן ישראל גבוה משמעותית מ-65%.

כלומר קרדן ישראל נסחרת בדיסקאונט אפילו על ההחזקה שלה בקרדן נדל"ן, ויש עוד פעילות משמעותית שעשויה להיות שווה מאות מיליונים. לדעתי הנכס בכפר סבא לבד עם חוות השרתים שווה מעל 200 יותר השווי בספרים, ויש עוד 3 חוות שרתים גדולות יותר בשוהם ונכס משמעותי בחולון. 

בהחלט נראה שקרדן ישראל שווה יותר מכפול מעל השווי בו היא נסחרת, ומכיוון שיש לה פעילות אמיתית מלבד ההחזקה בקרדן נדל"ן אני לא חושב שהיא ראויה לדיסקאונט, ובטח לא כל כך גדול.  

מעבר לכך – לדעתי ייתכן מאוד שיתבצע מיזוג או החלפת מניות בין קרדן ישראל לקרדן נדלן מה שיוביל מיידית לאפסייד גדול למחזיקי קרדן ישראל. 

בסך הכל יש לנו דיסקאונט של 20% על ההחזקה בקרדן נדל"ן פלוס החזקות ששוות להערכתי סביב 500 מ' ש"ח. חברה מעניינת.

24. רותם שני -שווי שוק 540 מ’. עוסקת ביזמות נדל”ן והתחדשות עירונית. הון עצמי 255 מ’,

סיכמה את 2024 בשיעור רווח גולמי גבוה ורווח נאה של 62 מ', בעיקר תודות לפרויקטים שצפויים להסתיים ב-2025 (קצב ההכרה ברווח בסוף הפרויקט גבוה יותר) 

תחזית יחידות וביצוע והכרה ברווח הגולמי:

על פי התחזית רותם שני צפויה להציג רווח גבוה בשנים הקרובות – בערך 600 מ' עד 2028. הייתי רוצה לראות קצב צמיחה גבוה יותר, עדיין- חברה מעניינת.

25. שוהם ביזנס – שווי שוק 300 מ׳. עוסקת במתן הלוואות,מתן שירותי מטבע ונכיון המחאות.

הון עצמי כ-196 מ'.

שוהם בולטת לטובה במיעוט הליכים משפטיים, גם ככלל וגם בשנה האחרונה בפרט. 

מועמדת מצוינת להנות משיקום תשתיות בצפון לאחר המלחמה. 

התיק גדל ב-8% מ-820 מ' ברבעון 3 ל-880 מ' ברבעון 4. בנוסף התשואה על התיק עלתה מ-16.37% ברבעון 3 ל-17.58% ברבעון 4 – עלייה חדה ברבעון אחד.

מרווח האשראי עלה ל-8.73% ל-9.61% אך זה עוד לפני השפעה של שתי הנפקות אג"ח – בסוף 2024 ותחילת 2025

 שוהם היא היחידה בענף שמראה רבעון שיא על אף הפרשות גבוהות יותר. לרווח אגב יש להוסיף 550 א' הטבת ערבות בעל שליטה שהיא הוצאה 'תאורטית'. 

בנוסף, נראה שהסיבה להפרשה הגבוהה יותר היא בעיקר שינוי מדיניות, לפיו מלבד חריגים כל חוב עם פיגור של 180 יום ייחשב אוטומטית 'חוב פגום', בפועל אנחנו דווקא רואים שיפור בחובות בסיכון גבוה .

מעריך שנראה רווח של 50-60 מ' בשנת 2025, וקצב של מעל 60 לקראת רבעון 4. בהתחשב שכך שבעל השליטה הוא בעצמו יזם משמעותי, לדעתי סביר שנראה את שוהם מציעה פתרונות חדשים ליזמים שרוצים להתמודד עם המגבלות החדשות של הבנקים. חברה מעניינת.

Scroll to Top